NRK Meny
Normal

Carlsen så på fotball-VM og vant deretter hurtigsjakk-VM

Magnus Carlsen ble verdensmester i hurtigsjekk under mesterskapet i Dubai onsdag.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen vant verdensmesterskapet i hurtigsjakk.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

De fem siste rundene i VM i Dubai ble avviklet onsdag, og Carlsen sto igjen som vinner. Han ledet med et halvt poeng før siste runde, og tittelen ble sikret med remis mot Teimur Radjabov.

– Seieren betyr mye. Helt siden jeg visste om turneringen i Dubai, ville jeg komme tilbake. Siden det var mange sterke spillere, var det en ekstra motivasjon, sa Carlsen ifølgeTV 2 etter triumfen.

Han er verdens første regjerende mester i både klassisk sjakk og hurtigsjakk samtidig ifølge TV2.

Ifølge VG skal sjakkgeniet Carlsen ha fulgt med VM-kampen mellom Australia og Nederland rett før siste parti.

– Det er så ekstremt deilig, sier Carlsen like etter at det er blitt offisielt at han har vunnet. Jeg fikk dårlige minner fra det som skjedde i 2012 da jeg rotet bort VM-tittelen. Jeg tapte mot Grisjtsjuk (Aleksander) den gang. Nå klarte jeg utrolig nok å snu partiet mot ham, fortsetter Carlsen, sier Carlsen til VG.

Vant mot alle odds

Carlsen tapte den 13. runden mot Viswanathan Anand og det så svært mørkt ut da Carlsen møtte Aleksander Gristsjuk i runden etter.

Magnus lå an til å tape, men på utrolig vis klarte han å snu spillet til tross for at dataen estimerte det kun var en prosent sannsynlighet for seier.

– Jeg måtte bruke alle mine krefter for å holde meg i live. Mot Gristsjuk bommet jeg i åpningen, men så tenkte jeg meg om litt, og da innså jeg at posisjonen min ikke var så verst. Jeg fant ingen presise trekk, men han slet også, og plutselig var partiet åpent, sa Carlsen om den sterke snuoperasjonen.

Med 11 poeng vant til slutt Carlsen mesterskapet.

Tapte mot Anand

Tidligere onsdag åpnet Carlsen med remis mot Levon Aronian, mens han med hvite brikker gikk på sitt eneste tap mot Viswanathan Anand. Som i fjor møtes duoen til VM-kamp i klassisk sjakk senere i år.

Carlsen fulgte deretter opp med å slå kinesiske Yu Yangyi. Totalt plukket han elleve poeng i hurtigsjakk-VM. Han tok fire poeng både mandag og tirsdag.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street