NRK Meny
Normal

Carlsen hedret på idrettsgallaen

Helt overraskende på alle, ikke minst på Magnus Carlsen selv, ble han tildelt en ekstrapris av juryen under årets idrettsgalla.

Magnus Carlsen får pris
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Juryleder Jarle Aambø hadde mange gode ord om prisvinneren.

-I skyggen av norske toppidrettsutøvere har prisvinneren tatt verden med storm. Han har et sterkt toppidrettshode og en særegen evne til å være fokusert. Prisvinneren er til tross for sin unge alder en fryktet motstander i en aktivitet som har en milliard utøvere over hele kloden, sa han blant annet.

Gratuler Magnus på Sjakkforumet!

Magnus Carlsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Selv ble Carlsen tatt rimelig på senga med prisen, og unnskyldte flere ganger at han ikke hadde noen ferdigskrevet takketale.

Hør overrekkelsen her!

Gratulasjoner fra Presidenten

President i Norges Sjakkforbund Jøran Aulin-Jansson er også strålende fornøyd med at Magnus Carlsen fikk prisen, og sender følgende gratulasjon:

- Gratulerer hjerteligst! Du har klart det ingen annen i Norge har. Nemlig å bli anerkjent av hele idretts Norge! At vi sjakkspillere er nesegruse av beundring er nå gammelt nytt, desto bedre at fan skaren øker med noen hundre tusen !

Aulin-Jansson mener prisen har stor betydning for norsk sjakk og at han har fått utallige henvendelser fra utsiden av sjakkmiljøet etter utdelingen. Han mener at prisen er et skritt i riktig retning for å få sjakk anerkjent som idrett i Norge. På om det også et mål fra NSFs side og bli medlem av Norges Idrettsforbund, svarer han:

- Vel, idrett har nok en større aktelse i de norske samfunn, og sånn sett er det bra. Men at vi kommer til å forsøke å bli med i NIF er ett annet spørsmål. Der er nok mange i tvil.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal