Carlsen spilte nok en uavgjort

Magnus Carlsen spilte en trygg remis mot Alexander Grischuk. Det blir fem av fem remiser, så langt i tuneringen.

Magnus Carlsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Carlsen var åpenbart godt forberedt før dagens møte. På de første 22 trekkene spilte han lynfort, og brukte under 4 minutter. Grischuk var åpenbart i ukjent farvann, og brukte over en time på klokka. Dermed skulle Carlsen ha et godt psykologisk overtak før midtspillet

Dessverre ble partiet aldri veldig komplisert, og det var enkelt for Grischuk å spille raskt de siste trekkene. Etter 34 trekk ble man enige om remis. Carlsen brukte i underkant av en halv time på hele partiet, mens motstanderen brukte nær to timer.

Dette begynner å minne vagt om den forrige turneringen Carlsen spilte, Corus i Nederland. Der slo han til med hele ni remiser på rad!

Men i morgen kommer et av turneringens store høydepunkter. Da har Carlsen hvit mot regjerende verdensmester Viswanathan Anand! Carlsen har ennå til gode å slå inderen, så vi får håpe alt går som det skal.

Du kan føle partiet direkte fra klokken 16.00

Linares - turneringen i Spania er en av de virkelig store hendelsene på sjakkfronten. Her møter Magnus Carlsen blant andre regjerende verdensmester Anand to ganger.

Ikke en match mot Anand


Selv er ikke Magnus Carlsen så veldig opptatt av de kommende møtene med verdensmester Viswanathan Anand.

Anand

En hard nøtt å knekke – Verdensmester Viswanathan Anand

Foto: HENNING KAISER / AFP

- Dette er ikke en match mot Anand. I en 8-manns turnering blir det helt feil å fokusere spesielt på en motstander. Men det er klart at desto bedre motstanden er, desto mer skjerpet må jeg være for å oppnå et godt resultat, sier Carlsen til NRK.

Foruten de to nevnte er det flere kjente navn på startstreken. Levon Aronian, Alexander Grischuk, Wang Yue, Vassily Ivanchuk, Leiner Dominguez og Teimour Radjabov. Til sammen åtte spillere og 14 runder.

Kjemper om seieren

Det blir med andre ord et knallsterk turnering som det skal godt gjøres å vinne. Men Carlsen har ambisjonene klare:

- I og med at jeg hadde suksess både i 2007 og 2008 med oppmuntrende andreplasser, må jeg nødvendigvis satse på å kjempe om førsteplassen i år.

- Det viktigste er likevel å spille god sjakk, gjøre mitt beste og å ha det moro.

Hva tror du om Carlsens sjanser i Linares? Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Tradisjonelt sett har denne turneringen vært delt i to, hvor de første rundene har blitt spilt i Mexico, og den andre halvdelen i Spania. Carlsen synes (nesten) ikke at det er noen ulemper forbundet med det.

- Turneringsprogrammet er veldig tett og tøft i 1.kvartal med Corus, Linares og Amber Rapid & Blindfold. Sånn sett er det absolutt en fordel at Linares holdes i Europa og at vi slipper lang reise og tidsforskjell midt under turneringen.
Samtidig har jeg veldig gode minner fra Morelia. Knallstarten i 2007 med 3 seire på de 5 første partiene representerte mitt gjennombrudd i verdenseliten. Også er jo maten i Mexico spesielt god!

Åtte mann skal altså møtes i knallharde partier hver dag. Men hva når de har spillefri, omgås spillerne også da?

- Selv om vi kommer godt overens blir det i praksis til at vi omgås lite under selve turneringen. Et unntak er kanskje Aronian som er like sosial og imøtekommende overfor alle også under turneringer.

Aronian mot Carlsen, Bilbao 2008

Carlsen møtte også kjernekaren Aronian i Bilbao i fjor.

Foto: RAFA RIVAS / AFP

Turneringen går frem til 8.mars, og spilles over 14 runder. Betenkningstiden spillerne har til rådighet er 2 timer på de første 40 trekkene, deretter en time på de neste 20 og til slutt får de ytterligere 20 minutter på resten av partiet.

Siste nytt

 • Bermudas første OL-gull

  Flora Duffy var i en helt egen klasse på kvinnenes triatlon og tok den lille øystaten Bermudas første OL-gull i historien. Etter at starten ble utsatt med et kvarter på grunn av uvær i Tokyo, var det etterhvert aldri noe tvil om hvor gullet skulle ende.

  33-åringen fra Bermuda stakk fra tidlig på løpingen og var til slutt over minuttet foran britiske Georgia Taylor-Brown. Katie Zaferes fra USA tok bronsen.

  Lotte Miller fikk det tungt allerede fra svømmingen og måtte slippe med halvannet minutt. Distansen ble doblet på syklingen. På løpingen avanserte Miller noen plasser. Til slutt ble det en 24. plass i mål, 7.07 minutter bak Duffy.

  Triathlon - Women's Olympic Distance - Final
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Triathlon-start utsett av uver

  Kvinnenes triathlon-start i OL er utsett i minst 15 minutt på grunn av kraftig regn over Tokyo.

  Starten var planlagd til 06.30 lokal tid (23.30 i Norge).

  Men ettersom regnet stadig høljar ned, er det fare for endå lenger utsetjing.

 • Rooney skadet egen spiller

  Derby-manager Wayne Rooney taklet sin egen spiller Jason Knight på trening, og nå er den irske landslagsspilleren ute med en ankelskade i opp til 12 uker, skriver The Telegraph mandag kveld.

  Rooney og Knight skal ha gått inn i en såkalt 50-50-duell da skaden oppsto.

  Den noe uvanlige hendelsen gjør vondt verre for skadeplagede Derby, som ifølge Sky Sports bare har ni seniorspillere klare for ny sesong, og blant disse er to keepere.

  Nå er krisen forverret med Knights skade. Og Huddersfield venter i serieåpningen 7. august.

  – Hvis jeg skal være ærlig: Det hadde vært lett for en manager i min posisjon å bare gi seg. Men jeg tar det som en utfordring, jeg er en som kjemper, sier Rooney om den krevende situasjonen.

  Nå ber han klubben skaffe ham spillere, og det fort.

  – Det er andre folk, som jeg ikke kan kontrollere, som må ta noen store avgjørelser, sier han.

  qvB8Hz2kxuY
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal