NRK Meny
Normal

Carlsen må ta ufrivillig fridag: – Vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre

Allerede etter to dager av sjakk-VM må Magnus Carlsen og Sergej Karjakin ta en hviledag i New York. Det synes den norske stjernen er håpløst.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen synes den første hviledagen kommer litt for tidlig. Her er han avbildet under pressekonferansen lørdag.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

– Det føles tidlig med en fridag. Jeg skulle veldig gjerne ha spilt videre, sa Magnus Carlsen på pressekonferansen lørdag.

Han og den russiske motstanderen har spilt remis i begge partiene og står likt, men Carlsen ser ut til å ha god kontroll på Sergej Karjakin.

Aner ikke hva han skal gjøre

Sergej Karjakin

Sergej Karjakin har klart to remis mot Magnus Carlsen.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Lørdag hadde Karjakin en fordel av å spille med hvite brikker, men Carlsen klarte å få ham ut av forberedelsene sine og inn i ukjent farvann allerede etter noen få trekk.

I stedet for å fortsette der han slapp i et nytt parti søndag, må 25-åringen fra Lommedalen ta en ufrivillig hviledag.

Han synes «timingen» er dårlig.

– Særlig siden det er søndag. Da har folk fri og kunne kommet hit for å se på oss. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal bruke dagen til, sa Carlsen, ifølge NTB.

Under VM i Chenai og Sotsji hadde sjakkstjernen ingen problemer med å få tiden til å gå på hviledagene. Han spilte blant annet fotball og basketball sammen med teamet sitt og den norske pressen.

Ber om tålmodighet

Mandag sitter de to ved brettet igjen. Da spiller Carlsen med hvite brikker foran et stort sjakkpublikum på Manhatten.

Publikum har strømmet til spillokalet og arrangøren melder om flere utsolgte dager. Likevel har ikke tilskuerne fått det helt store showet ennå.

På pressekonferansen ba Carlsen sjakkfansen i New York og foran TV-skjermen om å være tålmodig.

– Jeg ber om forståelse for at dette er en lang kamp, og at hvert parti ikke kommer til å bli et fyrverkeri, sa han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal