NRK Meny
Normal

Carlsen så på fotball-VM og vant deretter hurtigsjakk-VM

Magnus Carlsen ble verdensmester i hurtigsjekk under mesterskapet i Dubai onsdag.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen vant verdensmesterskapet i hurtigsjakk.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

De fem siste rundene i VM i Dubai ble avviklet onsdag, og Carlsen sto igjen som vinner. Han ledet med et halvt poeng før siste runde, og tittelen ble sikret med remis mot Teimur Radjabov.

– Seieren betyr mye. Helt siden jeg visste om turneringen i Dubai, ville jeg komme tilbake. Siden det var mange sterke spillere, var det en ekstra motivasjon, sa Carlsen ifølgeTV 2 etter triumfen.

Han er verdens første regjerende mester i både klassisk sjakk og hurtigsjakk samtidig ifølge TV2.

Ifølge VG skal sjakkgeniet Carlsen ha fulgt med VM-kampen mellom Australia og Nederland rett før siste parti.

– Det er så ekstremt deilig, sier Carlsen like etter at det er blitt offisielt at han har vunnet. Jeg fikk dårlige minner fra det som skjedde i 2012 da jeg rotet bort VM-tittelen. Jeg tapte mot Grisjtsjuk (Aleksander) den gang. Nå klarte jeg utrolig nok å snu partiet mot ham, fortsetter Carlsen, sier Carlsen til VG.

Vant mot alle odds

Carlsen tapte den 13. runden mot Viswanathan Anand og det så svært mørkt ut da Carlsen møtte Aleksander Gristsjuk i runden etter.

Magnus lå an til å tape, men på utrolig vis klarte han å snu spillet til tross for at dataen estimerte det kun var en prosent sannsynlighet for seier.

– Jeg måtte bruke alle mine krefter for å holde meg i live. Mot Gristsjuk bommet jeg i åpningen, men så tenkte jeg meg om litt, og da innså jeg at posisjonen min ikke var så verst. Jeg fant ingen presise trekk, men han slet også, og plutselig var partiet åpent, sa Carlsen om den sterke snuoperasjonen.

Med 11 poeng vant til slutt Carlsen mesterskapet.

Tapte mot Anand

Tidligere onsdag åpnet Carlsen med remis mot Levon Aronian, mens han med hvite brikker gikk på sitt eneste tap mot Viswanathan Anand. Som i fjor møtes duoen til VM-kamp i klassisk sjakk senere i år.

Carlsen fulgte deretter opp med å slå kinesiske Yu Yangyi. Totalt plukket han elleve poeng i hurtigsjakk-VM. Han tok fire poeng både mandag og tirsdag.

Siste nytt

 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters
 • Tsjekkia senket Canada

  Canada tok ledelsen to ganger, men Tsjekkia slo tilbake og vant 3–2 i gruppe A i OL-turneringen i ishockey. Det sto 2–2 etter 60 minutter, og det måtte straffeslag til for å skille lagene.

  Der var scoret Tsjekkias Jan Kovar eneste som scoret.

  s
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Halfvarsson på ankeretappen

  Lørdag morgen slapp Sveriges langrennsledelse søndagens stafettlag . Det er Calle Halfvarsson som får ankeretappen. Det svenske laget forøvrig er 1. Jens Burman, 2. Daniel Rickardsson og 3. Marcus Hellner.

  Det norske laget offentliggjøres 13.20.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin