NRK Meny
Normal

Carlsen reiser hjem fra sjakk-OL

TROMSØ (NRK.no): Magnus Carlsen er sliten og spiller ikke mer sjakk-OL i Tromsø. Han reiser hjem til Bærum for å hvile.

Magnus Carlsen

Dette ble siste gang Magnus Carlsen satt ved brettet i sjakk-OL 2014.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Carlsen har tidligere antydet at han vurderte å droppe den siste runden i sjakk-OL, og NRK.no vet at sjakkspilleren bestemte seg allerede tirsdag kveld.

I dag bekrefter manager Espen Agdestein overfor VG at Carlsen reiser hjem allerede dagen før OL er slutt.

– Det blir vel dramatisk å si at han trekker seg. Magnus har spilt ni av ti partier, og i siste runde møter vi Malaysia, rangert som nummer 100 i verden. Magnus skulle møte en med 2300 i rating, og da kan like godt Simen spille, sier manageren til NRK.no.

– Det er ikke mye på spill for Norge heller, og Magnus skal delta i en turnering i USA om ikke så lenge. Så det er ikke noe dramatikk rundt dette, sier han.

Carlsen skal spille i Sinquefield Cup i St. Louis 27. august til 7. september.

Utslitt

Tirsdag gikk Carlsen på et sjokktap mot kroatiske Ivan Saric, nordmannens andre tap i OL.

Verdensmesteren ligger på fjerdeplass av de sterkeste spillerne i åpen klasse, men har ikke vært fornøyd med eget spill i Tromsø. Etter tirsdagens parti fortalte 23-åringen at «hjernen ikke fungerte».

– Jeg synes det er merkelig. Jeg følte meg kjempefin før runden i dag, var opplagt og i godt humør. Så kom jeg til partiet, og etter en halvtime er det bare tomt, sa Carlsen til NRK.no.

Allerede da antydet han at det kunne bli aktuelt å stå over.

– Vi får se hvordan jeg føler meg. Jeg har ikke lyst til å avslutte på denne måten, men det er ikke noe vits hvis jeg er helt tom, sa Carlsen.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen har fått enorm oppmerksomhet under OL på hjemmebane, men hevder han bare synes det er hyggelig. Her stimler journalister og fotografer seg rundt ham fordi Erna Solberg skal ta det første trekket hans i tirsdagens parti.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Flyr hjem i kveld

Onsdag er det spillefri i sjakk-OL, og torsdag arrangeres den siste runden i mesterskapet. Der stiller Norge nå med Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer, Leif Erlend Johannessen og Kjetil Lie.

– Hadde Norge møtt et sterkt lag, hadde det vært mye mer aktuelt for Magnus å spille, sier Espen Agdestein.

Carlsen flyr til Gardermoen i syvtiden onsdag. Han skal først delta på et sponsorarrangement på et hotell i Tromsø.

– Litt overrasket

NRKs sjakkekspert Torstein Bae hadde forventet at Carlsen skulle stå over det siste partiet, men ikke at han skulle reise hjem allerede i dag.

– Det er litt overraskende at han drar hjem før slutt. Det er vanlig at man er på stedet til det er ferdig. Men jeg ser ikke på noe stort problem.

– Det er klart at arrangøren kanskje ville hatt Magnus på noe premieseremoni eller noe lignende, men nå blir det ikke noe premie på det norske laget, og da har jeg i grunn forståelse for at Magnus har lyst til å komme videre fra det som har vært et skuffende OL, sier Bae til NRK.no.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal