NRK Meny
Normal

Magnus Carlsen hylles i utenlandsk presse

Magnus Carlsens andre VM-triumf på rad går ikke ubemerket hen i utenlandske medier.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsens andre VM-seier på rad får oppmerksomhet i store internasjonale medier.

– Carlsen fortsetter å være sjakk-kongen, skriver den tyske storavisa Süddeutsche Zeitung og virker å være dypt imponert over det norske sjakkfenomenet.

– Den unge nordmannen virket avslappet etter seieren, likevel har den underlegne Anand gjort en bra turnering, sier sjakk-fans til den tyske avisa.

– Ikke like dominerende som i fjor

Den spanske storavisa El Pais bruker også behørig med spalteplass etter at 24-åringen sikret seieren i det 11. partiet mot inderen Vishy Anand.

– Det som var helt sikkert var at nervene spilte Anand et puss. Han hadde sjansen til å avgjøre kampen, men taklet ikke presset og gjorde en feil, skriver El Pais etter Carlsen-triumfen i Sotsji.

– Norske Magnus Carlsen beholder verdensmestertittelen, står det i overskriften til franske Le Monde, som likevel mener nordmannen har vist svakhetstegn gjennom de 11 partiene.

- Kampen har ikke vært uten vanskeligheter for den vi har døpt som «sjakkens Mozart». Han var ikke like dominerende som i fjor. Men han kjempet seg frem til seier, skriver Frankrikes mest kjente internasjonale avispublikasjon.

Skuffede indere

Tar vi en kikk over Atlanterhavet, nærmere bestemt til USA, er det næringslivsavisen The Wall Street Journal som er mest begeistret for sjakk-verdensmesteren.

– Det kritiske trekket i den nest siste kampen kom da utfordreren Viswanathan Anand, i et desperat forsøk på seier, ofret tårnet i en ineffektiv-manøver. Like etter, og med et megetsigende blikk, tilbød Anand sin hånd i resignasjon til Carlsen, skriver avisen.

– Jeg spilte ganske tøft og han hadde ikke noen sjanser, sier Carlsen til Wall Street Journal etter at han vant kampen 6.5 mot 4.5 til Anand.

I India er de selvsagt skuffet over at landets sjakk-håp nok en gang måtte gi tapt for en 24-åring fra Norge.

– Men Carlsen vet rett og slett hvordan man vinner, og Anand tok en uforklarlig risiko som sørget for at triumfen gikk til den nye sjakkongen fra Norge, skriver The Times of India.

Magnus Carlsen (23) forsvarte verdensmestertittelen på utrolig vis i Sotsji

SE VIDEO: Her blir det hele avgjort.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal