Hopp til innhold

Carlsen måtte spille VM-parti med ullundertøy: – Ikke bra om vi må sitte og fryse

LONDON (NRK): Under åpningspartiet måtte Magnus Carlsen finne frem boblejakken. Lørdag hadde han utstyrt seg med ullundertøy for å holde varmen.

Magnus Carlsen

KALD: Magnus Carlsen var ikke fornøyd med temperaturen etter første dag av VM.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Jeg vet ikke om det er meg, eller om det er temperaturen. Det er ikke bra for kampen om vi må sitte og fryse gjennom partiet, sier Magnus Carlsen til NRK.

Fredag spilte Carlsen med boblejakke. Tidlig i partiet måtte han en tur på bakrommet, og etter hvert kom han ut med en boblejakke over dressjakken.

Før lørdagens parti hadde Carlsen funnet fram ullundertøyet.

– Det var bedre i dag, sier Carlsen.

Må føle seg bekvem

Etter åpningspartiet fredag hadde Team Carlsen klaget til arrangøren. Carlsen & co. mener det var for kaldt.

– På forhånd var vi enige om en temperatur, men er usikker på om de har klart å holde det. Det er aircondition og det er trekk, så i går var det kaldt, sier manager Espen Agdestein til NRK.

Magnus Carlsen selv skal ha ment at det var urimelig kaldt i lokalet. Både Agdestein og pappa Henrik Carlsen er klar på at det påvirker verdensmesteren.

– Hvis man skal prestere, vil man gjerne ikke ha noe som plager deg, sier Agdestein.

– Du ønsker å føle deg mest mulig bekvem, så alle distraksjoner, sier pappa Henrik Carlsen.

FIDE SJAKK-VM

KLAGET: Espen Agdestein og Henrik Carlsen har vært i kontakt med arrangøren for å justert opp temperaturen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mellom 22 og 24 grader

Boblejakken var ikke med til lørdagens parti, noe som tyder på at Carlsen er mer fornøyd med temperaturen i spillerommet. Team Carlsen går ikke med på arrangørens påstander om at det har vært 22 grader i rommet hele tiden.

– Det er en kombinasjon av temperatur og trekk. Han synes det var kaldt deler av tiden. Det spørs jo veldig hvor du måler og om det er trekk. Nå har vi hatt en dialog, og i dag er temperaturen marginalt høyere. Det skal ikke være noe problem framover, sier Henrik Carlsen.

Ilja Merenzon er president i World Chess, som arrangerer VM-kampen i London. Han opplyser at det skal være mellom 22 og 24 grader, og svarer slik på spørsmål om temperaturen:

– Temperaturen var 22 grader i går. Men på ett tidspunkt var det 21,9. Kanskje i fem minutter, sier Merenzon.

Han bekrefter at de har fått beskjed av Team Carlsen om å skru opp temperaturen.

– Vår oppgave er å kontrollere at temperaturen er som den skal, og den var 22 grader. Det kan vi enkelt kontrollere, og vi vil at spillerne skal være komfortable, sier han.

Ilja Merenzon

SJAKKTOPP: Ilja Merenzon, president i World Chess.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Siste nytt

  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal