Carlsen & co mot Østerrike

Magnus Carlsen og Simen Agdestein står i spissen når det norske sjakklandslaget i dag spiller sin første match i OL i Dresden.

Sjakkspill i Porsgrunn

To av Norges kanoner - Magnus Carlsen og Kjetil Lie.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Følg de norske lagene direkte fra klokken 15.00 (ekstern lenke)!

(klikk deg inn på dame eller herrelaget, og så på "games")

Motstanderen er Østerrike som Norge burde slå ganske greit, i alle fall på papiret. Østerrike er rangert som nummer 54 og Norge som nummer 19.

Veteranen Simen Agdestein konsentrerer seg om neste trekk.

Simen Agdestein

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

De norske spillerne skal alle være sterkere enn sine motstandere, men som Agdestein sier, i denne turneringen må ingen undervurderes.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Østerrikes sterkeste kort er stormesterene Markus Ragger og Stefan Kindermann.

De norske damene skal opp mot Bulgaria, som har et godt lag på papiret og er rangert som nummer 13.

Følg fortløpende resultater på denne siden! (Ekstern lenke) Klikk deg inn på den aktuelle runden for enten dame -eller herreresultatene.

Det sendes også OL-TV 24 timer i døgnet på arrangørens hjemmeside.

Her kan du laste ned et program og følge med på begivenhetene. Det loves runderapporter og intervjuer m.m.

Herrelaget består av Magnus Carlsen, Simen Agdestein, Kjetil Lie, Leif Erlend Johannessen og Jon Ludvig Hammer

Kvinnelaget består av Ellen Hagesæther, Sheila Barth Sahl, Silje Bjerke, Katrine Tjølsen og Line Jin Jørgensen.


Siste nytt

 • – Kippe legger opp

  Romerikes Blad melder at Lillestrøm-profilen Frode Kippe legger opp etter 20 sesonger i klubben. Forsvarsveteranen skal nå inn i trenerteamet til LSK, som toppspillerutvikler, skriver avisen. Klubben holder pressekonferanse klokken 13.00. Kippe har spilt 440 kamper for Lillestrøm, men denne sesongen har han bare vært på banen i 15 seriekamper.

  – Jeg har vært gammel i ti år og alt har sin slutt. Jeg har hatt et ønske om å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt at jeg har fått gjort det. Følte alt lå til rette for at dette var tiden for å sette punktum. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her og da jeg var i England, sier Kippe til NRK.

  – Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksenalder, nå skal jeg gå over i en ny rolle fra neste år, som toppspillerutvikler. Der skal jeg få lov til å følge opp unggutta, vi har veldig mange spennende unggutter fra 16 til 21 år, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben og ha egne talenter som tar steget opp, der har ikke Lillestrøm vært gode nok og jeg skal prøve å hjelpe dem med det i årene som kommer.

  Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm - Tromsø (4-0)
  Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på første scoring, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  – Dette var den beste kampen jeg har spilt her. Jeg følte at jeg ikke har vært i kampsituasjon på en stund, men det gikk bra. Seieren gir selvtillit, sier Zuccarello til Aftenposten etter sitt første målpoeng for sesongen.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal