Reagerer på Carlsen-motstanderens oppførsel: – Man merker taperens bitterhet

Lørdagens parti kunne nesten umulig leve opp til fredagens thriller, men et nervepirrende parti endte i remis i Dubai. Etter partiet var Magnus Carlsens motstander frustrert.

REMIS: Carlsen og Nepo delte poengene.

– Han var litt bedre, og jeg måtte utligne. Jeg klarte det greit. Det var veldig minimalt (mellom de to), sier Carlsen til pressen etter partiet.

Ekspertene i NRK-studio mente at de to spillerne så slitne ut. Men Carlsen skal prøve å være offensiv.

– Vi får se, men i utgangspunktet så skal jeg prøve, så får vi se om det går, sier Carlsen.

På pressekonferansen kunne man se Jan Nepomnjasjtsjij virket frustrert over det siste døgnet.

– Forresten, så er det en ny erfaring å spille to partier på én dag. Jeg føler at i VM så bør det være annerledes, sier Nepo.

Han mener videre at verken han eller Carlsen var på sitt beste i rekordpartiet.

– Det går ikke bra, for jeg har hatt noen gode posisjoner. Også i går hadde jeg øyeblikk som gjorde at jeg kunne vunnet to på rad. Gårsdagen var dårlig fra begge, med tanke på tidsproblemene, mente russeren.

– Merker taperens bitterhet

NRKs sjakkekspert Torstein Bae er ikke imponert over oppførselen til «Nepo».

– Man merker taperens bitterhet, sier Bae på NRKs sending.

Han utdyper:

– Jeg føler det er typisk taperen å gripe tak i ting å være oppgitt over. Det ene er at han sier opplegget er problematisk og at de har langt parti og spiller igjen samme dag. Det tror jeg ikke man gjør hvis man vinner, sier sjakkeksperten.

Bae antyder at Nepomnjasjtsjij og Carlsen har litt ulik tilnærming når det ender med tap.

– Når han (Nepomnjasjtsjij) taper, så skylder han alltid på noe annet. Magnus skylder aldri på noen andre når han taper. Om det er fotball, basketball eller sjakk, så tar han alltid ansvaret selv. Mens vi ser Nepomnjasjtsjij klager på opplegget og mener det var et dårlig parti på fredag. Vi så også at det var noen trekk som ikke var gode, men det var et historisk parti. Det fremstår som en bitter og malplassert kommentar, mener Bae.

Nepo

FRUSTRERT: Jan Nepomnjasjtsjij var ikke fornøyd med den korte tiden de fikk mellom de to partiene.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Eksperten mener ikke at Nepo har noen grunn til å klage.

– Det er likt for begge. Man kunne spilt tidligere på dagen, og kanskje det er løsningen. Jeg vet mange av spillerne foretrekker å starte sent, og dette er bestemt av forbundet. Dette har vært kjent i lang tid i forveien, så dette er ikke problematisk, sier han.

Det ble jevnt og spennende parti denne gangen også, og Magnus Carlsen klarte å stå imot Jan Nepomnjasjtsjijs forsøk på offensive trekk.

Dermed endte det med remis igjen, til tross for at Nepo, med hvite brikker, hadde litt press på seg. Det ble brukt 40 trekk før de to sjakkessene ble enige.

– Ypperlig resultat

For etter en rolig og behersket start, ble etter hvert brikkene rensket bort én etter én.

Da det gikk mot remis, mente Torstein Bae at dette var positivt for nordmannen.

– Det er et ypperlig resultat for Magnus, mente Bae.

Dette betyr at Carlsen har 4 poeng, mens Nepo har 3. Vi er nå halvveis i VM i langsjakk.

Det skulle mye til å nå høydene til fredagens parti, da Carlsen vant etter 7 timer og 45 minutter med sjakk og vanvittige 136 trekk.

– Jeg klarte ikke å sove, for jeg var så lykkelig. Hele dagen har jeg tenkt at jeg er trøtt, men det er nok verre for min venn, sier Carlsen.

Magnus Carlsen

I FØRERSETET: Magnus Carlsen leder sjakk-VM etter syv partier.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Carlsens seier betød at Nepomnjasjtsjij måtte svare, da det var hans tur til å ha hvite brikker.

Det var en forsiktig start fra «Nepo». Med spansk åpning var det ikke veldig aggressivt, og pila holdt seg på midten de første trekkene.

Pappa Carlsen tror ting har endret seg

Det var ikke helt uventet, da flere eksperter trodde på et langt parti etter fredagens vanvittige thriller.

Far og manager Henrik Carlsen tror at ting har endret seg etter Carlsens seier fredag.

– En seier endrer dynamikken, men også fordi de er slitne begge to, sa pappa Carlsen.

Etter et par raske trekk, der blant annet hver deres løper ble slått ut, mente Bae at russeren hadde en fordel.

– Ingen tvil om at han har overtaket i dette partiet, sa Bae.

– Vi skal være fornøyd om han (Carlsen) klarer remis, sa han videre.

Og det gjorde til slutt nordmannen. Neste parti har mannen fra Lommedalen hvite brikker.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

  Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick.

  Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette.

  Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen.

  Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar. Blant annet for manglende deltakelse i debatten om forholdene for fremmedarbeidere i landet.

  FIFA president Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Inters seiersrekke tok slutt i Bergamo

  Inters seiersrekke på åtte kamper i Serie A tok slutt med 0-0 i bortekampen mot Atalanta søndag kveld. Mandag kan Milan gå forbi på tabellen.

  Inter er fortsatt to poeng foran byrivalen med like mange spilt, men Milan møter Spezia manag i en av de siste kampene i den 22. serierunden. Med seier inntar laget tabelltoppen.

  Serie A - Atalanta v Inter Milan
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Brady førte tittelforsvareren videre

  Tom Brady noterte sin 35. sluttspillseier i NFL da han førte tittelforsvarer Tampa Bay Buccaneers videre fra 1. runde med 31-15 over Philadelphia Eagles.

  Det var rått parti da Brady innledet jakten på sin åttende NFL-tittel. Med effektivt angrepsspill, og hjulpet av stadige ballerobringer fra forsvaret, førte han hjemmelaget til 14-0-ledelse i første periode, 17-0 halvveis og 31-0 før den siste perioden.

  Eagles scoret to ganger i siste periode, da alt var avgjort og Buccaneers var mest opptatt av å unngå skader foran kvartfinalen neste helg.

  Brady vant Superbowl seks ganger med New England Patriots før han flyttet til Florida og ble Bucs-spiller. Han førte sin nye klubb til tittelen i første forsøk og prøver nå å hjelpe Bucs å bli første lag som forsvarer tittelen siden han selv vant med Patriots i 2004 og 2005. (NTB)

  NFC Wild Card Playoffs - Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers
  Foto: Michael Reaves / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal