NRK Meny
Normal

Canada kjørte over «lillebror» USA

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Det var ikke tvil om hvem som var best da Canada slo USA i OL-semifinalen i ishockey. Nå møtes Sverige og Canada i finalen.

OLYMPICS-ICEHOCKEY/ Team Canada players celebrates their win over Team USA at the conclusion of the men's ice hockey semi-final game at the 2014 Sochi Winter Olympic Games

Canada nærmest knuste USA i semifinalen i ishockey i OL – til tross for at resultatet kun ble 1-0.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Selv om Jamie Benns mål ett minutt og 41 sekunder ut i andre periode ble kampen eneste mål, hadde canadierne full kontroll gjennom hele kampen.

Målet kom etter en pasning fra Jay Bouwmeester.

– Jeg fikk en god pasning, og det var ganske åpent bak der, sier Benn, som til vanlig er kaptein på Dallas Stars, om målet til NRK etter kampen.

NRK følger OL: Slik var kampen mellom Canda og USA

Canada klinte til med det som til nå er deres beste kamp i mesterskapet, og USA ble til tider rundspilt. De hadde store problemer med å angripe Canada – som regnes som «storebror» i ishockeysammenheng.

– Vi klarte å ødelegge mye av angrepsspillet deres og også tempoet deres, sier Canadas forward, Sidney Crosby.

I målsjanser endte det 37-31 i Canadas favør. Matt Duchene mener laget har kommet seg til finalen på grunn av sitt gode forsvarsspill.

– Vi har kommet oss langt på det gode forsvarsspillet. Forhåpentligvis begynner vi å skåre mer, men jeg tror vi kan vinne uansett, sier han.

Selv om USA tapte kampen gjorde keeper Jonathan Quick en glimrende jobb foran mål, og hindret at Canada skåret på flere gedigne målsjanser.

For Canada venter nå Sverige i finalen – etter at de blågule slo Finland 2-1 i den andre semifinalen.

Dermed er det duket for bronsefinale mellom Finland og USA.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad