NRK Meny
Normal

Carlsen med sin sjette storseier for året: – Totalprestasjonen er en av de absolutt beste i år

Magnus Carlsen måtte ut i playoff, men vant turneringen i Qatar.

Magnus Carlsen

VANT: Magnus Carlsen fikk en fin avslutning på 2015.

Foto: Katerina Savina

Magnus Carlsen vant enkelt 2–0 mot kineseren Ya Yangyi i omspillet, og kunne sikre sin sjette turneringsseier for året. Carlsen var veldig fornøyd.

– Totalprestasjonen her er en av de absolutt beste i år, sier Carlsen til sjakkbloggen.

Seieren er Carlsen 21. turneringseier på bare fem år.

– Det har gått opp og ned i år. Men jeg føler spillet satt brukbart her. Jeg fikk møte mange sterke spillere og kom egentlig bra i det. Jeg er veldig fornøyd, sier Magnus Carlsen.

– En overbevisende seier

Magnus Carlsen brukte bare 35 minutter på å spille remis mot Vladimir Kramnik i siste runde av Qatar Masters Open-turneringen i sjakk. Han endte dermed på sju poeng, noe også kineseren Ya Yangyi gjorde.

Dermed måtte de to ut i omspill om 1.-plassen.

Det foregikk over to partier lynsjakk. Carlsen vant begge partiene.

– En veldig overbevisende seier for Carlsen, sa Peter Svidler på den offisielle sendingen.

Magnus Carlsen

REMIS: Partiet mot russiske Vladimir Kramnik varte i bare 30 trekk og 35 minutter.

Foto: Katerina Savina

– Det har vært mye rot

Magnus Carlsen gikk gjennom turneringen i Qatar uten å tape et eneste parti. Verdensmesteren er nå ubeseiret på sine siste 22 partier. Dermed avslutter han sjakkåret på suverent vis.

Det så lenge ut til at 2015 skulle bli et marerittår for Carlsen.

Det startet med en pinlig tidstabbe på hjemmebane i sommer. Så kom en rekke overraskende tap, før han toppet det hele med flere utbrudd under VM i lynsjakk,

– Shamkir og VM i hurtigsjakk var veldig gode prestasjoner. Ellers har det vært mye rot. Her og i London var det to solide og gode prestasjoner, understreker Carlsen.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal