Håper marerittet er over: – Det blir stress og panikk

STOCKHOLM (NRK): Calle Halfvarsson føler den endeløse rekken av forkjølelsen har ødelagt mye for ham. Med nyopererte bihuler håper han på en OL-vinter uten sykdomsplager.

Calle Halfvarsson

ENDELIG SYKDOMSFRI: En sesongoppkjøring uten forkjølelse er uvant kost for Calle Halfvarsson.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Som Sveriges ankermann i stafett må Halfvarsson stadig finne seg i få verbal juling fra Petter Northug. Det lever han godt med.

28-åringen fra Sågmyra, som egentlig heter Carl-Christian, har følt seg adskillig mer plaget av sykdom enn av sin norske rival.

– Det har vel egentlig preget hele min karriere at slitsomme forkjølelser som har satt kjepper i hjulet, erkjenner han overfor NRK på pressetreff i Stockholm.

– Pannekake av alt

Så sent som sist vinter fikk han merke det. Han innledet sesongen i strålende form og vant to etapper i minitouren på Lillehammer tidlig i desember. Så skjedde det som så ofte har skjedd.

– Da jeg kom til Davos, pådro jeg meg en forkjølelse som varte lenge og gjorde at jeg mistet mye trening. Etter det må man prøve å ta igjen det tapte. Da blir det stress og panikk i det hele, så blir det ingen stabilitet i det, og da blir det pannekake av alt, oppsummerer han.

Halfvarsson kom til VM i Lahti ute av form, var ankermann på stafetten mot sin vilje – og Sverige måtte ta til takke med bronse.

Calle Halfvarsson

PANGSTART: Calle Halfvarsson i den gule trøya som viser at han var verdens beste langrennsløper sist vinter – før sykdommen inntraff.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nøkkeloperasjon

Sesongoppkjøringen som snart er unnagjort har skilt seg litt ut.

– Jeg bruker å ha en forkjølelse i sommerhalvåret, men i år har jeg holdt meg frisk, sier Halfvarsson.

Det gir optimisme inn mot OL. Det finnes nemlig en forklaring.

– Jeg har vært litt mer nøye med rutinene, vasket hendene med håndsprit, holdt meg litt mer borte fra store folkemengder, sovet litt bedre – hverdagen har vært litt mer stabil, forteller han.

Og ikke minst: Etter VM-nedturen i fjor, valgte Calle Halfvarsson å legge seg under kniven.

– Jeg opererte bihulene, åpnet litt opp. Det var litt for trangt, og da er det lett at det blir sittende bakterier der oppe, sier Halfvarsson og peker mot nesen.

– Det er kanskje en nøkkel, fastslår han.

Siste nytt

 • Birmingham fratatt poeng

  Den engelske Championship-klubben Birmingham City blir fratatt ni poeng av English Football League. Det skjer som et resultatet av at en tilskuer stormet banen og angrep Aston Villa-kaptein Jack Grealish i Birmingham-derbyet tidligere denne måneden.

  X03807
  Foto: Carl Recine
 • Sagosen forlater PSG

  Norges største håndballstjerne, Sander Sagosen, har inngått en avtale med tyske Kiel. Sagosen blir først Kiel-spiller fra sommeren 2020 når PSG-kontrakten hans går ut. Til NRK bekrefter Sagosen klubbskiftet. – Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen før kroppen blir for gammel, sier 23-åringen.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby vant kvalifiseringen foran verdenscuprennet i hopp i russiske Tsjajkovskij fredag. Lundby landet på 92,5 meter og sikret seieren foran østerrikske Eva Pinkelnig. Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten er også kvalifisert.

  lundby
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal