NRK Meny
Normal

Cardiff-eieren: – Overbevist om at Solskjær redder oss fra nedrykk

Til tross for en dårlig start for Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær, har han full støtte fra sin omstridte klubbeier Vincent Tan.

Ole Gunnar Solskjær

Solskjær har full tillit hos klubbeieren, til tross for varierende resultater etter at han overtok managerjobben.

Foto: Gareth Everett / Huw Evans Picture Agency / NTB scanpix

I et intervju med BBC sier den malaysiske 62-åringen at han mener klubben er i gode hender.

– Jeg er overbevist om at Solskjær kommer til å redde oss fra nedrykk, sier Tan og legger til at han har begynt å involvere seg mer i klubben den siste tiden.

– Jeg er mer involvert, og under mitt lederskap kommer klubben til å være i god stand.

Cardiff ligger for øyeblikket nest nederst på tabellen i Premier League – ett poeng foran Fulham, og to poeng bak Sunderland.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-CARDIFF

Vincent Tan sier han har tiltro til at Ole Gunnar Solskjær kommer til å redde klubben fra nedrykk.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Solskjær får ikke frie tøyler

Klubbeieren hevder lagets dårlige prestasjoner under Solskjær,siden han tok over for Malky Mackay i januar, skyldes klubbens dårlige overganger i fjor sommer.

– I januarvinduet var jeg veldig involvert. Vi brukte seks millioner pund på sju spillere, mens vi i sommervinduet i fjor, da jeg ikke var så involvert, brukte 50 millioner pund på samme antall spillere. Jeg vil forsikre meg om at vi bruker pengene rett. Og hvis jeg er involvert tar jeg bedre avgjørelse og får mer for pengene, sier han.

Tan har ingen planer om å gi Solskjær frie tøyler når sommerens overgangsvindu åpner.

– Til sommeren er jeg sikker på at vi kommer til å sikre oss bedre overganger enn i fjor, fordi jeg personlig skal være involvert. Vi kommer ikke til å la manageren gjøre som han vil.

Siden Tan i 2010 kjøpte 35 prosent av aksjene i klubben og senere gjorde seg til eier av hele 90 prosent, har han hatt et stormfullt forhold til Cardiff-supporterne.

Rikker seg ikke på draktfarge

I fjor besluttet han at klubbens drakter skulle bytte farge fra blå til rød, noe som ikke falt i god jord hos fansen. Tan sier i intervjuet at klubbens drakter forblir røde så lenge han står som klubbeier.

– Det er ikke snakk om at jeg skifter tilbake til blått. I Asia er rødt en farge som symboliserer suksess, festiviteter og glede. Den samme sesongen som vi byttet farge, rykket vi opp til Premier League. Jeg synes det var et godt tegn, sier han.

Om fansens misnøye med den nye draktfargen ønsker han dem lykke til med å finne en ny eier.

– Kanskje de kan finne en eier som liker blått og som kan bla opp og betale meg ut. Da kan de endre til blått igjen, så kan jeg finne en annen klubb som jeg kan bygge opp til å bli rød.

SOCCER-ENGLAND/ Cardiff City supporters leave their red scarves on the floor, outside the players entrance, to protest against club owner Vincent Tan before their English Premier League soccer match against Southampton at Cardiff City Stadium in Cardiff

Før kampen mot Southampton på Cardiff City Stadium la supportere røde skjerf på bakken utefor stadion i protest mot Vincent Tans beslutning om å endre draktfarge.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma