Skuffet Anand: – Hadde håpet å presse ham litt

CHENNAI/OSLO (NRK.no): Viswanathan Anand (43) innrømmer at han ikke klarte å legge det nødvendige presset på Magnus Carlsen (22), som nå beholder overtaket i VM.

Carlsen

Magnus Carlsen så ut til å ha full kontroll mot Viswanathan Anand mandag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Torstein Bae

NRKs sjakkekspert Torstein Bae mener Magnus Carlsen kontrollerte inn remis mot inderen.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Jeg er fornøyd. Jeg har ledelsen, og remis passet meg ypperlig, sier Magnus Carlsen til pressen i Chennai.

Siden Carlsen sjokkerte sjakkverdenen ved å ta to strake seire mot Anand, var inderen i manges øyne nødt til å slå tilbake mandag.

– Håpet å presse ham litt

Men inderen klarte ikke å skaffe seg et overtak i åpningen. Carlsen så derimot veldig komfortabel ut med svarte brikker, og nordmannen styrte til slutt partiet til remis.

– Remis er et veldig godt resultat for Magnus. Han holder remis helt uten problemer i dag, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Presset mot Anand øker nå ytterligere. Inderen var kortfattet på pressekonferansen etter at seiersmuligheten glapp nok en gang.

– Jeg hadde håpet å presse ham litt i hvert fall. For å være ærlig, så klarte jeg ikke det så mye, sa inderen.

Tittelforsvareren har bare to partier igjen med hvite brikker. Han må slå Carlsen minst to ganger i løpet av de fem siste partiene for å kunne ha muligheten til å forsvare VM-tittelen.

– Nøytraliserte ham

NRK.no møtte Carlsens manager Espen Agdestein bak i presselokalene i Chennai.

Han var fornøyd med både partiet og hvordan de to duellantene fremsto på pressekonferansen.

– Magnus så lettet og glad ut. Anand var tvunget til å presse, og det klarte han ikke. Det her var bra, sier Agdestein.

– Det viktigste var å nøytralisere Anand, og det klarte Magnus. Når han er svart, er det helt greit med remis, fortsetter han.

Mandagens parti varte i så vidt over to timer. Etter tre gjentakelser endte det i remis etter 32 trekk, og dermed er VM-stillingen nå 4,5 - 2,5.

Carlsen er tilbake i hvitt i tirsdagens parti, som du kan se direkte på NRK1 eller NRK.no fra klokken 10.15.

DEt syvende partiet i VM endte i remis.

SE VIDEO: Etter tre trekkgjentakelser var det ingen annen utvei enn remis i det sjuende VM-partiet.

Siste nytt

 • Riiber med godt utgangspunkt

  Kombinertløper Jarl Magnus Riiber jakter på sin 32. verdenscupseier søndag. Etter hopprennet i Lahti er han 28 sekunder bak Ryota Yamamoto.

  Verdenscuplederen Riiber fikk god høyde fra hoppkanten og hoppet lengst av alle med 130 meter. Han var tydelig fornøyd selv om han ikke maktet å sette ordentlig nedslag.

  Han går ut 28 sekunder bak den japanske duoen Yamamoto og 27 sekunder bak Akito Watabe.

  Det kombinerte langrennet sendes klokken 13.35 på NRK 2.

  FIS World Cup Ruka Nordic
  Foto: Emmi Korhonen /lehtikuva / NTB
 • McGregor ble knocket ut

  Det ble ikke den returen til MMA-buret for Conor McGregor som iren hadde håpet på. I kampen mot Dustin Poirier ble han knocket ut i midten av andre runden.

  For etter at Poirier hadde fått inn flere knallharde slag mot ansiktet til McGregor i midten av den andre runden, smalt iren rett ned i bakken. Noen sekunder senere var kampen ferdig, med en tydelig preget McGregor liggende.

  – Jeg følte meg ikke så komfortabel som jeg burde være. Å være aktiv blir viktig for meg fremover. Jeg kommer snart tilbake. Dette tapet var tøft å svelge, sa McGregor. (NTB).

  Conor McGregor
  Foto: John Locher / AP
 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal