Carlsen får billetter til VM-finalen som betaling for å delta i turnering

Fire billetter til finalen i fotball-VM fristet så mye at sjakkverdensmester Magnus Carlsen har sagt ja til å stille på en oppvisningsturnering i Brasil.

Carlsen

Her har Magnus Carlsen nettopp landet i Norge etter å ha blitt verdensmester i november i fjor. Nå reiser han snart til OL og Sotsji som turist.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg tror billettene var krydderet som gjorde at han gikk for det. Han skal visstnok nå ha fire billetter til finalen i Rio den 13. juli, forteller verdensmesterens far, Henrik Carlsen.

De brasilianske arrangørene venter at over 400 deltakere kommer til å delta i turneringen som arrangeres i Caixas De Sol i Brasil i begynnelsen av mars, skriver sjakksiden Chessdome.

– Det vil jeg gjerne ha

Sjakkeneren selv vil ikke svare direkte på om han krevde VM billetter som betaling for å stille opp i turneringen, men at han har lyst på billetter – det legger han ikke skjul på.

– På generelt grunnlag kan jeg si at det vil jeg gjerne ha, sier han til NRK.

Pappa Carlsen forteller at den sportsinteresserte sønnen heller vil ha opplevelser enn penger.

– Jeg tror han er mye mer interessert i spesielle opplevelser enn penger, ja.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Henrik Carlsen

Magnus Carlsens far, Henrik Carlsen, bekrefter at sønnen får fire billetter til VM-finalen for å delta i en oppvisningsturnering i Brasil.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Avslører sin OL-favoritt

Før oppvisningsturneringen skal Carlsen til OL i Sotsji. Der er det spesielt én sport han gleder seg veldig til å se – nemlig curling.

– Interessen er ganske ny, men jeg tenkte over det her om dagen, og da fant jeg ut at jeg har veldig lyst til å se curling, forteller han.

– Vintervarianten av sjakk?

– Ja, jeg synes det er et interessant, strategisk spill. Det er jo klart at det er visse likheter med sjakk. Det er mange andre ting jeg gleder meg til å se i OL også, men curling er det mest spesielle, sier Carlsen.

Slapper av i Norge før OL

Tirsdag stakk nordmannen av med seieren i Zürich Chess Challenge etter å ha slått Levon Aronian og Fabiano Caruana med ett poeng.

Nå har Carlsen noen rolige dager i Norge før han etter hvert reiser til Sotsji og OL i Russland.

Planen videre etter OL og oppvisningsturneringen i Brasil, er foreløpig ikke helt satt.

– Han må jo finne andre eventer enn kandidatturneringen. Hvis det dukker opp noe spennende i april, passer det veldig godt med tidsplanen.

Det eneste som er helt sikkert er at Carlsen deltar i Norway Chess i Rogaland i juni.

Siste nytt

 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP
 • Zlatan-varsku til Bodø/Glimt

  Zlatan Ibrahimovic er i form. Han scora begge då Milan sesongopna med 2-0 over Bologna i Serie A måndag. 1-0 kom ti minutt før pause, 2-0 på straffe fem minutt etter halvtid.

  Bodø/Glimt skal møte Zlatan og Milan i Italia i europaliga-kvalifisering torsdag.

  Zlatan har no scora 550 mål i karrieren, av dei 134 i Serie A.

  Zlatan Ibrahimovich
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal