NRK Meny
Normal

Carlsen feiret med poker til langt på natt

CHENNAI (NRK.no): Magnus Carlsen satt oppe til 05.00 og feiret seieren i sjakk-VM. Han lå fortsatt og sov klokken 16.30 indisk tid lørdag.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen tok et glass sjampanje på sponsorfesten tidlig på kvelden. Det var starten på en lang aften for den ferske verdensmesteren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det ble sent. Jeg gikk og la meg tidlig, men Magnus og de andre satt oppe og spilte poker til langt på natt, sier manager Espen Agdestein.

– Hvor sent ble det?

– Det vil jeg helst ikke vite, gliser Agdestein.

Magnus Carlsens manager møter NRK.no ved svømmebassenget på sjakkhotellet i Chennai – det samme bassenget han og Carlsen ble kastet ut i kvelden før.

– Veldig hyggelig

Han er fortsatt høyt oppe etter den historiske VM-seieren til Magnus Carlsen.

Etter den ufrivillige dukkerten løp sjakk-kongen, manageren Espen Agdestein og faren Henrik Carlsen opp på rommet og skiftet. Derfra bar det ned til hotellets indiske restaurant Spice.

Carlsen spiste middag med familie, sponsorer og venner.

– Vi var 30 personer, og det var veldig hyggelig, sier Espen Agdestein til NRK.no.

En lite snakkesalig Magnus Carlsen var på vei til bowlingbanen. Foto: Mads Støstad

VIDEO: Magnus Carlsen brukte dagen derpå til å spille bowling med støtteapparatet. Her tar han en kort prat med NRK på vei til bowlingbanen.

Småpratet i lobbyen

Carlsen kom ut i lobbyen på hotellet et stykke etter 24.00. Der satt blant annet pressen, tilreisende sjakkfans og store deler av det internasjonale sjakkmiljøet, og Carlsen tok seg god tid til forsamlingen.

Han stilte opp på bilder, mottok gratulasjoner og diskuterte partiene i en god halvtime.

22-åringen, som har spilt intense partier i tre uker i strekk, var nok litt lei av sjakken, for han var aller mest interessert i å småprate om ting som har skjedd i basketligaen NBA de siste dagene.

Feiret til langt på natt

Deretter bar det opp i et oppholdsrom i niende etasje sammen med noen av nordmannens nærmeste støttespillere. I tillegg var blant annet VM-kommentator Lawrence Trent med på spillet.

Flere medlemmer av Carlsen-gjengen har spilt poker også tidligere i turneringen, men etter seieren kunne også hovedpersonen bli med for alvor.

Pokerlaget varte til minst 05.00.

– De har nok vært oppe en stund, ja. Jeg venter ikke at han skal stå opp med det første. Nå er klokka halv fem indisk tid, og jeg forventer ikke at han skal stå opp med det første, sier Agdestein.

Magnus Carlsen jubler i bassenget

VIDEO: Her blir Magnus Carlsen kastet i svømmebassenget i Chennai.

Fikk særbehandling

Magnus Carlsens personlige lege i India, Brede Kvisvik, forteller at Carlsen svikte i kortspillet på starten av kvelden. Men verdensmesteren fikk bryte reglene.

– Magnus røk ut først av pokeren, men han fikk litt spesialbehandling. Som kokken sa, det var litt gærent at en fersk verdensmester skulle ryke ut først. Så han fikk lov til å kjøpe seg inn, gliser Kvisvik.

Carlsens «sikkerhetsvakt», Bjørn Gunnar Nesse, var med på starten av pokerlaget. Han vil ikke ut med noen skitne detaljer, men forteller at spillet fortsetter i kveld.

– De noterte ned potten, så spillet fortsetter i kveld, sier Nesse til NRK.no.

– Nå blir det avslapping

Carlsen kan sove med god samvittighet. Etter tre intense uker har han ingen offisielle plikter før avslutningsseremonien mandag formiddag.

Han kommer trolig til å stille opp mer for media de neste dagene enn underveis i mesterskapet, men han har fortjent litt fri etter VM-tittelen.

– Nå er det avslapping som står på programmet, sier Agdestein.

Carlsen skal til London 9. desember og være med på et stort moteshow med en av sponsorene sine. Trolig kommer pågangen av sponsorer til å øke, og Agdestein forteller om mailer fra talkshow over hele verden.

Men Carlsen skal være forsiktig med å gjøre for mye utenfor brettet.

– Det aller viktigste er at Magnus har et liv han liker. Han gjør bare oppdrag han liker. Det må være nok tid til sport og fritid også

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal