Hopp til innhold

Carlsen avviser at Real-spillerne har nesa i sky

WIJK AAN ZEE (NRK) Magnus Carlsen er en av de få nordmennene som har fått oppleve Real Madrid fra innsiden. Han tror Martin Ødegaard vil finne seg til rette om han velger gigantklubben.

SOCCER-SPAIN/ Chess world champion Magnus Carlsen reacts after taking an honorary kickoff before the Spanish First Division soccer match between Real Madrid and Real Valladolid, at Santiago Bernabeu stadium

KJENNER REAL: Magnus Carlsen har ved to anledninger blitt invitert til Madrid-klubben.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

En rekke fotballprofiler og eksperter har de siste ukene uttalt at 16 år gamle Martin Ødegaard kan få det tøft dersom han signerer for Real Madrid. Fortellinger om luksusbiler, stjernenykker og et beinhardt konkurransemiljø har gått igjen i mediene.

Felles for «ekspertene»: at de ikke har vært på innsiden av Madrid-garderoben. Det har Magnus Carlsen vært. Han maler et litt annet bilde av verdens største fotballklubb.

– Sånne som meg føler virkelig at man er en del av familien, sier Magnus Carlsen til NRK.

Sjakkstjernen er i den forblåste havnebyen Wijk aan Zee i Nederland for i spille sin første turnering siden VM i november. Men selv utenfor allfarvei følger han med på sagaen om Martin Ødegaard.

Magnus Carlsen

I NEDERLAND: Magnus Carlsen er på plass i Wijk aan Zee for å spille sjakkturnering. Det er ellevte gangen han spiller i den forblåste havnebyen.

Foto: Mads Nyborg Støstad

– Bra inntrykk

Carlsen har tatt avspark på Santiago Bernabeu to ganger, og har hilst på verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Xabi Alonso. Møtet med Real var positivt.

– Inntrykket var veldig bra. De er flinke til å behandle både gjester og de som er i klubben godt. Og det er viktig. Jeg tror det hjelper for de fleste å være avslappet. Hvis du føler deg hjemme, føler du deg bedre.

NRKs fotballskribent Thore Hagustad skrev torsdag om Real Madrids rykte som kynisk kjøpeklubb. Haugstad, som er bosatt i Madrid, nyanserer bildet av klubben betydelig. Han forteller hvordan Real Madrid-skolen har produsert en rekke spillere på toppnivå, blant annet ved hjelp av sitt fantastiske treningskompleks og sine sterke aldersbestemte lag, selv om mange av dem først slår skikkelig gjennom i andre klubber.

Real Madrid har et rykte for å nedprioritere talentutvikling og blokkere veien til førstelaget ved å satse på etablerte stjerner. Men sannheten er mer komplisert, skriver Haugstad.

Ødegaard

UTEN ET ORD: Martin Ødegård på vei fra stadion etter kampen mellom Atlético Madrid og Real Madrid.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Zinedine Zidane

Real har i hvert fall vist seg fra sin mest positive side så langt i forhandlingene rundt Martin Ødegaard. 16-åringen skal ifølge VG både ha blitt tilbudt førstelagsplass og draktnummer 16 – og han skal visstnok få Zinedine Zidane som en slags mentor.

Den tyske avisen Bild hevder Real Madrid har tilbudt pappa Hans Erik Ødegaard jobb for å lokke sønnen til Madrid.

– Du tror ikke det kan bli for mye stjernenykker og superstjerner for Martin Ødegaard, da?

– Han får vel bli én av dem selv, da, sier Magnus Carlsen med et bredt smil.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

    1. divisjon i fotball 2023: KFUM-Skeid (1-0)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal