NRK Meny
Normal

Carlsen: – Jeg hadde ikke kontroll

Magnus Carlsen rettet opp i egne feil og berget poeng på en dårlig norsk dag. Dagens prestasjon stod en norsk 15-åring for.

Magnus Carlsen var ikke fornøyd med dagens parti, dette var det han hadde å si etter kampen mot Dragan Solak. Intervjuer: Ole Rolfsrud

Magnus Carlsen forklarer hvordan han opplevde partiet mot tyrkiske Dragan Solak.

Det så lenge svart ut for Magnus Carlsen til tross for at han spilte med hvite brikker. Verdens beste sjakkspiller slet gjennom hele oppgjøret mot tyrkiske Dragan Solak.
Magnus Carlsen

Magnus Carlsen vant mandagens parti mot Dragan Solak. Bildet er tatt tidligere i mesterskapet.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tyrkeren hadde lenge et stort overtak på nordmannen, men begynte mot slutten av partiet å få svært dårlig tid. Muligens begynte det å koke i Solaks hode etter hvert, og plutselig var det Carlsen som hadde overtaket.

23-åringen var nøyaktig i sluttspillet og Dragan Solak måtte til slutt bukke under for Carlsen.

– Jeg klarer ikke spille god nok sjakk, men heldigvis var han ikke god nok til å straffe meg i dag. Jeg likte ikke stillingen i det hele tatt og hadde ikke kontroll, sa en mellomfornøyd Carlsen i NRKs sjakkstudio etter at seieren var sikret.

 • Se Carlsen forklare partiet i videovinduet over

– Veldig, veldig skuffet

En som var langt fra fornøyd var Jon Ludvig Hammer. Han spilte remis og klandret seg selv for at Norge ikke vant kampen mot Tyrkia.

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg trodde jeg skulle vinne, men jeg sløste det til, sa en skuffet Hammer.

Leif Erlend Johannessen spilte også remis i sitt parti, mens Simen Agdestein tapte mot Emre Can. Dermed berget Magnus Carlsens seier ett lagpoeng for Norge. Førstelaget har nå totalt 12 lagpoeng.

Norsk 15-åring overrasket stort

Dagens store norske prestasjon stod Aryan Tari fra det norske andrelaget for. 15-åringen møtte verdens 34. beste spiller, Ian Nepomniachtchi. Russeren er en del av det russiske førstelaget, som på forhånd var regnet som en av de store favorittene til å bli OL-mester.

Unge Tari lot seg derimot ikke skremme og spilte remis mot russeren.

– Det er høydepunktet mitt som sjakkspiller. Det var veldig gøy å spille mot han. Han er jo profesjonell sjakkspiller og blant de beste i verden, sa 15-åringen i NRKs sjakkstudio etter partiet.

NRKs eksperter Torstein Bae og Atle Grønn har fulgt Aryan Tari fra han var veldig ung og var svært imponert etter dagens prestasjon.

– Nepomniachtchi er en spiller i verdenstoppen og det er en prestasjon i verdensklasse å spille remis mot han, mener Bae.

– Jeg har spilt med Aryan fra han var 8-9 år, og allerede da var han en veldig god sjakkspiller, la Atle Grønn til.

– Utrolig at vi spiller jevnt

Også Torbjørn Ringdal Hansen og Frode Elsness fra andrelaget imponerte stort. Ringdal Hansen spilte remis mot verdens sjette beste spiller, Sergey Karjakin, mens Elsness spilte remis mot Peter Svidler fra det russiske førstelaget. Frode Urkedal tapte mot Alexander Grischuk og det ble et knepent tap for andrelaget.

– Det er utrolig at vi spiller jevnt med Russland. Hadde vi klart uavgjort ville det vært fantastisk, men det ble bare nesten, sa Frode Elsness etter kampen.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag