Hopp til innhold

Carlsen om kollapsen: – Jeg vil ikke kalle det en nedtur

Magnus Carlsen var rasende etter at han rotet seg bort under siste dag av VM i lynsjakk. Han mener selv det ikke har påvirket ham i etterkant av turneringen.

Magnus Carlsen lå godt an i VM lynsjakk før dag 2, men en rekke tap og remis gjorde det vanskelig for nordmannen.

FORBANNET: Se hvordan Magnus Carlsen reagerte da han mislyktes under VM i lynsjakk.

Magnus Carlsen vant VM i hurtigsjakk i Berlin for en knapp måned siden. Ekspertene trodde han var tilbake i godt, gammelt slag.

Men så kollapset han under VM i lynsjakk, hvor han tapte fire av de siste elleve partiene.

– Jeg vil ikke si at en førsteplass er en nedtur. Men jeg liker selvfølgelig ikke å tape, og jeg ønsker jo å vinne alt. Men om jeg begynner å kalle det en nedtur, da legger jeg lista veldig høyt, sier Magnus Carlsen til NRK.

Ser fremover

Magnus Carlsen

VERDENSMESTER: Magnus Carlsen forsvarte verdensmestertittelen sin under VM i hurtigsjakk.

Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix

Carlsen mener nemlig han allerede har lagt VM i Berlin bak seg.

– Det er ikke sånn at det påvirker meg så mye i etterkant. Etter hvert så ser man fremover mot nye oppgaver, forteller Carlsen.

Han har de siste ukene vært tilbake i Norge, hvor han forbereder seg til lag-EM, som starter til helgen.

– Det har vært litt kjedelig uten turneringer, så jeg gleder meg til å spille, smiler 24-åringen.

Han har derimot ingen forhåpninger om medalje under EM.

– Vi har egentlig ingen mål. Vi er et ungt lag, et lag for fremtiden. Jeg håper først og fremst at alle kan ha det gøy, og prestere på et nivå de er fornøyd med, sier Carlsen.

Sammen med Jon Ludvig Hammer (25) utgjør han stammen i laget. De andre som skal spille EM er Frode Urkedal (22), Johan Salomon (18) og Aryan Tari (16).

Får hjelp av israelsk stormester

Carlsen har hentet inn den israelske stormesteren Boris Gelfand for å hjelpe det norske laget.

– Han har en god klassisk sjakkforståelse, som jeg er tror er veldig bra for litt yngre spiller. Jeg tror de kan lære mye av Gelfand, sier Carlsen.

Gelfand håper han kan bidra med å utvikle de unge spillerne.

– Min rolle er å dele min erfaring, og gi ett tips eller to. Jeg håper at min erfaring kan være nyttig for disse unge, talentfulle norske spillerne, sier Boris Gelfand.

Magnus Carlsen har håndplukket Boris Gelfand som hjelpetrener for Norge til Lag-EM på Island til helgen. Den israelske stormesteren vil gi et ungt norsk lag verdifull erfaring,

VIDEO: Se TV-reportasjen her.

Siste nytt

 • KFUM rystet hjemmelaget i historisk kamp

  Den historiske midnattssolkampen på Romssa Arena endte 2–1 til gjestene fra Oslo.

  Det var hjemmelaget som styrte mest de første 45 minuttene, men de store sjansene lot vente på seg i første omgang.

  – Vi har ikke skapt så mye, så da er det umulig å være fornøyd, sa KFUMs Johannes Nuñez til TV 2 i pausen.

  To målløse lag gikk til hvilen, men allerede fem minutter ut i andre omgang førte Johannes Nuñez gjestene opp i ledelsen etter en skudd som gikk via en Tromsø-spiller.

  Det var to langt mer offensive lag som var klare for 45 nye minutter i midnattssolen.

  I det 63. minutt slo Tromsø tilbake. Jakob Napoleon Romsaas utlignet for hjemmelaget, og ga Tromsø-supporterne noe å juble for.

  De røde og hvite jaktet en scoring, men fikk ikke satt ballen i nettet til bak KFUM-keeperen. I stedet stanget Momodou Lion Njie gjestene i føringen.

  Hele 14 minutter ble lagt til på Romssa Arena etter at det ble kastet tennisballer og andre gjenstander på banen ved to anledninger.

  Til tross for mye tilleggstid, ble det ikke flere scoringer. Kampen endte 1–2.

  Med seieren her klatret KFUM fire plasser opp på tabellen og dro ifra tidligere tabellnabo Tromsø, som falt ned på en 14. plass.

  Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-KFUM Oslo
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Viking enig med belgisk klubb om overgang for Gunnarsson

  Patrik Gunnarsson drar fra Viking til belgiske Kortrijk. Islendingen reiser til Belgia for å gjennomføre medisinsk test søndag.

  Det melder klubben i sine mediekanaler.

  Islendingen kom til Viking fra engelske Brentford i 2022, men var også på lån i Stavanger i 2021. Han har siden spilt 90 kamper for klubben. Senest lørdag holdt han nullen mot KBK.

  Gunnarsson drar søndag til Belgia for å gjøre medisinsk test og sluttføre overgangen.

  Viking har vært i strålende form den siste perioden, med fem seirer og én uavgjort på de siste seks kampene. Stavanger-klubben har med det tatt seg opp til tredjeplass, fem poeng bak Bodø/Glimt med én kamp til gode. (NTB)

  Patrik G
  Foto: NTB
 • Ubeseirede Mol og Sørum klare for semifinale i Wien

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte seiersrekken og er klare for semifinale i verdenstourturneringen i Wien.

  Kvartfinaleseieren kom mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh med sifrene 21-17, 21-16.

  I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira Collado og den tyske duoen Nils Ehlers og Clemens Wickler. De møtes senere lørdag.

  Mol og Sørum tok styringen i første sett og opparbeidet seg raskt en komfortabel ledelse. Den norske duoen vant til slutt settet 21-17 og kunne dermed sikre semifinalebillettene i andre sett.

  Sett to startet imidlertid langt jevnere, hvor parene fulgte hverandre stort sett hele veien til 12-12. Da tok Mol og Sørum styringen igjen og skaffet seg en stor ledelse, som de holdt hele veien inn til 21-16-seier.

  Turneringen er Mol og Sørums siste før OL i Paris. Der er nordmennene tittelholdere og kan bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal