NRK Meny
Normal

Carlsen offisielt nummer fire

Verdenssjakkforbundet FIDE har nå offentliggjort sin offisielle rankingliste og Magnus Carlsen er å finne på en pen fjerdeplass. Han er selvfølgelig verdens beste juniorspiller.

Magnus Carlsen
Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Veselin Topalov

Nummer en i verden, Veselin Topalov

Foto: MERGEN BEMINOV / AP

På toppen av lista finner vi tidligere verdensmester Veselin Topalov, som avanserte flere plasser etter sin seier i Grand Slam finalen i Bilbao. Han står bokført med en rating på 2791, bare fire poeng foran nummer to, Alexander Morozevich fra Russland.

Ellers er det bare åtte poeng som skiller første og femteplass, så det er jevnt i teten. På femteplass finner vi for øvrig verdensmester Viswanathan Anand, som toppet listen sist.

Besøk sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Magnus Carlsen var i to frydefulle dager på toppen av den uoffisielle verdensrankingen under Grand Slam finalen i Bilbao, men etter en dårlig avslutning på turneringen gikk han altså ned noen plasser.

Men 17 år og nummer fire i verden er ikke akkurat dårlig. Dette er hans beste plassering på den offisielle verdensrankingen.

Nærmeste spiller på samme alder er ukraineren Sergey Karjakin som har 2730 og er nummer 15.

Polgar beste kvinne

Judit Polgar

Judit Polgar, verden beste kvinnelige sjakkspiller gjennom tidene

Foto: PETER SCHNEIDER / AP

Verdens beste kvinnelige spiller er og blir Judit Polgar fra Ungarn. Ikke bare er hun best, men hun kan nå bokføre sin 33 topplassering på kvinnelisten, noe som er en soleklar verdensrekord. Garri Kasparov toppet verdensrankingen ”bare” 23 ganger.

Polgar har 2711 i rating og er nummer 27 på verdensrankingen, uansett kjønn. På kvinnelisten ligger hun neste 100 poeng foran nummer to, den indiske Humpy Koneru.

Svenske Pia Cramling er nummer fem med 2550. Den nyslåtte verdensmesteren for kvinner, Alexandra Kosteniuk fra Russland er ligger nede på åttende plass.

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street