– Jeg kjente krampen hver gang jeg rettet ut beinet

Franske Lilian Calmejane (Direct-Energie) kjørte inn til en suveren seier av den åttende etappen av Tour de France. Men krampe satte nesten stopper for triumfferden.

Lilian Calmejane, som sykler for Direct Energie, fikk krampe da han lå i tet.

24-åringen stakk også av med klatretrøyen i tillegg til etappeseieren.

– Dette er stort, jeg kan nesten ikke tro det. Det er alt jeg noensinne har drømt om, sier franskmannen, som deltar i sitt første Tour de France.

Calmejane la inn støtet rundt 15 kilometer før mål. Da hadde han opparbeidet seg en ledelse til nestemann på nesten 30 sekunder og et forsprang til hovedfeltet på nesten et halvannet minutt.

Calmejane lå an til en suveren seier, men plutselig tok krampen ham i det høyre låret i den siste oppoverbakken.

– Det er helt krise, ropte NRK radios kommentatorer Carl Andreas Wold og Ole Kristian Stoltenberg.

CYCLING-FRANCE/

Calmejane slet med krampen etter etappen.

Overvant smertene

En tydelig sliten franskmann greide imidlertid å overvinne smertene og beholdt ledelsen til hovedfeltet.

– Jeg bestemte meg for å skifte gir, slik at jeg kunne trø raskere, forklarer han til Reuters.

– Jeg kjente krampen hver gang jeg rettet ut beinet, det var ikke langt unna en katastrofe, men dette var min dag, forteller han.

En imponerende oppvisning av rytteren, som til slutt maktet å kjøre alene over målstreken til vill jubel fra publikum i Station des rousses.

– En ellevill etappe, mente NRKs kommentatorer.

Robert Gesink sikret andreplassen på etappen, mens Guillaume Martin tok tredjeplassen.

Froome i grøfta

Chris Froome beholder den gule trøya og sammenlagtledelsen i Tour de France, til tross for at han havnet i grøften fire mil fra mål. Også Geraint Thomas var innblandet i utforkjøringen. De kom seg imidlertid begge raskt på veien igjen.

Ingen nordmenn var med i kampen om etappeseieren i den åttende etappen av Tour de France lørdag.

Edvald Boasson Hagen prøvde seg på et brudd tidlig på etappen, men valgte etter hvert å ta det med ro.

Tour de France fortsetter søndag mellom Nantua og Chambéry.

Lilian Calmejane vant den åttende etappen av Tour de France.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.