Byåsen rystet Larvik - nær første serietap på 14 år

De unge Byåsen-jentene lå an til å bli de første siden 2001 som har slått suverene Larvik i eliteserien, men i kampens siste minutter raknet det for trønderlaget.

nora mørk

Nora Mørk spilte en god kamp for Larvik i angrep og ble toppscorer med åtte mål, men fikk seg noen kraftige smeller underveis og haltet i perioder rundt på banen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Byåsen - Larvik 25 - 25

– Dette føles som et tap. Jeg vet at vi kan mye bedre, sukker Gro Hammerseng-Edin til Eurosport Norge.

Onsdag 18. april 2001 er en merkedag i norsk håndballhistorie. Da tapte Larvik mot Nordstrand på bortebane i serien.

Siden den gang har ikke Larvik tapt en eneste seriekamp, men denne onsdagskvelden var lagets mangeårige erkerival Byåsen så nær som man kan komme.

Mye bedre enn forventet

Byåsen ledet i store perioder med både tre og fire mål mot et Larvik som tidvis hadde store problemer med å tette forsvaret.

Larviks stjernegalleri våknet først helt mot slutten av kampen. Da det gjensto ett minutts spilletid hadde de hentet inn Byåsens forsprang.

ida alstad

Ida Alstad er tilbake i Byåsen og tilfører rutine til et ellers ganske ungt lag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Byåsens hjemvendte landslagsspiller Ida Alstad fikk alle tiders mulighet til å sette inn et seiersmål da hun drøyt 20 sekunder før slutt fintet seg gjennom Larvik-forsvaret og fikk skyte fritt mot Sandra Toft i Larvik-målet.

Men som hun sier selv:

– Ballen gikk ikke dit jeg ville.

Dermed ble det poengdeling.

– Det er mye mer enn vi hadde forventet. Selv om vi hadde sjansen til å ta seieren føler jeg at vi vinner det ene poenget i dag, for de er såpass mye bedre enn oss, sier Alstad.

– Håper det er siste gang

Byåsen har jaktet Larvik i årevis, og har som regel vært en god nummer to i serien. I år er forventningene betydelig lavere for Byåsen, som har vært gjennom et generasjonsskifte.

Derfor var poengdelingen desto mer overraskende.

Hammerseng-Edin legger ikke skjul på at kampen ble en tankevekker, selv om Larvik riktignok feide Skrim Kongsberg av banen med 38-15 i den første seriekampen for noen dager siden.

Men nivået de holdt mot Byåsen kommer ikke til å holde når Larvik skal prøve å vinne mesterligaen senere i sesongen.

– Alt sitter ikke så trygt som det pleier. Det kommer forhåpentligvis etterhvert. Jeg håper det er siste gang vi avgir poeng, fastslår Hammerseng-Edin.

Nora Mørk ble Larviks toppscorer med åtte mål, mens Byåsens mestscorende var Marit Røsberg Jacobsen med seks fulltreffere.

Larvik tapte for Vipers Kristiansand i sluttspillet tidligere i år, men i ordinært seriespill har laget vært uslåelig i over 14 år.

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal