NRK Meny
Normal

Skadeskutt Byåsen til årets viktigste kamp

Handballjentene i Byåsen vil til Mesterligaen i Europa. Men da må de slå Stabæk i kveld.

Byåsen

Ida Alstad kan være den som skyter Byåsen til Mesterligaen i Europa i kveld. I den første av to semifinaler mot Stabæk.

Foto: Yngvar Brekke

– Det er vel årets viktigste kamp. Det er jo semifinale i sluttspillet, og gulrota er kvalifisering til Champions League. Alle jentene er innstilt på det, sier Daglig leder Torbjørn Balstad i Byåsen Handball.

Europa et mål

Kveldens kamp i Nadderudhallen er den første av to sluttspillsemifinaler mot Stabæk. Returkampen går i Nidarøhallen søndag. Resultatene avgjør hvem som skal følge Larvik til Europacupen neste sesong. Og det har vært et av målene til Byåsen i flere år.

– Vi føler vi er en klar nummer to i Norge, så for å befeste den posisjonen bør vi klare oppgaven. Larvik er allerede klar, og da bør Byåsen være nummer to, mener Balstad.

Alstad og Smistad skadeskutt

Hva er den største trusselen mot en seier i kveld?

– Den største trusselen er at vi er ganske skadeskutt. Vi stiller med et ganske redusert lag. Vi er i forsvarsposisjon egentlig, i og med at Stabæk gikk gjennom kvartfinale, sier Balstad.

Marte Smistad pådro seg et brudd på trening før helga. Hun tråkket over, og må gå med gips i flere uker. Det betyr sluttspill uten henne, og en utfordring på venstrekanten.

– Jeg som hadde gledet meg til å spille sluttspillet som er så viktig for oss, det er jo kjempe kjipt, sier hun på klubbens egne nettsider.

Fra før er Jenny Grøtan, Camilla Herrem og Sara Andersson ute.

– Er det landslagsspiller Ida Alstad som skal skyte Byåsen til Europa før hun stikker dit selv?

– Vi håper at Ida gjør jobben sin i dag, men Ida er en av de som er usikker. Hun har ikke trent handball på over ei uke. Hun sliter i en fot. Så vi håper at hun er fit for fight. Og da kan hun bli en matchvinner, sier Balstad.

Ida Alstad slutter i Byåsen og begynner i den danske klubben Team Tvis Hosltebro, som nettopp spilte seg til finalen i det danske sluttspillet, som er en direkte kvalifisering til Mesterligaen.

Aldri tapt mot Stabæk

– Vi er sterkere enn Stabæk, og i seniorsammenheng har vi aldri tapt for stabæk. Vi håper at den statistikken blir holdt inntakt etter i kveld, sier en spent Balstad til NRK.

Kampen starter i Nadderudhallen klokken 18.00.

Camilla Herrem

Camilla Herrem er en av nøkkelspillerne som er skadet før kveldens oppgjør mot Stabæk.

Foto: Yngvar Brekke

Siste nytt

 • Mowinckel nummer seks på trening

  Ragnhild Mowinckel havnet på sjetteplass på kvinnenes siste utfortrening før onsdagens OL-uttfor. Molde-kjøreren var 35 hundredeler bak østerrikske Ramona Siebenhofer. Michelle Gisin og Nadia Fanchini tok seg inn til andre og tredje beste tid.

  ALPINE-SKIING-OLY-2018-PYEONGCHANG-TRAINING
  Foto: MARTIN BERNETTI / AFP
 • Fristil: OL-gull til Canada

  Canadiske Cassie Sharpe (25) gikk til topps og vant OL-gull i tirsdagens halfpipefinale i fristil i Pyeongchang. Franske Marie Martinod forsvarte sølvet sitt fra Sotsji-OL i 2014. Amerikanske Brita Sigourney tok bronsen.

  Cassie Sharpe
  Foto: ISSEI KATO / Reuters
 • Svendsen blir ankermann

  Emil Hegle Svendsen blir ankermann når Norge skal forsøke å forsvare OL-gullet i mixed-stafett i dag. Marte Olsbu er først ut, Tiril Eckhoff går den andre etappen før Johannes Thingnes Bø tar over. Til slutt skal altså Svendsen avslutte det hele.

  BIATHLON-OLY-2018-PYEONGCHANG-MEDALS
  Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey
OL i Pyeongchang: Ishockey
OL i Pyeongchang: Ishockey
OL i Pyeongchang: Ishockey
OL i Pyeongchang: Ishockey
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey mellomrunde
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia