Carlsen ble feiret: – Jeg skulle gjerne sluppet å få champagne på meg

NEW YORK/OSLO (NRK): Champagnekorkene smalt til ære for Magnus Carlsen (26) da han feiret seieren og bursdagen på en restaurant i New York.

Magnus Carlsen vant sjakk-VM i New York. På vei til feiringen var Carlsen omringet av pressen mens champagnen sprutet fra alle kanter.

Verdensmesteren ankom restauranten BLT Prime sent natt til torsdag (norsk tid) etter den dramatiske VM-finalen mot Sergej Karjakin.

Magnus Carlsen

Carlsen med VM-trofeet.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

I det stappfulle restaurantlokalet ventet det både champagne og et fulltallig pressekorps som naturlig nok var oppttatt av å vite hva bursdagsbarnet følte på den store dagen.

– Jeg skulle gjerne sluppet å få champagne på meg, smiler han.

– Jeg er sliten, men jeg er veldig lettet over å være ferdig, sier en omkranset Carlsen.

Sulten Carlsen

26-åringen var først og fremst opptatt av å spise sitt første måltid på mange timer.

– Jeg har ikke spist på mange timer, så jeg gleder meg til å spise litt. Jeg er veldig glad for at jeg greide å prestere på en ordentlig måte i dag. Den VM-tittelen betyr mye for meg og mine og alle som følger meg, sa Carlsen før han etter hvert fikk sitt etterlengtede måltid.

Ifølge VG skal Carlsen også ha fått storfint besøk av skuespiller Sienna Miller og hennes regissør-kjæreste Bennett Miller under feiringen.

Dramatisk avslutning

Carlsen og Karjakin spilte to remiser i hurtigsjakk-delen av onsdagens omspill, men den norske verdensmesteren var overlegen i det tredje og fjerde partiet og kunne dermed håve inn seks millioner kroner i pengepremier på sin 26-årsdag.

– En VM-tittel er noe man kjemper for lenge, så det er ikke noe gøy å miste, sa en glad Magnus Carlsen til NRK etter å forsvart sin tredje VM-tittel natt til torsdag.

Sergej Karjakin havnet ofte i tidstrøbbel og ble etter hvert sjanseløs mot Carlsen.

– Magnus utnyttet feilene mine og Magnus fortjente å vinne. Så gratulerer til ham, sier han. Jeg gjorde mitt beste, men det holdt ikke helt inn. Etter tolv partier med klassisk sjakk taklet jeg dårlig overgangen til hurtigsjakk, påpeker Karjakin.

– Men nå vil jeg hjem. Kona mi har fortalt at barnet vårt har tatt sine første skritt, sa han smilende under seremonien.

Saken fortsetter under video

Magnus Carlsen får trofeet på avslutningsseremonien og nasjonalsangen spilles for vinneren.

Takket familien

Carlsen takket teamet rundt seg da han mottok VM-trofeet natt til torsdag.

– De har vært god støtte og selskap, spesielt etter parti åtte, da jeg trengte gode venner her.

Carlsen passet også på å takke familien i talen.

– De kom hit kun for å støtte meg. Jeg tror i hvert fall at det var derfor de kom, og ikke fordi vi er i New York, smilte han.

– Min far er den beste støttespilleren jeg har og den beste personen jeg vet om, understreket han til stor jubel fra publikum og presse.

Les også: Måper over Carlsens geniale avslutning

Magnus Carlsen blir verdensmester.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal