NRK Meny
Normal

Klæbo sikret NM-gull for Byåsen etter kjemperykk

GÅLÅ/OSLO (NRK): Lagsprinten i NM ble nok en opptur for Johannes Høsflot Klæbo, som vant sammen med Didrik Tønseth.

Klæbo og Tønseth tar seieren i herrenes lagsprint

Det var duket for en prestisjeduell på herrens lagsprint i NM del to på Gålå. Petter Northug jr, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug og Erik Bransdal var bare noen av de mange profilene som var med i finalen.

Det ble imidlertid ingen spurtduell mellom Høsflot Klæbo og Northug jr. på oppløpet.

Johnsrud Sundby fikk en luke på sin siste etappe, og sendte ut skotten Andrew Musgrave med et lite forsprang på den avsluttende etappen. Røa-løperen gikk ut ett drøyt sekund foran Byåsens Klæbo og Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer.

Luken ble tidlig hentet inn, og i siste bakke rykket Klæbo fra de to andre. Dermed tok vinterens store stjerneskudd NM-gull på lagsprinten sammen med Didrik Tønseth.

– Jeg følte jeg traff bra på sisterunden. Det var ganske klart at det var der det ville bli avgjort, så det var bare til å være på hugget og klinke til med det man var kar for, sier Klæbo.

Lillehammer tok sølvet med Vegard Bjerkreim Nilsen og Solås Taugbøl, mens Røa akkurat holdt unna for Varden/Meråker og tok bronsen.

Les også: Historien om Johannes Høsflot Klæbo, kapittel 1

Fikk revansje for NM-stafetten

20-åringen forteller at han synes det gikk relativt rolig, og at han dermed kunne spare krefter underveis i lagsprinten til den avsluttende etappen. Der var han klart best, og sørget for at Byåsen er det beste laget i Norge – og Trøndelag.

– Det er viktig. Det er en duell der. Å ta NM-gull på lagsprint er "artig". Vi skulle gjerne gjort det på stafetten tidligere også, men nå har vi tatt tilbake tronen, sier Klæbo.

Byåsen endte kun på en åttendeplass i NM-stafetten på Lygna tidligere i vinter.

Petter Northug jr. gikk sammen med lillebror Even Northug for Strindheim, men endte helt nede på tolvteplass, over minuttet bak, etter at de mistet kontakten på den nest siste etappen.

– Det er vanskelig å henge på Didrik og Martin når de går så fort som de gjorde på de første tre rundene. Det er verdensklasse over det de gjør, mener Klæbo.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport