Hopp til innhold

Carlsen måtte i dopingkontroll: – Ødelegger for United-kampen

Magnus Carlsen var i storform etter den lynraske remisen mot Jan Nepomnjasjtsjij søndag. På pressekonferansen røpte Carlsen at planen om å se Chelsea mot Manchester United røk da han måtte i dopingkontroll.

Magnus Carlsen

REMIS: Magnus Carlsen spilte også remis i det tredje VM-partiet.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Partiet var over etter bare 41 trekk og drøye 2,5 timer. Dette var det tredje strake remis-partiet i årets VM-match. Dermed står begge spillerne med 1,5 poeng i sammendraget.

På pressekonferansen etter partiet var Carlsen igjen i det spøkefulle hjørnet. Da han fikk spørsmål om hva han gjør utenom å sove, spise og spille sjakk under VM, svarte han at han hadde gledet seg til «supersøndag» med flere storkamper på TV.

Tre kamper på rappen

Hadde det ikke vært for dopingkontrollen, som ødelegger det, var min første plan å se Chelsea mot Manchester United, sier han og smiler.

Cristiano Ronaldo

FÅR IKKE SETT KAMP: Magnus Carlsen må skynde seg i dopingkontrollen for å rekke Manchester United mot Chelsea.

Foto: Alberto Saiz / AP

Carlsen forteller videre at han deretter planlegger å se Real Madrid mot Sevilla.

– Til slutt skal jeg se Los Angeles Clippers mot Golden State Warriors, sier han.

Carlsen er kjent for å være svært sportsinteressert. Han har tidligere vært en av verdens beste Fantasy Premier League-spillere, og har i mange år fulgt både NBA og Real Madrid tett.

Nepomnjasjtsjij lo da han hørte hvordan motstanderen skulle bruke kvelden sin.

– Det hørtes ut som en veldig god plan. Jeg kommer nok til å følge deler av den, gliser russeren.

I forbindelse med at begge spillerne skulle på dopingkontroll, spurte VG spillerne om de tror man kan få en fordel av å bruke doping i sjakk. Svaret til Magnus fikk verdenspressen til å bryte ut i latter:

Folk tar dop for å både forberede seg og gjennomføre eksamener. Jeg antar at det vil hjelpe i sjakk også. Hvis min sjakkform stuper drastisk, kan det være at jeg begynner å eksperimentere. Men akkurat nå ser jeg ikke behovet.

Magnus Carlsen

PÅ VEI HJEM: Klokken 17.45 norsk tid var Carlsen ferdig i dopingkontrollen. Han får derfor trolig med seg andre omgang av storkampen.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

– Behagelig

Nordmannen beskriver det tredje remispartiet på rad som «interessant og velspilt».

– Jeg gjorde noen stygge trekk, men det løste seg greit. Jeg klarte ikke å finne noen måter å lage problemer for ham, sier Carlsen.

Verdenseneren gjorde to store tabber i lørdagens parti, men spilte langt tryggere søndag. Han sier seg greit fornøyd med rask poengdeling.

Sammenlignet med i går var det veldig behagelig. Det var et mer normalt parti, der hvit står litt bedre, som til slutt ender med remis, sier han.

– Hva synes du om åpningen på denne finalekampen?

– Partiet i går gikk ikke helt som jeg hadde planlagt, men svart-partiene har vært OK. Så lenge jeg ikke har åpningsproblemer er jeg fornøyd, sier Carlsen.

Her blir spillerne enige om remis.

Carlsen med få problemer

Partiet fulgte en spansk åpning, noe begge virket godt forberedte på. De spilte lynraskt og var gjennom de ti første trekkene på snaue seks minutter. Dagen i forveien brukte de over en time på like mange trekk.

Men plutselig satte de foten på bremsen: Før trekk 21 tenkte Nepomnjasjtsjij hele 25 minutter. I denne fasen av spillet brukte også Carlsen lang tid på hvert trekk.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae mente likevel at Carlsens motstander sto bedre.

– Russeren har fått det akkurat som han vil ha det. Han er på hugget, utbrøt Torstein Bae i NRKs sjakkstudio.

Carlsen tok imidlertid trusselen med knusende ro, og litt etter litt jobbet han seg inn i partiet igjen og sikret poengdeling.

Hvem vinner VM i sjakk 2021?

Magnus Carlsen 88%

Jan Nepomnjasjtsjij 12%

Avstemningen er lukket. 32010 stemmer totalt

Etterlengtet hviledag

Dette er det tredje strake VM-partiet som ender med remis. Lørdagens parti ble av det dramatiske slaget, hvor «sjakkpila» svingte fra side til side. Carlsen gjorde to store tabber, men klarte likevel å dra i land poengdeling etter et solid sluttspill.

– Jeg følte ikke at jeg hadde noen store sjanser til å vinne. Jeg følte at stillingen min forbedret seg ganske mye etter hvert, men jeg kunne ikke se noen komfortabel måte å forbedre stillingen, og derfor bestemte jeg meg for å tvinge frem remis, sa Carlsen.

Mandag får spillerne en etterlengtet fridag. Dette er én av fem planlagte hviledager. Du ser tirsdagens VM-parti fra klokken 13.15 på NRK.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal