Her får en tårevåt Bubba Watson seiersklem av Caleb (2)

Med litt utsø steg gikk Caleb (2) ut på greenen ved det 18. hullet for å gratulerer pappa Bubba Watson med sin andre majortittel. Da klarte ikke 35-åringen å holde tårene tilbake.

Med litt utsø steg gikk Caleb ut på greenen ved det 18. hullet for å gratulerer pappa Bubba Watson med sin andre majortittel. Bilder med tillatelse fra Viasat Sport.

GOLF-MASTERS/ Masters champion Watson is helped with his traditional green jacket by last year's champion Scott of Australia after the final round of the Masters golf tournament at the Augusta National Golf Club in Augusta

Her får Watson på seg jakken som symboliserer at han er årets vinner av US Masters. Det er fjorårsvinner Adam Scott som kler på ham jakken – tradisjonen tro.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

– Jeg gråter fordi jeg undres hvorfor akkurat jeg får oppleve dette. Hvorfor Bubba Watson fra Bagad, Florida? Hvorfor akkurat meg?, sa Watson til ESPN etter seieren.

Watson var rett og slett bedre enn konkurrentene da han leverte en 69-runde, seiret med tre slag og sikret seg sin andre Masters-seier på to år.

35-åringen slet med å holde tårene tilbake, og da sønnen Caleb på to år kom gående inn på greenen for å gratulere pappaen sin, måtte han gi etter.

Foran et jublende publikum løftet han opp toåringen og ga ham en ordentlig klem, tydelig rørt.

Watson og kona Angie har vært åpne om at de ikke kan få barn. Men for to år siden ble de likevel foreldre til lille Caleb – som de adopterte som nyfødt.

Siden den gang har Watson ifølge kamerat Rickie Fowler forandret seg litt.

– Han er definitivt mer avslappet, og han nyter livet litt mer. Å ha fått Caleb og en familie har gjort at golf ikke lenger er førsteprioritet, men mer som en bonus.

GLF-MAJ-UMG-THE-MASTERS---FINAL-ROUND

Ifølge kameraten har Watson blitt mer avslappet etter at han fikk sønnen Caleb sammen med kona Angie.

Foto: DAVID CANNON / Afp

Imponerende god på Augusta

Også i 2012 vant Watson Masters-turneringen – én uke etter at han og kona adopterte Caleb. Han fikk dermed sin aller første grønne jakke – som tildeles vinneren av US Masters hvert år. Jakken er den offisielle bekledningen til en av verdens mest eksklusive og lukkede golfklubber, og vinnere av US Masters blir ansett som medlemmer av klubben.

Jakken er en slags vandrepokal og må gis videre til neste års vinner. Tradisjonen er at fjorårets vinner hjelper den nye vinneren med å ta på seg jakken etter seieren.

– Jeg har aldri vært så glad i grønt, men etter at jeg ga bort den forrige jakken ville jeg ha en til, sa Watson etter å ha blitt kledd på jakken av fjorårsvinner Adam Scott.

35 år gamle Watson har i løpet av karrieren kun vunnet seks turneringer på PGA-touren. Det betyr at én tredjedel av seirene hans har kommet i Masters.

Til sammenligning har Tiger Woods vunnet Masters fire ganger, men han har på sin side hele 79 seiere på PGA-touren.

Hvorfor Watson er så god på akkurat golfbanen Augusta – hvor Masters arrangeres – er det ingen god forklaring på. Men en årsak kan være at han vokste opp få timer unna og at han dermed føler at han er på hjemmebane der, skriver USA Today.

Delt ledelse

Før siste dag var Watson i delt ledelse med Jordan Spieth (20), som kunne blitt den yngste vinner av turneringen noensinne. Spieth ledet på ett tidspunkt søndag med to slag, men to hull halvveis på runden endret alt.

Watson greide birdie både på 8. og 9. hull, mens Spieth fikk bogey på begge.

– Å miste to slag på to hull etter hverandre, det er vanskelig å komme tilbake fra på denne banen, sa unggutten.


Watson fikk en bogey på 10. hull, men han tok seg gjennom Amen Corner (11. til 13. hull) med tre slags ledelse. Resten av veien spilte han par og var aldri virkelig truet.

Grei par!

– Jeg husker ikke de siste hullene. Jeg husker bare at jeg tenkte «grei par, grei par», sa Watson.

Han fikk stående applaus da han gikk inn på 18. green, og etter å ha senket vinnerputten omfavnet han caddie Ted Scott, plukket opp sin toårige sønn Caleb og utvekslet «high fives» med alle i nærheten.

Watson har vunnet bare en annen turnering siden han vant sin første grønne jakke i 2012. Det var i Riviera for noen måneder siden.

– Den første Masters-seieren føltes det som jeg snublet over. Denne var resultatet av hardt arbeid, sa han.

Siste nytt

 • Haaland med mål i Dortmund-siger

  Erling Braut Haaland sluttar ikkje å skåre mål. Han måtte vente til overtid i meisterliga-kampen mot Zenit St. Petersburg. Det er Haaland sitt 12. mål på 10 meisterliga-kampar. Borussia Dortmund vann kampen 2-0. Jadon Sancho skåra gultrøyenes første på eit straffespark.

  Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1-1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

  Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal