NRK Meny
Normal

Carlsen ble feiret: – Jeg skulle gjerne sluppet å få champagne på meg

NEW YORK/OSLO (NRK): Champagnekorkene smalt til ære for Magnus Carlsen (26) da han feiret seieren og bursdagen på en restaurant i New York.

Magnus Carlsen vant sjakk-VM i New York. På vei til feiringen var Carlsen omringet av pressen mens champagnen sprutet fra alle kanter.

Verdensmesteren ankom restauranten BLT Prime sent natt til torsdag (norsk tid) etter den dramatiske VM-finalen mot Sergej Karjakin.

Magnus Carlsen

Carlsen med VM-trofeet.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

I det stappfulle restaurantlokalet ventet det både champagne og et fulltallig pressekorps som naturlig nok var oppttatt av å vite hva bursdagsbarnet følte på den store dagen.

– Jeg skulle gjerne sluppet å få champagne på meg, smiler han.

– Jeg er sliten, men jeg er veldig lettet over å være ferdig, sier en omkranset Carlsen.

Sulten Carlsen

26-åringen var først og fremst opptatt av å spise sitt første måltid på mange timer.

– Jeg har ikke spist på mange timer, så jeg gleder meg til å spise litt. Jeg er veldig glad for at jeg greide å prestere på en ordentlig måte i dag. Den VM-tittelen betyr mye for meg og mine og alle som følger meg, sa Carlsen før han etter hvert fikk sitt etterlengtede måltid.

Ifølge VG skal Carlsen også ha fått storfint besøk av skuespiller Sienna Miller og hennes regissør-kjæreste Bennett Miller under feiringen.

Dramatisk avslutning

Carlsen og Karjakin spilte to remiser i hurtigsjakk-delen av onsdagens omspill, men den norske verdensmesteren var overlegen i det tredje og fjerde partiet og kunne dermed håve inn seks millioner kroner i pengepremier på sin 26-årsdag.

– En VM-tittel er noe man kjemper for lenge, så det er ikke noe gøy å miste, sa en glad Magnus Carlsen til NRK etter å forsvart sin tredje VM-tittel natt til torsdag.

Sergej Karjakin havnet ofte i tidstrøbbel og ble etter hvert sjanseløs mot Carlsen.

– Magnus utnyttet feilene mine og Magnus fortjente å vinne. Så gratulerer til ham, sier han. Jeg gjorde mitt beste, men det holdt ikke helt inn. Etter tolv partier med klassisk sjakk taklet jeg dårlig overgangen til hurtigsjakk, påpeker Karjakin.

– Men nå vil jeg hjem. Kona mi har fortalt at barnet vårt har tatt sine første skritt, sa han smilende under seremonien.

Saken fortsetter under video

Magnus Carlsen får trofeet på avslutningsseremonien og nasjonalsangen spilles for vinneren.

Takket familien

Carlsen takket teamet rundt seg da han mottok VM-trofeet natt til torsdag.

– De har vært god støtte og selskap, spesielt etter parti åtte, da jeg trengte gode venner her.

Carlsen passet også på å takke familien i talen.

– De kom hit kun for å støtte meg. Jeg tror i hvert fall at det var derfor de kom, og ikke fordi vi er i New York, smilte han.

– Min far er den beste støttespilleren jeg har og den beste personen jeg vet om, understreket han til stor jubel fra publikum og presse.

Les også: Måper over Carlsens geniale avslutning

Magnus Carlsen blir verdensmester.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale