NRK Meny
Normal

Carlsen avviser at Real-spillerne har nesa i sky

WIJK AAN ZEE (NRK) Magnus Carlsen er en av de få nordmennene som har fått oppleve Real Madrid fra innsiden. Han tror Martin Ødegaard vil finne seg til rette om han velger gigantklubben.

SOCCER-SPAIN/ Chess world champion Magnus Carlsen reacts after taking an honorary kickoff before the Spanish First Division soccer match between Real Madrid and Real Valladolid, at Santiago Bernabeu stadium

KJENNER REAL: Magnus Carlsen har ved to anledninger blitt invitert til Madrid-klubben.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

En rekke fotballprofiler og eksperter har de siste ukene uttalt at 16 år gamle Martin Ødegaard kan få det tøft dersom han signerer for Real Madrid. Fortellinger om luksusbiler, stjernenykker og et beinhardt konkurransemiljø har gått igjen i mediene.

Felles for «ekspertene»: at de ikke har vært på innsiden av Madrid-garderoben. Det har Magnus Carlsen vært. Han maler et litt annet bilde av verdens største fotballklubb.

– Sånne som meg føler virkelig at man er en del av familien, sier Magnus Carlsen til NRK.

Sjakkstjernen er i den forblåste havnebyen Wijk aan Zee i Nederland for i spille sin første turnering siden VM i november. Men selv utenfor allfarvei følger han med på sagaen om Martin Ødegaard.

Magnus Carlsen

I NEDERLAND: Magnus Carlsen er på plass i Wijk aan Zee for å spille sjakkturnering. Det er ellevte gangen han spiller i den forblåste havnebyen.

Foto: Mads Nyborg Støstad

– Bra inntrykk

Carlsen har tatt avspark på Santiago Bernabeu to ganger, og har hilst på verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Xabi Alonso. Møtet med Real var positivt.

– Inntrykket var veldig bra. De er flinke til å behandle både gjester og de som er i klubben godt. Og det er viktig. Jeg tror det hjelper for de fleste å være avslappet. Hvis du føler deg hjemme, føler du deg bedre.

NRKs fotballskribent Thore Hagustad skrev torsdag om Real Madrids rykte som kynisk kjøpeklubb. Haugstad, som er bosatt i Madrid, nyanserer bildet av klubben betydelig. Han forteller hvordan Real Madrid-skolen har produsert en rekke spillere på toppnivå, blant annet ved hjelp av sitt fantastiske treningskompleks og sine sterke aldersbestemte lag, selv om mange av dem først slår skikkelig gjennom i andre klubber.

Real Madrid har et rykte for å nedprioritere talentutvikling og blokkere veien til førstelaget ved å satse på etablerte stjerner. Men sannheten er mer komplisert, skriver Haugstad.

Ødegaard

UTEN ET ORD: Martin Ødegård på vei fra stadion etter kampen mellom Atlético Madrid og Real Madrid.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Zinedine Zidane

Real har i hvert fall vist seg fra sin mest positive side så langt i forhandlingene rundt Martin Ødegaard. 16-åringen skal ifølge VG både ha blitt tilbudt førstelagsplass og draktnummer 16 – og han skal visstnok få Zinedine Zidane som en slags mentor.

Den tyske avisen Bild hevder Real Madrid har tilbudt pappa Hans Erik Ødegaard jobb for å lokke sønnen til Madrid.

– Du tror ikke det kan bli for mye stjernenykker og superstjerner for Martin Ødegaard, da?

– Han får vel bli én av dem selv, da, sier Magnus Carlsen med et bredt smil.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk