NRK Meny
Normal

Håper marerittet er over: – Det blir stress og panikk

STOCKHOLM (NRK): Calle Halfvarsson føler den endeløse rekken av forkjølelsen har ødelagt mye for ham. Med nyopererte bihuler håper han på en OL-vinter uten sykdomsplager.

Calle Halfvarsson

ENDELIG SYKDOMSFRI: En sesongoppkjøring uten forkjølelse er uvant kost for Calle Halfvarsson.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Som Sveriges ankermann i stafett må Halfvarsson stadig finne seg i få verbal juling fra Petter Northug. Det lever han godt med.

28-åringen fra Sågmyra, som egentlig heter Carl-Christian, har følt seg adskillig mer plaget av sykdom enn av sin norske rival.

– Det har vel egentlig preget hele min karriere at slitsomme forkjølelser som har satt kjepper i hjulet, erkjenner han overfor NRK på pressetreff i Stockholm.

– Pannekake av alt

Så sent som sist vinter fikk han merke det. Han innledet sesongen i strålende form og vant to etapper i minitouren på Lillehammer tidlig i desember. Så skjedde det som så ofte har skjedd.

– Da jeg kom til Davos, pådro jeg meg en forkjølelse som varte lenge og gjorde at jeg mistet mye trening. Etter det må man prøve å ta igjen det tapte. Da blir det stress og panikk i det hele, så blir det ingen stabilitet i det, og da blir det pannekake av alt, oppsummerer han.

Halfvarsson kom til VM i Lahti ute av form, var ankermann på stafetten mot sin vilje – og Sverige måtte ta til takke med bronse.

Calle Halfvarsson

PANGSTART: Calle Halfvarsson i den gule trøya som viser at han var verdens beste langrennsløper sist vinter – før sykdommen inntraff.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nøkkeloperasjon

Sesongoppkjøringen som snart er unnagjort har skilt seg litt ut.

– Jeg bruker å ha en forkjølelse i sommerhalvåret, men i år har jeg holdt meg frisk, sier Halfvarsson.

Det gir optimisme inn mot OL. Det finnes nemlig en forklaring.

– Jeg har vært litt mer nøye med rutinene, vasket hendene med håndsprit, holdt meg litt mer borte fra store folkemengder, sovet litt bedre – hverdagen har vært litt mer stabil, forteller han.

Og ikke minst: Etter VM-nedturen i fjor, valgte Calle Halfvarsson å legge seg under kniven.

– Jeg opererte bihulene, åpnet litt opp. Det var litt for trangt, og da er det lett at det blir sittende bakterier der oppe, sier Halfvarsson og peker mot nesen.

– Det er kanskje en nøkkel, fastslår han.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal