NRK Meny
Normal

Carlsen offisielt nummer fire

Verdenssjakkforbundet FIDE har nå offentliggjort sin offisielle rankingliste og Magnus Carlsen er å finne på en pen fjerdeplass. Han er selvfølgelig verdens beste juniorspiller.

Magnus Carlsen
Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Veselin Topalov

Nummer en i verden, Veselin Topalov

Foto: MERGEN BEMINOV / AP

På toppen av lista finner vi tidligere verdensmester Veselin Topalov, som avanserte flere plasser etter sin seier i Grand Slam finalen i Bilbao. Han står bokført med en rating på 2791, bare fire poeng foran nummer to, Alexander Morozevich fra Russland.

Ellers er det bare åtte poeng som skiller første og femteplass, så det er jevnt i teten. På femteplass finner vi for øvrig verdensmester Viswanathan Anand, som toppet listen sist.

Besøk sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Magnus Carlsen var i to frydefulle dager på toppen av den uoffisielle verdensrankingen under Grand Slam finalen i Bilbao, men etter en dårlig avslutning på turneringen gikk han altså ned noen plasser.

Men 17 år og nummer fire i verden er ikke akkurat dårlig. Dette er hans beste plassering på den offisielle verdensrankingen.

Nærmeste spiller på samme alder er ukraineren Sergey Karjakin som har 2730 og er nummer 15.

Polgar beste kvinne

Judit Polgar

Judit Polgar, verden beste kvinnelige sjakkspiller gjennom tidene

Foto: PETER SCHNEIDER / AP

Verdens beste kvinnelige spiller er og blir Judit Polgar fra Ungarn. Ikke bare er hun best, men hun kan nå bokføre sin 33 topplassering på kvinnelisten, noe som er en soleklar verdensrekord. Garri Kasparov toppet verdensrankingen ”bare” 23 ganger.

Polgar har 2711 i rating og er nummer 27 på verdensrankingen, uansett kjønn. På kvinnelisten ligger hun neste 100 poeng foran nummer to, den indiske Humpy Koneru.

Svenske Pia Cramling er nummer fem med 2550. Den nyslåtte verdensmesteren for kvinner, Alexandra Kosteniuk fra Russland er ligger nede på åttende plass.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal