Hopp til innhold

Carlsen måtte i dopingkontroll: – Ødelegger for United-kampen

Magnus Carlsen var i storform etter den lynraske remisen mot Jan Nepomnjasjtsjij søndag. På pressekonferansen røpte Carlsen at planen om å se Chelsea mot Manchester United røk da han måtte i dopingkontroll.

Magnus Carlsen

REMIS: Magnus Carlsen spilte også remis i det tredje VM-partiet.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Partiet var over etter bare 41 trekk og drøye 2,5 timer. Dette var det tredje strake remis-partiet i årets VM-match. Dermed står begge spillerne med 1,5 poeng i sammendraget.

På pressekonferansen etter partiet var Carlsen igjen i det spøkefulle hjørnet. Da han fikk spørsmål om hva han gjør utenom å sove, spise og spille sjakk under VM, svarte han at han hadde gledet seg til «supersøndag» med flere storkamper på TV.

Tre kamper på rappen

Hadde det ikke vært for dopingkontrollen, som ødelegger det, var min første plan å se Chelsea mot Manchester United, sier han og smiler.

Cristiano Ronaldo

FÅR IKKE SETT KAMP: Magnus Carlsen må skynde seg i dopingkontrollen for å rekke Manchester United mot Chelsea.

Foto: Alberto Saiz / AP

Carlsen forteller videre at han deretter planlegger å se Real Madrid mot Sevilla.

– Til slutt skal jeg se Los Angeles Clippers mot Golden State Warriors, sier han.

Carlsen er kjent for å være svært sportsinteressert. Han har tidligere vært en av verdens beste Fantasy Premier League-spillere, og har i mange år fulgt både NBA og Real Madrid tett.

Nepomnjasjtsjij lo da han hørte hvordan motstanderen skulle bruke kvelden sin.

– Det hørtes ut som en veldig god plan. Jeg kommer nok til å følge deler av den, gliser russeren.

I forbindelse med at begge spillerne skulle på dopingkontroll, spurte VG spillerne om de tror man kan få en fordel av å bruke doping i sjakk. Svaret til Magnus fikk verdenspressen til å bryte ut i latter:

Folk tar dop for å både forberede seg og gjennomføre eksamener. Jeg antar at det vil hjelpe i sjakk også. Hvis min sjakkform stuper drastisk, kan det være at jeg begynner å eksperimentere. Men akkurat nå ser jeg ikke behovet.

Magnus Carlsen

PÅ VEI HJEM: Klokken 17.45 norsk tid var Carlsen ferdig i dopingkontrollen. Han får derfor trolig med seg andre omgang av storkampen.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

– Behagelig

Nordmannen beskriver det tredje remispartiet på rad som «interessant og velspilt».

– Jeg gjorde noen stygge trekk, men det løste seg greit. Jeg klarte ikke å finne noen måter å lage problemer for ham, sier Carlsen.

Verdenseneren gjorde to store tabber i lørdagens parti, men spilte langt tryggere søndag. Han sier seg greit fornøyd med rask poengdeling.

Sammenlignet med i går var det veldig behagelig. Det var et mer normalt parti, der hvit står litt bedre, som til slutt ender med remis, sier han.

– Hva synes du om åpningen på denne finalekampen?

– Partiet i går gikk ikke helt som jeg hadde planlagt, men svart-partiene har vært OK. Så lenge jeg ikke har åpningsproblemer er jeg fornøyd, sier Carlsen.

Her blir spillerne enige om remis.

Carlsen med få problemer

Partiet fulgte en spansk åpning, noe begge virket godt forberedte på. De spilte lynraskt og var gjennom de ti første trekkene på snaue seks minutter. Dagen i forveien brukte de over en time på like mange trekk.

Men plutselig satte de foten på bremsen: Før trekk 21 tenkte Nepomnjasjtsjij hele 25 minutter. I denne fasen av spillet brukte også Carlsen lang tid på hvert trekk.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae mente likevel at Carlsens motstander sto bedre.

– Russeren har fått det akkurat som han vil ha det. Han er på hugget, utbrøt Torstein Bae i NRKs sjakkstudio.

Carlsen tok imidlertid trusselen med knusende ro, og litt etter litt jobbet han seg inn i partiet igjen og sikret poengdeling.

Hvem vinner VM i sjakk 2021?

Magnus Carlsen 88%

Jan Nepomnjasjtsjij 12%

Avstemningen er lukket. 32010 stemmer totalt

Etterlengtet hviledag

Dette er det tredje strake VM-partiet som ender med remis. Lørdagens parti ble av det dramatiske slaget, hvor «sjakkpila» svingte fra side til side. Carlsen gjorde to store tabber, men klarte likevel å dra i land poengdeling etter et solid sluttspill.

– Jeg følte ikke at jeg hadde noen store sjanser til å vinne. Jeg følte at stillingen min forbedret seg ganske mye etter hvert, men jeg kunne ikke se noen komfortabel måte å forbedre stillingen, og derfor bestemte jeg meg for å tvinge frem remis, sa Carlsen.

Mandag får spillerne en etterlengtet fridag. Dette er én av fem planlagte hviledager. Du ser tirsdagens VM-parti fra klokken 13.15 på NRK.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste