Carlsen får gigantboten halvert

Magnus Carlsen (26) ble bøtelagt for å ha forlatt tirsdagens pressekonferanse, men nå er boten kraftig redusert.

Magnus Carlsen orket ikke å vente lenger, og forsvant fra pressen uten å svare på et eneste spørsmål.

SE VIDEO: Her forlater Magnus Carlsen pressekonferansen etter det åttende partiet.

Det bekrefter Espen Tøndel i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, som representerer Carlsen, overfor NRK.

Advokaten har bistått Team Carlsen i ankebehandlingen, men Tøndel ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Carlsen ble ilagt en bot på 10 prosent av premiepengene for utstormingen, men etter å ha anket straffen, er boten altså kuttet til 5 prosent.

Det betyr at beløpet reduseres med over 250.000 kroner hvis Carlsen forsvarer VM-tittelen.

Skal ha fått støtte av Fide-president

Fides presseansvarlig Anastasia Karlovitsj opplyser til chess.com at Fide gikk med på å redusere boten av to årsaker: Carlsen har aldri tidligere droppet en pressekonferanse, og utstormingen skyldtes kun skuffelse og var ikke ment som en fornærmelse mot supportere eller journalister.

Fide-visepresident Georgios Makropoulos, som nå fungerer som president, har støttet Carlsen på det sistnevnte punktet. Makropoulos skriver i et brev at skuffelsen «var den eneste grunnen til at han forlot pressekonferansen», ifølge chess.com.

Artikkelen fortsetter.

Magnus Carlsen

Slo tilbake

Carlsen forlot den mye omtalte pressekonferansen etter å ha ventet på motstander og partivinner Sergej Karjakin et drøyt minutt.

«Dette gidder jeg ikke», sa Carlsen før han stormet ut av rommet, og opptredenen vakte sterke reaksjoner.

Carlsen selv ønsket ikke å kommentere den kostbare episoden da NRK trakk den frem etter onsdagens parti.

– Jeg tror det er en anke som er under behandling, så jeg tror ikke jeg skal si så mye mer, sa Carlsen.

Torsdag var han imidlertid i langt bedre humør etter å ha vunnet sitt første parti og dermed utlignet VM-kampen mot Karjakin.

Stillingen er 5-5 når to partier gjenstår. Fredag får spillerne hvile, men VM fortsetter på NRK2 lørdag fra klokken 19.45.

Endelig vant Magnus Carlsen!

Siste nytt

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Grønt lys for fysisk kontakt

  Regjeringen åpner for at barn og unge kan trene med fysisk kontakt igjen fra 1. juni. Dette gjelder all trening i alle idretter. Det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med det året man fyller 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. I idretter hvor utøverne er tett på hverandre, som for eksempel bryting, må antall treningspartnere begrenses.

Sendeplan

Kl. Program Kanal