Hopp til innhold

Carlsen holdt remis

Magnus Carlsen lot ikke de svarte brikkene legge noen demper på stemningen! Han rundspilte kinas beste spiller i store deler av partiet.

Yue - Carlsen, Amber 2009

Yue - Carlsen i Nice tidligere i år.

Foto: Association Max Euwe

Carlsen utlignet stillingen etter få trekk, og etter hvert begynte han å bygge seg opp et angrep. Det hele så svært lovende ut, men på de siste trekkene hadde begge parter bare sekkunder igjen.

I det siste trekket før tidskontrollen spilte Carlsen unøyaktig, og dermed gikk de inn i et sluttspill der sjansene var ganske like for begge parter. Til slutt ebbet det ut i poengdeling etter 53 trekk og over fire timers spill.

Carlsen hadde så avgjort de beste sjansene i dette partiet, og har all grun til å være fornøyd med spillet, selv om det ikke holt helt i mål.

Også de øvrige partiene endte remis, og dermed leder Carlsen fortsatt med et helt poeng på nestemann etter 3 runder.

Sluttstillingen Yue - Carlsen

Her ble de to enige om remis.

Se hele partiet her!

Psykologisk overtak

-Magnus er strålende fornøyd med starten på turneringen, det sier pappa Henrik Carlsen til NRK, som legger til at sønnen gleder seg til fortsettelsen.

Magnus carlsen

Far og sønn Carlsen under VM i 2005

Foto: World Chess Cup 2005 / SCANPIX

- Magnus samarbeid med Garri Kasparov gjør at han stiller god forberedt. Kanskje har det også en gitt et visst psykologisk overtak på konkurrentene.

Henrik Carlsen forteller ellers at interessen for turneringen er enorm i Kina. Flere tusen tilskuere overvar åpningsshowet, som også ble direkte sendt på TV.

- Med ballett og akrobatikk, sang og Kung Fu-oppvisning er dette utenpå alt vi har opplevd tidligere, sier han.

Ellers er spillested og hotell helt upåklagelig, og Magnus har funnet seg vel til rette.

Imponert over Carlsen? Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Pen liste


Stillingen etter 3 runder:

1.Magnus Carlsen 2,5
2.Wang Yue 1,5
3.Radjabov 1,5
4.Jakovenko 1,5
5.Topalov 1
6.Leko 1

Magnus Carlsen har gjort god fremgang på den uoffisielle verdensrankingen takket være sine to vinstpartier. Han ligger fortsatt som nummer fire, men med 2782,5 poeng ligger han bare 1,7 bak Aronian på tredjeplass.

Den uoffisielle verdensrankingen(ekstern lenke)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Carl-Fredrik Bunæs er død

  Den tidlegare friidrettsutøvaren Carl-Fredrik Bunæs sovna stille inn torsdag kveld etter lengre tids sjukdom. Han blei 82 år gammal.

  Det opplyser sonen Per Christian Bunæs i ei melding til NTB.

  Bunæs var blant dei fremste sprintarane i Norden tidleg på 1960-talet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) frå 1957 til 1966.

  Han deltok i Roma-OL i 1960 og rauk ut i kvartfinalane på 100 og 200 meter.

  Carl Fredrik Bunæs
  Foto: Knut Edvard Holm / NTB
 • Hareide etter bråk under Malmö-kamp: – Motbydelig

  – Det er motbydelig at vi lar slik skje i et moderne samfunn, tordnet Malmö-trener Åge Hareide etter 0-1-tapet for Union Berlin i europaligaen torsdag.

  Han likte svæt dårlig reaksjonen fra bortelagets tilhengere som blamerte seg selv ved å kaste bluss utpå banen i annen omgang. Bortesupporternes oppførsel gjorde at kampen ble stoppet tidlig i andre omgang. Et stort antall politi grep inn for å skille Union-fansen fra andre deler av tribunen.

  I mellomtiden forlot spillerne banen og oppholdt seg en stund i garderobene før oppgjøret ble gjenopptatt. Den uvørne bruken av pyroteknikk skapte en uhyggelig stemning.

  Spesielt ille var de paniske scenene som oppsto da bluss havnet på plasser der det satt Malmö-tilhengere. Det ble også avfyrt knallskudd som ga kraftige smeller.

  – Det er bare noen dager etter det som skjedde i Indonesia hvor flere mennesker døde. Vi vet jo ikke helt hva de har med seg inn på tribunen. Jeg trodde at tyskerne var et anstendig folk og ikke som oppfører seg som i dette, sier Hareide og fortsatte.

  – Jeg har vært involvert i fotball i 50 år og har opplevd mange kamper i Europa. Det er synd at man skal gjør dette mot fotballen, sier nordmannen som nå sender ballen videre til Uefa.

  Hareide mener at det er litt for enkelt med dagens regler med bare å stoppe kampen noen minutter for å starte opp igjen når noe slikt skjer. Det tok en halv time før kampen kom i gang igjen. Til tross for et massivt trykk fra hjemmelaget tapte de 0-1.

  – Uefa må se på det. Hvis dette er den eneste og enkle måten og stoppe kampen, og fortsette å spille er det synd for fotballen. Det ødelegger kampene og for de andre tilhengerne, for spillere og trenere. For alle. De kan ikke spille ute i Europa med slike fans, mener Hareide.

  Åge Hareide
  Foto: JOHAN NILSSON / AFP
 • Ein død i fotballbråk i Argentina

  Politiet måtte bruke tåregass og gummikuler for å stanse bråket under ein fotballkamp i Buenos Aires i natt. Ein person døydde og eit hundretal blei skadde.

  Uroa oppstod då folk pressa på for å kome seg inn på dei allereie fullpaka tribunene under toppkampen mellom Boca Juniors og Gimnasia y Esgrima.

  Då dei greidde å trenge gjennom portane, sprang tilskodarar ut på bana for å kome seg unna. Då var det spela ni minutt av kampen. Bilete viser spelarane i full fart mot garderobene for å kome seg vekk frå folkemassene og tåregassen.

  – Det blei heilt umogeleg å puste, sa dommaren.

  Ein 57 år gammal mann døydde av hjarteattakk under bråket.

  Fotballbråk i Argentina
  Foto: Gustavo Garello / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste