NRK Meny
Normal

Carlsen hedret på idrettsgallaen

Helt overraskende på alle, ikke minst på Magnus Carlsen selv, ble han tildelt en ekstrapris av juryen under årets idrettsgalla.

Magnus Carlsen får pris
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Juryleder Jarle Aambø hadde mange gode ord om prisvinneren.

-I skyggen av norske toppidrettsutøvere har prisvinneren tatt verden med storm. Han har et sterkt toppidrettshode og en særegen evne til å være fokusert. Prisvinneren er til tross for sin unge alder en fryktet motstander i en aktivitet som har en milliard utøvere over hele kloden, sa han blant annet.

Gratuler Magnus på Sjakkforumet!

Magnus Carlsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Selv ble Carlsen tatt rimelig på senga med prisen, og unnskyldte flere ganger at han ikke hadde noen ferdigskrevet takketale.

Hør overrekkelsen her!

Gratulasjoner fra Presidenten

President i Norges Sjakkforbund Jøran Aulin-Jansson er også strålende fornøyd med at Magnus Carlsen fikk prisen, og sender følgende gratulasjon:

- Gratulerer hjerteligst! Du har klart det ingen annen i Norge har. Nemlig å bli anerkjent av hele idretts Norge! At vi sjakkspillere er nesegruse av beundring er nå gammelt nytt, desto bedre at fan skaren øker med noen hundre tusen !

Aulin-Jansson mener prisen har stor betydning for norsk sjakk og at han har fått utallige henvendelser fra utsiden av sjakkmiljøet etter utdelingen. Han mener at prisen er et skritt i riktig retning for å få sjakk anerkjent som idrett i Norge. På om det også et mål fra NSFs side og bli medlem av Norges Idrettsforbund, svarer han:

- Vel, idrett har nok en større aktelse i de norske samfunn, og sånn sett er det bra. Men at vi kommer til å forsøke å bli med i NIF er ett annet spørsmål. Der er nok mange i tvil.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08