Carlsen slo Giri etter drama

Magnus Carlsen vant den første av finalerundene i Chess Masters. Nordmannen avgjorde etter imponerende spill i siste lynsjakkparti, men ikke uten dramatikk.

For i det andre lynsjakkpartiet mellom Carlsen og Giri røk nettverksforbindelsen til Carlsen. Heldigvis var avbruddet av det korte slaget.

Like etter dro Carlsen det i land etter sterkt spill i tredje lynsjakkparti. Finalen spilles over tre dager.

Magnus Carlsen klar for kvartfinale
Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Siste nytt

 • Kan spille EM-kamp i utlandet

  Norge kan måtte spille avgjørende EM-kamp i utlandet. Det skriver VG.

  Helsedirektoratet åpner ikke for at Covid-19-forskriften endres for å gi unntak for karanteneplikten til landslag og internasjonale klubbturneringer. Dermed kan blant annet Norges viktige kvalik-kamp mot Serbia bli spilt utenfor landets grenser.

  Den 8. oktober skal Norge spille mot Serbia. Vinneren møter enten Israel eller Skottland til en finale om en plass i EM 2021.

  Kampen skal etter planen spilles på Ullevaal Stadion, men det er langt fra sikkert at det blir mulig på grunn av coronasituasjonen. I så fall vil kampen måtte spilles på en nøytral arena utenfor Norge, skriver avisen.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • EM-vinner utestengt for doping

  Den ukrainske løperstjernen Natalia Krol er utestengt fra all idrett i 20 måneder etter å ha avlagt positiv dopingprøve i vinter.

  Krol har to ganger vunnet EM-gull på 800 meter, da med etternavnet Prysjtsjepa. Hun får beholde titlene, som hun tok i 2016 og 2018, til tross for dopingdommen som kom torsdag.

  I januar leverte hun en dopingprøve som var positiv på et vanndrivende middel som kan brukes til å maskere bruk av andre forbudte stoffer.

  6wlj88E7bNg
  Illustrasjon: Matt Dunham / Matt Dunham
 • Stemte imot fem innbytarar

  Komande sesong vil Premier League gå tilbake til å berre tillate tre bytter per kamp. Dette kjem fram etter ein avstemming mellom dei 20 klubbane, melder BBC.

  Sidan oppstarten etter koronapausen, har det vore mogleg å gjere fem bytter i løpet av ein kamp, fordelt på tre avbrot i spelet. Det har gjort at ein mellom anna opplevde at Norwich gjorde eit kvadruppel-bytte i kampen mot West Ham i juli.

  Fleire av dei minste klubbane meinte at dette gav toppklubbane med breiare stallar ein fordel. Derfor går Premier League tilbake til tre bytter frå og med komande sesong.

  Norwich kvadruppelbytte
  Foto: Tim Keeton / Tim Keeton

Sendeplan

Kl. Program Kanal