Carlsen skremte motstanderen til remis

STAVANGER (NRK.no): – I dag pinglet jeg ut. Noen ganger blir du bare redd, innrømmet Maxime Vachier-Lagrave.

Magnus Carlsen

NY UAVGJORT: Magnus Carlsen spilte i dag remis mot Maxime Vachier-Lagrave.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– I noen åpninger burde det stå: «Ikke prøv dette hjemme». Denne åpningen var en av dem, sa Magnus Carlsen i TV 2s vitneboks underveis i partiet mot Maxime Vachier-Lagrave.

– Dette er helt vanvittig risikabelt for svart. I åpningen tenkte jeg: «Dette kan bli moro, om jeg ikke spiller mest presist vil det bli mest gøy for han», fortsatte han.

Men partiet varte ikke så lenge. For Carlsen spilte raskt og effektivt med svarte brikker, mens motstander Maxime Vachier-Lagrave ble lenge sittende å gni seg i hodet.

– Det er delvis hans valg at han ikke får de skarpeste variantene. Det var også mulig å spille mer posisjonelt, sier Carlsen til NRK.

Spillerne tok hverandre i hånden etter 17 trekk, før halvannen time var gått. Det var i stor kontrast til gårsdagens parti, som Carlsen dro ut til 95 trekk og nesten fem timer.

Carlsen: – Skremte meg selv.

Etterpå innrømmet franskmannen at han ble psyket ut av Carlsen.

– Det var galskap. Han spilte så raskt, så jeg rakk ikke engang å gå i skrifteboksen. Han viste tydelig at han kunne spillet og posisjonene, forklarte Vachier-Lagrave.

– Jeg er her for å spille sjakk, men i dag pinglet jeg ut. Noen ganger blir du bare redd.

Men også Carlsen fikk puls av sitt risikable spill.

– Jeg skremte meg selv, men det ble i alle fall veldig konkret spill, sier verdenseneren til NRK.

– Jeg tenkte det var en passende anledning til å bruke en litt risikabel forberedelse. Det er jo klart at det hadde vært en fordel å vinne partiet i dag. Hvis han hadde spilt noe annet hadde begge hatt sjanser til å vinne, men han tar remisen og det skjønner jeg, sier Carlsen.

Carlsen forsvarte imidlertid franskmannens spill, og mente det ikke var feigt å spille som han gjorde.

– Dette var en variant som bortimot ikke eksisterer i teorien. Jeg hadde sett på dette (spillet) - ikke i dag - men tidligere. Man spiller ikke sånn helt uforberedt, forklarte nordmannen til TV 2 Sportskanalen.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal