Carlsen får gigantboten halvert

Magnus Carlsen (26) ble bøtelagt for å ha forlatt tirsdagens pressekonferanse, men nå er boten kraftig redusert.

Magnus Carlsen orket ikke å vente lenger, og forsvant fra pressen uten å svare på et eneste spørsmål.

SE VIDEO: Her forlater Magnus Carlsen pressekonferansen etter det åttende partiet.

Det bekrefter Espen Tøndel i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, som representerer Carlsen, overfor NRK.

Advokaten har bistått Team Carlsen i ankebehandlingen, men Tøndel ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Carlsen ble ilagt en bot på 10 prosent av premiepengene for utstormingen, men etter å ha anket straffen, er boten altså kuttet til 5 prosent.

Det betyr at beløpet reduseres med over 250.000 kroner hvis Carlsen forsvarer VM-tittelen.

Skal ha fått støtte av Fide-president

Fides presseansvarlig Anastasia Karlovitsj opplyser til chess.com at Fide gikk med på å redusere boten av to årsaker: Carlsen har aldri tidligere droppet en pressekonferanse, og utstormingen skyldtes kun skuffelse og var ikke ment som en fornærmelse mot supportere eller journalister.

Fide-visepresident Georgios Makropoulos, som nå fungerer som president, har støttet Carlsen på det sistnevnte punktet. Makropoulos skriver i et brev at skuffelsen «var den eneste grunnen til at han forlot pressekonferansen», ifølge chess.com.

Artikkelen fortsetter.

Magnus Carlsen

Slo tilbake

Carlsen forlot den mye omtalte pressekonferansen etter å ha ventet på motstander og partivinner Sergej Karjakin et drøyt minutt.

«Dette gidder jeg ikke», sa Carlsen før han stormet ut av rommet, og opptredenen vakte sterke reaksjoner.

Carlsen selv ønsket ikke å kommentere den kostbare episoden da NRK trakk den frem etter onsdagens parti.

– Jeg tror det er en anke som er under behandling, så jeg tror ikke jeg skal si så mye mer, sa Carlsen.

Torsdag var han imidlertid i langt bedre humør etter å ha vunnet sitt første parti og dermed utlignet VM-kampen mot Karjakin.

Stillingen er 5-5 når to partier gjenstår. Fredag får spillerne hvile, men VM fortsetter på NRK2 lørdag fra klokken 19.45.

Endelig vant Magnus Carlsen!

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.