NRK Meny
Normal

Bytter målvakt

Landslagssjef Roy Johansen bytter målvakt i torsdagens viktige VM-kamp mot Hviterussland.

André Lysenstøen (gul hjelm) og Pål Grotnes
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Se Norge - Hviterussland NÅ

Resultater og tabeller fra VM

André Lysenstøen kommer inn for førstemålvakt Pål Grotnes.

- Han passer bedre mot Hviterussland. De har mye tversoverspill og det passer André. Samtidig er det bra at Pål Grotnes får hvile, det er bare 22 timer siden forrige kamp, sier Johansen til NRK.

Lysenstøen gjorde et svært godt innhopp i kampen mot Tsjekkia tidligere i VM.

I tillegg er det klart at Marius Holtet står over kampen ettersom han ennå ikke er bra etter lyskeskaden han pådro seg i kampen mot Tsjekkia.

Tror på seier

Kampen mot Hviterussland blir en nøkkelkampen for avansement for Norge. Og spillerne tror på seier.

- Vi vant mot Hviterussland rett før VM, og det kan vi gjøre igjen. Gjør vi det er alt åpent mot Slovakia som vi har slitt litt med før, men vinner vi mot Hviterussland tror jeg at vi helt klart har en sjanse til å slå Slovakia, sier Patrick Thoresen.

Norsk ishockejubel

Norsk ishockejubel

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Thoresen og Norge har for alvor har peilet seg inn mot kvartfinale i ishockey-VM. Lugano-proffen får også støtte av lagkameratene Tore Vikingstad og Mats Zucarello Aasen, som begge har troen både på avansement og seier mot Hviterussland senere i dag.

- Vi vet hvordan de spiller. De spiller teknisk hockey og har tekniske spillere, men jeg tror at vi har en sjanse, sier Tore Vikingstad.

- Alle har krefter igjen, så vi skal gi de kamp. Forhåpentligvis går vi fra kampen med et godt resultat, sier Mats Zuccarello Aasen.

Drømmen lever

Landslagssjef Roy Johansen er som alltid nøktern og realistisk hva forhåpninger gjelder, men ser at kvartfinalen er innen rekkevidde. Norge ligger nå som nummer seks i mellomspillet, og trenger sannsynligvis fire poeng for å bli blant de fire landene som når sluttspillet. Det kan Norge klare, mener landslagssjefen.

- Den drømmen har vi selvfølgelig nå. Vi må slå Hviterussland, så må vi ta poeng mot Slovakia, da er vi i kvartfinale, sier Roy Johansen.

Er det en overkommelig oppgave?

- Det er i alle fall mulig, avslutter landslagssjefen.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal