Hopp til innhold

Carlsen holdt remis

Magnus Carlsen lot ikke de svarte brikkene legge noen demper på stemningen! Han rundspilte kinas beste spiller i store deler av partiet.

Yue - Carlsen, Amber 2009

Yue - Carlsen i Nice tidligere i år.

Foto: Association Max Euwe

Carlsen utlignet stillingen etter få trekk, og etter hvert begynte han å bygge seg opp et angrep. Det hele så svært lovende ut, men på de siste trekkene hadde begge parter bare sekkunder igjen.

I det siste trekket før tidskontrollen spilte Carlsen unøyaktig, og dermed gikk de inn i et sluttspill der sjansene var ganske like for begge parter. Til slutt ebbet det ut i poengdeling etter 53 trekk og over fire timers spill.

Carlsen hadde så avgjort de beste sjansene i dette partiet, og har all grun til å være fornøyd med spillet, selv om det ikke holt helt i mål.

Også de øvrige partiene endte remis, og dermed leder Carlsen fortsatt med et helt poeng på nestemann etter 3 runder.

Sluttstillingen Yue - Carlsen

Her ble de to enige om remis.

Se hele partiet her!

Psykologisk overtak

-Magnus er strålende fornøyd med starten på turneringen, det sier pappa Henrik Carlsen til NRK, som legger til at sønnen gleder seg til fortsettelsen.

Magnus carlsen

Far og sønn Carlsen under VM i 2005

Foto: World Chess Cup 2005 / SCANPIX

- Magnus samarbeid med Garri Kasparov gjør at han stiller god forberedt. Kanskje har det også en gitt et visst psykologisk overtak på konkurrentene.

Henrik Carlsen forteller ellers at interessen for turneringen er enorm i Kina. Flere tusen tilskuere overvar åpningsshowet, som også ble direkte sendt på TV.

- Med ballett og akrobatikk, sang og Kung Fu-oppvisning er dette utenpå alt vi har opplevd tidligere, sier han.

Ellers er spillested og hotell helt upåklagelig, og Magnus har funnet seg vel til rette.

Imponert over Carlsen? Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Pen liste


Stillingen etter 3 runder:

1.Magnus Carlsen 2,5
2.Wang Yue 1,5
3.Radjabov 1,5
4.Jakovenko 1,5
5.Topalov 1
6.Leko 1

Magnus Carlsen har gjort god fremgang på den uoffisielle verdensrankingen takket være sine to vinstpartier. Han ligger fortsatt som nummer fire, men med 2782,5 poeng ligger han bare 1,7 bak Aronian på tredjeplass.

Den uoffisielle verdensrankingen(ekstern lenke)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Mol og Berntsen videre i EM

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo den israelske duoen Eylon Elazar/Amiram Ohana i strake sett og skal spille omspill til åttedelsfinale.

  Det norske paret tapte for svenske David Åhman og Jonathan Hellvig tirsdag, og måtte med det ha seier onsdag om det skulle bli videre spill i mesterskapet i München.

  Berntsen og Mol kunne som best bli nummer tre, noe som gir omspill til åttedelsfinalene. Gruppevinneren er automatisk klar for åttedelsfinale, mens nummer to og tre må til omspill.

  Berntsen og Mol sikret tredjeplassen med flott spill. De gikk raskt opp i en komfortabel ledelse og vant det første settet med 21-12. Det andre settet åpnet med tre norske poeng før israelerne kjempet seg tilbake til likt på 10-10.

  Settet forble jevnt helt til slutt og det endte med norsk settseier 21-18.

  Kampen om å nå åttedelsfinalen spilles torsdag.

  Gruppevinneren blir enten det norske 1.-laget ved Anders Mol og Christian Sørum eller den svenske duoen.

  Henrik Mol
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Ronaldo fikk tilsnakk av politiet

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har fått tilsnakk av politiet etter hendelsen der han angivelig slo mobiltelefonen ut av hånden til en ung gutt sist sesong.

  I april tapte Manchester United 0-1 for Everton, og i etterkant sirkulerte det klipp i sosiale medier der det så ut til at Ronaldo slo mobiltelefonen ut av guttens hånd.

  Ronaldo tok selv til sosiale medier for å beklage for det som skjedde.

  «Det er aldri lett å håndtere følelser i vanskelige øyeblikk slik det vi er i nå. Likevel må vi alltid være respektfulle, tålmodige og være et godt eksempel for ungdom som elsker fotball. Jeg beklager mitt utbrudd og inviterer supporteren til å se en kamp på Old Trafford», skrev portugiseren i april.

  Politiet innledet en etterforskning i saken og onsdag opplyser de at den er avsluttet. (NTB)

  Premier League - Brentford v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Quintana disket fra sjetteplassen i Tour de France

  Den colombianske sykkelstjernen Nairo Quintana mister sjetteplassen fra årets Tour de France grunnet en positiv test på det smertelindrende stoffet tramadol.

  Stoffet er ikke på dopinglisten, men er forbudt i konkurranse for å beskytte rytternes sikkerhet og helse i forbindelse med bivirkningene, opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.

  Quintana leverte to blodprøver som inneholdt stoffet under årets ritt, og forbundet skriver videre at han dermed mister sjetteplassen sammenlagt. Han var litt over 16 minutter bak vinneren Jonas Vingegaard.

  Avgjørelsen kan ankes til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i løpet av de neste ti dagene.

  Quintana utestenges ikke fra videre konkurranser siden det er hans første forseelse. (NTB)

  Tour de France
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste