Hopp til innhold

Carlsen slo Nakamura i armageddon

Magnus Carlsen måtte ha armageddon for å slå Hikaru Nakamura i første finale i sesongåpningen av Champions Chess Tour.

– Normalt burde denne matchen vært avgjort tidigere. Jeg følte tidlig at jeg ikke hadde dagen. I dag var vi heldigvis for spenningens skyld like dårlige, sa Carlsen til TV 2.

Alle hurtigsjakkpartiene endte med remis, og da falt avgjørelsen i armegeddon. Spillerne bød antall minutter med svarte brikker på klokken. Nakamura bød 8.59, mens Carlsen slo til med 8.58. Svart kan klare seg med remis for seier i kampen, mens hvit får 15 minutter trekktid på klokken.

– Jeg vet at han liker å spille svart i slike situasjoner, men jeg var ganske sikker på at han ikke ville by under 8.58, sier Carlsen.

Nakamura hadde ti partier på rad med remis, og etter en ny remis i armageddon ble det norsk seier i duellen mellom de to.

Carlsen skal nå møte vinneren fra taperrunden i kamp om turneringsseier, og han trenger bare en seier på to kamper for å starte Champions Chess-sesongen med triumf. Motstanderen kan godt bli Nakamura, som går rett til finalen i taperrunden. (NTB)

Norway Chess
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

  • Saudi-Arabias kronprins om «sportsvasking»: – Bryr meg ikke

    Saudi-Arabia har mottatt sterk kritikk for sine investeringer i sport, men i et stort intervju med Fox News sier kronprins Mohammed bin Salman at det er noe han bryr seg lite om.

    – Hvis sportsvasking gjør at mitt bruttonasjonalprodukt (BNP) øker med 1 prosent, så fortsetter vi med sportsvasking. Jeg bryr meg ikke om uttrykket. Jeg har 1 prosent økning i BNP fra sport og sikter på ytterligere 1,5 prosent, sier bin Salman i intervjuet.

    – Kall det hva du vil. Vi kommer til å få de 1,5 prosentene, legger kronprinsen til i det lange, eksklusive intervjuet.

    – Dette er et sjeldent og meget interessant innblikk i tankegangen til Saudi-Arabias de facto leder. Bin Salman er jo samtidig den som personlig har stått bak kongedømmets oppsiktsvekkende strategi med en voldsom styrking av sin posisjon innenfor sportsverdenen de siste årene, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

    Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF) har blant annet opprettet golfligaen LIV, kjøpt opp Newcastleog lokket en rekke fotballprofiler til de fire hjemlige klubbene de eier.

    – Dette er sportsvasking på et helt annet nivå, sa Frank Conde Tangberg i Amnesty da Cristiano Ronaldo signerte for Al-Nassr.

    Det er ventet at Saudi-Arabia vil søke om å få arrangere fotball-VM i 2030 eller 2034, og i desember arragnerer de klubb-VM i regi av Fifa.

    Mohammed bin Salman
    Foto: Reuters
  • Tysk legende bygger insekthoteller på Formel 1-bane – hylles av Hamilton

    Tidligere Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel har bidratt til å bygge 11 spesiallagde insekthoteller i sving to på den ikoniske Suzuka-banen i Japan.

    Prosjektet, som har fått navnet «Buzzin Corner», har som mål å spre budskapet om biologisk mangfold. Insekthotellene ble avduket torsdag, få dager før årets Grand Prix-løp i Japan.

    For å rette ytterligere oppmerksomhet mot initiativet er kantsteinene i sving to på Suzuka-banen malt i svart og gult – en referanse til fargene på bier. Formel 1-lagene i VM-sirkuset har hver på sin kant hjulpet til med å tilpasse sine egne insekthoteller.

    – Jeg ønsker med dette prosjektet å skape bevissthet rundt viktigheten av biologisk mangfold, skriver Sebastian Vettel på Instagram onsdag.

    – Bien er den perfekte ambassadøren for oss rundt dette prosjektet, og for å fremheve viktigheten av biologisk mangfold. Den symboliserer ikke bare bier, men alle de andre insektene, så vi ser på bien som vår ambassadør, legger han til.

    Tyskeren trakk seg fra Formel 1-sirkuset på slutten av fjoråret etter å ha brukt de siste årene til å snakke varmt om større bevissthet rundt miljø- og klimaspørsmål.

    – Det er flott å se at han har funnet sin misjon. Det er flott å ha Seb tilbake denne helgen. Han satte seg ned og fortalte alle sjåførene om disse planene, sier Lewis Hamilton om engasjementet. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Toru Hanai / AP
  • Marvik skuffet i VM

    Oskar Marvik tapte åttedelsfinalen i 130-kilosklassen i bryte-VM i Beograd. «Tåsenplogen» tok det første poenget da Heiki Nabi, som er ranket som nummer 11 i verden, ble straffet for passiv bryting. Estlenderen fikk så inn det neste poenget.

    1-1 ble også sluttresultatet, og siden Nabi tok det siste poenget så er han videre til kvartfinalen.

    Marvik, som er rangert som den 8. beste, kastet seg da ned og slo hånda fortvilet i matta.

    I kvalifiseringskampen slo han chilenske Yasmani Acosta Fernández 2–0. Nå må Nabi ta seg til finalen om Marvik skal få en ny VM-sjanse.

    Per-Anders Kure tapte sin kamp i 77-kilosklassen, med 3–4 mot verdenstrener Akzhol Makhmudov.

    Oskar Marvik
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste