NRK Meny
Normal

Magnus Carlsen blant verdens mest innflytelsesrike

Norges sjakkener Magnus Carlsen (22) er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer av Time Magazine. Ellers på lista finner man navn som Barack Obama og Jay-Z.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er kommet med på Time Magazine sin kåring over de 100 mest innflytelsesrike personene i verden.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

– Jeg er overrasket og svært stolt. Å bli inkludert på denne listen er en anerkjennelse av sjakk, og jeg håper at det kan føre til at sjakks posisjon verden over blir ytterligere forsterket, sier Magnus Carlsen i en pressemelding.

Barack Obama

Både Carlsen og Barack Obama er kommet med på listen.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Time Magazines liste er meget eksklusiv. Den norske fredsmekleren Jan Egeland er eneste nordmann som tidligere har vært på listen. Det skjedde i 2006.

– Magnus ble veldig overrasket. Vi fikk vite det under kandidatturneringen i London, så det var ordentlig morro, sier manager Espen Agdestein til NRK.no.

– Magnus er veldig beæret over å komme på listen. Det er en anerkjennelse av sjakksporten, fortsetter han.

– Karismatisk

Det er Time Magazine som står bak den årlige kåringen, der de offentliggjør en liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i verden.

Tidligere verdensmester i sjakk, Garry Kasparov, har skrevet en vurdering i Time Magazine i forbindelse med kåringen.

Der skriver han blant annet:

– Hans intuitive stil bevarer mystikken med sjakk på en tid alle datakyndige fans tror spillet er lett. Carlsen er like karismatisk og uavhengig som han har talent, skriver han.

Viktig liste

Amerikanske Time Magazine regnes som verdens største ukeblad, og har siden 1999 satt sammen en liste over det redaksjonen mener er de hundre viktigste personene i verden.

Bladet er regnet for å ha mer enn 25 millioner lesere hver uke.

– Magnus skal på gallamiddag med mange av de som er på listen i neste uke. Utover det er det vanskelig å si hva dette kan føre til, sier Agdestein.

Topp 100-listen kommer ikke på trykk før 29. april, men navn på 2013-listen er rap-artisten Jay-Z, USAs president Barack Obama, fotballspiller Mario Balotelli, Sør-Koreas president Park Geun-hye, Nord-Koreas president Kim Jong-un, Pave Frans, musiker Christina Aguilera og regissør Steven Spielberg.

Magnus Carlsen vant nylig kandidatturneringen i London og retten til å kjempe om VM-tittelen i sjakk mot regjerende verdensmester Vishy Anand.

Kampen skal etter all sannsynlighet spilles i India i november.

Magnus Carlsen og Liv Tyler

Magnus Carlsen har blitt en verdensstjerne gjennom sjakken. Her poserer han for pressen sammen med skuespilleren Liv Tyler i 2010.

Foto: ERIC THAYER / Reuters

Siste nytt

  • VM-lag i flydrama

    Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

    FBL-WC-2018-RUS-KSA
    Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
  • Kaptein-Kane header inn 2-1

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Colombia - Japan
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio