NRK Meny
Normal

Carlsen endte på andreplass: – Har ikke spilt veldig bra

Sjakkpartiet mot Levon Aronian endte i remis for Magnus Carlsen (22). Sergej Karjakin ble dermed vinneren av Norway Chess-turneringen i Rogaland.

Magnus Carlsen måtte vinne mot Levon Aronian for å være sikret en førsteplass i Stavanger, lørdag. Det endte med remis og Carlsen var ikke fornøyd.

SE VIDEO: Magnus Carlsen var ikke fornøyd med egen innsats.

Karjakin spilte selv kun remis i sin siste kamp, men kan allikevel reise hjem med premien på 100.000 euro i bagasjen.

Etter å ha spilt remis mot armenske Aronian var Carlsen avhengig av at Sergej Karjakin tapte mot Veselin Topalov. Dette ville gitt den unge nordmannen en mulighet for omspill i lynsjakk.

Partiet mellom Karjakin og Topalov endte derimot i remis, og dermed vant Karjakin turneringen med sine seks poeng, et halvt poeng mer enn Carlsen.

Etter den niende og siste runden av turneringen, som ble holdt i Stavanger konserthus, endte Carlsen på en delt andreplass med Hikaru Nakamura.

Selv mente ikke Carlsen at han hadde vært en verdig vinner av turneringen dersom han hadde vunnet.

– Det ville være den minst fortjente turneringen noensinne. Jeg har ikke spilt veldig bra her, og fortjener ikke å vinne turneringen. Så enkelt er det. Vinner jeg, skyldes det først og fremst at jeg er heldig, sa Carlsen under en pressekonferanse lørdag, ifølge Dagbladet.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal