Carlsen om kollapsen: – Jeg vil ikke kalle det en nedtur

Magnus Carlsen var rasende etter at han rotet seg bort under siste dag av VM i lynsjakk. Han mener selv det ikke har påvirket ham i etterkant av turneringen.

Magnus Carlsen lå godt an i VM lynsjakk før dag 2, men en rekke tap og remis gjorde det vanskelig for nordmannen.

FORBANNET: Se hvordan Magnus Carlsen reagerte da han mislyktes under VM i lynsjakk.

Magnus Carlsen vant VM i hurtigsjakk i Berlin for en knapp måned siden. Ekspertene trodde han var tilbake i godt, gammelt slag.

Men så kollapset han under VM i lynsjakk, hvor han tapte fire av de siste elleve partiene.

– Jeg vil ikke si at en førsteplass er en nedtur. Men jeg liker selvfølgelig ikke å tape, og jeg ønsker jo å vinne alt. Men om jeg begynner å kalle det en nedtur, da legger jeg lista veldig høyt, sier Magnus Carlsen til NRK.

Ser fremover

Magnus Carlsen

VERDENSMESTER: Magnus Carlsen forsvarte verdensmestertittelen sin under VM i hurtigsjakk.

Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix

Carlsen mener nemlig han allerede har lagt VM i Berlin bak seg.

– Det er ikke sånn at det påvirker meg så mye i etterkant. Etter hvert så ser man fremover mot nye oppgaver, forteller Carlsen.

Han har de siste ukene vært tilbake i Norge, hvor han forbereder seg til lag-EM, som starter til helgen.

– Det har vært litt kjedelig uten turneringer, så jeg gleder meg til å spille, smiler 24-åringen.

Han har derimot ingen forhåpninger om medalje under EM.

– Vi har egentlig ingen mål. Vi er et ungt lag, et lag for fremtiden. Jeg håper først og fremst at alle kan ha det gøy, og prestere på et nivå de er fornøyd med, sier Carlsen.

Sammen med Jon Ludvig Hammer (25) utgjør han stammen i laget. De andre som skal spille EM er Frode Urkedal (22), Johan Salomon (18) og Aryan Tari (16).

Får hjelp av israelsk stormester

Carlsen har hentet inn den israelske stormesteren Boris Gelfand for å hjelpe det norske laget.

– Han har en god klassisk sjakkforståelse, som jeg er tror er veldig bra for litt yngre spiller. Jeg tror de kan lære mye av Gelfand, sier Carlsen.

Gelfand håper han kan bidra med å utvikle de unge spillerne.

– Min rolle er å dele min erfaring, og gi ett tips eller to. Jeg håper at min erfaring kan være nyttig for disse unge, talentfulle norske spillerne, sier Boris Gelfand.

Magnus Carlsen har håndplukket Boris Gelfand som hjelpetrener for Norge til Lag-EM på Island til helgen. Den israelske stormesteren vil gi et ungt norsk lag verdifull erfaring,

VIDEO: Se TV-reportasjen her.

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal