NRK Meny
Normal

Carlsen endte på andreplass: – Har ikke spilt veldig bra

Sjakkpartiet mot Levon Aronian endte i remis for Magnus Carlsen (22). Sergej Karjakin ble dermed vinneren av Norway Chess-turneringen i Rogaland.

Magnus Carlsen måtte vinne mot Levon Aronian for å være sikret en førsteplass i Stavanger, lørdag. Det endte med remis og Carlsen var ikke fornøyd.

SE VIDEO: Magnus Carlsen var ikke fornøyd med egen innsats.

Karjakin spilte selv kun remis i sin siste kamp, men kan allikevel reise hjem med premien på 100.000 euro i bagasjen.

Etter å ha spilt remis mot armenske Aronian var Carlsen avhengig av at Sergej Karjakin tapte mot Veselin Topalov. Dette ville gitt den unge nordmannen en mulighet for omspill i lynsjakk.

Partiet mellom Karjakin og Topalov endte derimot i remis, og dermed vant Karjakin turneringen med sine seks poeng, et halvt poeng mer enn Carlsen.

Etter den niende og siste runden av turneringen, som ble holdt i Stavanger konserthus, endte Carlsen på en delt andreplass med Hikaru Nakamura.

Selv mente ikke Carlsen at han hadde vært en verdig vinner av turneringen dersom han hadde vunnet.

– Det ville være den minst fortjente turneringen noensinne. Jeg har ikke spilt veldig bra her, og fortjener ikke å vinne turneringen. Så enkelt er det. Vinner jeg, skyldes det først og fremst at jeg er heldig, sa Carlsen under en pressekonferanse lørdag, ifølge Dagbladet.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal