Cancellara hopper av Touren

Fabian Cancellara står av årets Tour de France etter ti etapper. Han drar hjem til Sveits for å bistå sin gravide kone.

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara ønsker å være tilstede når kona føder parets andre barn. Derfor forlater rytteren Tour de France.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Fabian Cancellara har bestemt seg for hoppe av Tour de France før den 11. etappen av rittet, ifølge VeloUK.net.

– Avgjørelsen om å dra hjem er hardere enn man kanskje kunne vente, sier Cancellara.

Sveitseren har helt fra starten av årets Tour de France vært klar på at han ikke kommer til å fullføre ritt på grunn av konas fødsel. Med lagets resultater i rittet synes rytteren likevel det er vanskelig å dra fra konkurransen.

– Vi har vunnet en etappe, hatt den gule trøya i mer enn en uke, vi har ledet lagkonkurransen og vi har hatt fire ryttere blant de 20 beste i sammendraget. Mest av alt; vi har vist sykkelverdenen at vi ikke bare er en gruppe med ni sterke individuelle ryttere, men også et lag, sier sveitseren.

Venter barn

Etappe ti ble altså den siste for Cancellara i Tour de France.

– Det er mitt personlige ønske å være med når min kone Stefanie føder vårt andre barn. Dette «trofeet» er viktigere enn en ny etappeseier eller olympisk medalje, sier Cancellara.

– Jeg må takke min kone for hennes tålmodighet med meg den siste måneden av graviditeten, som til tider har vært vanskelig. Det minste jeg kan gjøre er å være der for henne, sier han.

Cancellara er tilbake i konkurransen under OL i London. Der skal han forsøke å forsvare sitt gull fra 2008.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal