NRK Meny
Normal

Her scorer Crosby i sin andre strake OL-finale

Han hadde ikke scoret et eneste mål på OLs fem første kamper, men som i OL-finalen for fire år siden sto superstjernen Sidney Crosby (26) frem da det gjaldt som mest.

Sidney Crosby

Sidney Crosby har akkurat fintet ut Sveriges målvakt Henrik Lundqvist. Dermed får canadieren en enkel jobb med å doble ledelsen.

Foto: MARK BLINCH / Reuters

Sidney Crosby

Sidney Crosby sto nok en gang frem da det gjaldt som mest.

Foto: Matt Slocum / Ap

Sverige hadde akkurat hatt en stor mulighet til å utlikne Canadas 1-0-ledelse i OL-finalen da Sidney Crosby roet nervene til den regjerende mesteren.

Sveriges Jonathan Ericsson rotet det til for seg selv i et forsøk på å spille seg ut av eget forsvar.

Crosby snappet pucken, satte fart og kom helt alene med Henrik Lundqvist i det svenske målet.

Forsvarte OL-gullet

Der var den canadiske superstjernen sikker som banken, til tross for at han sto uten mål til da i turneringen. Med en lekker dragning fintet han seg fri før han plasserte pucken i det åpne målet.

Dermed scoret Crosby i sin andre strake OL-finale. I 2010 ble han den store helten da Canada vant 1-0 over USA etter «sudden death».

2-0-scoringen hans mot Canada tok luften ut av det svenske laget. Dermed bidro han sterkt til at Canada ble første nasjon til å forsvare OL-gullet i ishockey siden Sovjet gikk til topps i Sarajevo (1984) og Calgary (1988).

Jonathan Toews (1-0) og Chris Kunitz (3-0) scoret de øvrige målene for Canada, som vant samtlige seks kamper på veien mot OL-gull.

Svensk nedtur

For Sverige ble OLs siste dag en eneste stor nedtur. Laget var riktignok svært nære å ta ledelsen da Gustav Nyquist skjøt i stanga tidlig i den første perioden.

Derfra og ut var imidlertid ikke «Tre Kronor» i nærheten av å tukte Canada.

Enda verre ble dagen for svensk ishockey da det like etter finaletapet ble kjent at Nicklas Bäckström (26) hadde testet positivt for et forbudt stoff.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «a» i nytt vindu

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM