Hopp til innhold

Carlsen med sjokktap mot erkerivalen

Etter 12 seire og 18 remiser klarte Hikaru Nakamura å vinne over Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen

GIKK PÅ EN SMELL: Magnus Carlsen har, inntil i dag, hatt en utrolig statistikk mot stormesteren Hikaru Nakamura.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Carlsen tapte med hvite brikker mot Nakamura i superturneringen Bilbao Masters` første runde i kveld.

Partiet var over etter 50 trekk og drøyt 3,5 timers spill, skriver mattogpatt.no

– Magnus taper veldig sjeldent med hvit, men i dag hadde han nok en litt dårlig dag, sier manager Espen Agdestein til NRK.

Trøblet etter god åpning

I starten av partiet så alt ut som det normale, og Magnus hadde tilsynelatende god kontroll, men derfra gikk det bare en vei.

– Han kom veldig bra ut i åpningen, men så gikk det ganske fort over til at han ble stående nokså dårlig. Etter det så det vanskelig ut, sier Agdestein.

Magnus har slitt i enkelte partier mot Nakamura tidligere, men nordmannen har alltid klart å karre seg ut av problemene.

– Han er sikkert lettet

– Han har klart å spille seg ut av noen dårlige stillinger før mot Nakamura, men ikke i dag, sier manageren.

– Kan dette tyde på at Magnus er i dårlig form?

– Han var kanskje litt rusten, og trenger nok bare litt tid på å komme i turneringsmodus. Men man skal ikke legge for mye i et sånt tap, for det kan fortsatt gå veldig bra i turneringen, sier Agdestein, som tror Nakamura har det litt ekstra godt i kveld.

– Han er sikkert veldig lykkelig. Han har jo vært nær på å slå Magnus noen ganger tidligere, men Magnus har alltid klart å vri seg unna. Så for han er det sikkert en lettelse.

Siste nytt

 • Casper Ruud trekker seg fra turnering

  25 år gamle Casper Ruud trekker seg fra den kommende ATP-turneringen i Kitzbühel, som varer fra 22.- til 27. juli.

  Det melder turneringen selv på sin Instagram.

  Turneringen i Østerrike skulle vært Ruuds siste før OL i Paris.

  Ruud er for tiden opptatt med ATP250-turnering i svenske Båstad, hvor han spiller double på lag med Rafael Nadal. De spiller semifinale mot den brasilianske duoen Orlando Luz/Rafael Matos lørdag.

  Casper Ruud
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Adidas beklaget for bruk av supermodell etter press fra proisraelsk gruppe

  Klesmerket Adidas har beklaget for reklamekampanjen der den amerikanske propalestinske modellen Bella Hadid (27) brukte en redesignet sko fra OL i 1972.

  Under OL i München i 1972 ble 11 israelere drept i et terrorangrep, som Svart September, en palestinsk paramilitær organisasjon stod bak.

  Adidas har slettet kampanjen fra sosiale medier etter reaksjoner fra proisraelske grupper, som «Combat Antisemitism Movement».

  I en pressemelding krevde de både en unnskyldning og at Hadid ble droppet umiddelbart.

  – Hvis ikke vil det bli sett på som et direkte angrep på minnet til de 11 israelerne som ble myrdet mens de bare prøvde å delta i De olympiske leker, sa Sacha Roytman administrerende direktør.

  Hadid er en verdenskjent modell, med palestinskfødt far.

  Hun har ofte tatt til orde for palestinernes undertrykkelse i sosiale medier, særlig etter Israels kontinuerlige bombing av Gaza etter Hamas-angrepet 7. oktober 2023. FN og flere humanitære organisasjoner har sagt at Israels krigshandlinger strider med folkeretten.

  Hadid har altså ingen tilknytning til massakren i 1972, og var en av flere modeller brukt til å reklamere for løpeskoen. Likevel reviderer Adidas resten av kampanjen.

  – Vi er bevisste på at det er blitt gjort koblinger til tragiske historiske hendelser – selv om disse er helt utilsiktede – beklager vi for opprøret og ubehaget vi har forårsaket, sa Adidas sin talsmann Stefan Pursche til Washington Post torsdag, etter at flere internasjonale medier har omtalt saken.

  Hadid er fortsatt avbildet på hjemmesiden i skoannonsen.

  Bella Hadid.
  Foto: AFP
 • Nadal slet seg videre i Båstad – 18 servebrudd i historisk lang kamp

  Den spanske tennislegenden Rafael Nadal (38) måtte virkelig jobbe for å ta seg forbi argentinske Mariano Navone i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Båstad.

  Spanjolen sikret semifinalebillettene med sifrene 6-7 (2-7), 7-5, 7-5. Kampen varte i fire timer og ett minutt, noe som er den lengste tresettskampen i ATP-historien, ifølge tennisjournalisten José Morgado.

  I semifinalen venter kroatiske Duje Ajdukovic, som er rangert som nummer 130 i verden.

  Kampen fikk en fartsfylt start, hvor spillerne brøt hverandre totalt seks ganger i det første settet. Til slutt sto det 6-6, og det måtte avgjøres i tiebreak. Navone var der klart best og vant 7-2.

  Det andre settet fortsatte på samme måte med fem brudd, men denne gangen var Nadal i dytten og vant 7-5.

  Dermed måtte avansementet avgjøres i et tredje sett, hvor det også ble sju brudd. Nadal viste rutine og servet til slutt inn seieren til 7-5.

  Tidligere hadde Nadal og Navone aldri møttes før. Nadal er rangert som nummer 261 i verden, mens Navone er helt oppe på 36.-plass på verdensrangeringen. (NTB)

  Rafa Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal