Hopp til innhold

Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

– Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

Carlsen Niemann
Foto: NTB

Siste nytt

 • Kvinnenes hoppkvalifisering stoppet av datatrøbbel

  På grunn av problemer med datasystemet ble kvalifiseringen til kvinnenes verdenscup hopp i Hinterzarten avlyst og utsatt til lørdag.

  Dataproblemene førte til at kvalifiseringen ble utsatt flere ganger, og til slutt ble hopperne sendt hjem. Kvalifiseringen skal i stedet avvikles rett før lørdagens renn.

  De norske lyktes ikke spesielt bra i de to treningsomgangene fredag, men Thea Minyan Bjørseth fikk til et godt hopp på 101,5 meter i siste forsøk. Anna Odine Strøm hoppet som best 95,5 meter, Silje Opseth 94,5, Maren Lundby 94.

  Verdenscupleder Eva Pinkelnig sto for dagens beste hopp på 105,5 meter, mens Katharina Althaus var lengst i første omgang med 104.

  (NTB)

  Thea Minyan Bjørseth
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sancho aktuell for lørdagens FA-cupkamp

  Jadon Sancho (22) kan gjøre sin etterlengtede retur til fotballbanen etter tre måneder på sidelinjen. Lørdag tar Manchester United imot Reading.

  Under fredagens pressekonferanse kunne United-manager Erik ten Hag bekrefte at Sancho kan være aktuell mot Reading. Forrige måned sa han at 22-åringen verken fysisk eller mentalt var klar.

  – Han er tilbake på trening med laget, og vi får se, sa ten Hag.

  Sancho signerte for United tilbake i 2021 og har slitt med å finne formen han hadde i Borussia Dortmund.

  De røde djevlene har en hektisk periode i vente. I løpet av 30 dager skal ten Hag og co. spille ni kamper. Dermed kan et gjensyn med Sancho være nøyaktig det United trenger for å håndtere den kommende perioden.

  (©NTB)

  sancho
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Brann-spiller ute med langtidsskade

  Brann-midtstopper Natasha Anasis akillessene røk på trening torsdag. Skaden vil holde 31-åringen på sidelinjen i flere måneder.

  Det bekrefter Brann på sin nettside.

  – Dessverre pådro Natasha seg en skade ved legg og akillessenen. Dette medfører at hun må opereres og blir under opptrening de neste månedene, sier sportslig leder Aleksander Olsen i en pressemelding.

  – Først og fremst er dette utrolig leit for henne selv, men også for laget. Hun er en person som har glidd veldig godt inn i gruppa ved siden av å være en meget dyktig forsvarer.

  31-åringen er opprinnelig fra USA og Island. Hun har representert USA på ungdomsnivå, men har som seniorspiller valgt å representere Island og har fem kamper for landslaget.

  Midtstopperen kom til Brann i 2022 etter flere år i islandsk fotball. Anasi skulle få sine første minutter som Brann-spiller i en treningskamp mot Åsane.

  – Nå er det viktigste at vi tar vare på spilleren og gjør et godt arbeid med vårt medisinske team i opptreningsfasen slik at Natasha kommer tilbake sterkere og bedre enn noen gang, avslutter Olsen.

  (©NTB)

  L4iq5kaLWLc
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste