Button vant i Melbourne

Jenson Button vant årets første formel 1-runde i Melbourne.

Jenson Button
Foto: Oliver Multhaup / AP

Britiske Button hadde beste startposisjon i sin Brawn GP-bil og kjørte også best gjennom de 58 rundene av Australian Grand Prix.

- En fantastisk dag for oss. Det har vært noen tøffe måneder for alle som har vært involvert i dette laget, men nå er vi bare glade og kan feire, sa en strålende glad Jenson Button på pressekonferransen etter løpet.

Mer kamp ble det om andreplassen. Tre runder før mål lå tyske Sebastian Vettel foran Robert Kubica, men Kubica ville forbi og det førte til at han krasjet inn i Vettels bil og begge bilene ble ødelagt.

Dermed ble det Rubens Barrichello som kunne sørge for dobbelseier og umiddelbar suksess for den nye Brawn-stallen.

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton overtok tredjeplassen fra Jarno Trulli etter at han idømt tidsstraff for å ha kjørt forbi mens sikkerhetsbilen var på banen de tre siste rundene.

Ferrari-duoen Felipe Massa og Kimi Räikkönen måtte bryte løpet.

Opp av asken

Brawn GP er en forlengelse av Honda-laget som man trodde hadde avgått med døden etter at bilfabrikanten ikke ville være med å sponse lengre.

Opp av asken tok imidlertid teamsjef Ross Brawn opp med et nytt lag og stilte med biler nesten uten reklame i den første VM-runden. Først noen timer før løpet bestemte et flyselskap seg for å sette noen klistremerker på bilene. Kanskje blir det en endring av dette på dette til den neste runden i Malaysia neste helg?

- Helt fantastisk

Harald Huysman som var Jenson Buttons manager inntil for tre år siden, gledet seg stort over løpet i Melbourne.

- Dette er helt fantastisk! Dette var et løp hvor alt klaffet for Brawn-laget, mens de store lagene ikke fikk det til, sier Harald Huysman til NRK.

- Ross Brawn har gjort en fantastisk jobb med å få dette laget opp på beina igjen etter at Honda trakk seg ut av formel 1-sirkuset. I tillegg gjorde Vigin-eier Richard Branson et pr-scoop av dimensjoner da han i siste sekund bestemte seg for å sponse laget, sier Huysman videre.

Han tror likevel ikke Brawn-laget skal få det like lett i de neste rundene.

- De de store lagene jobber nok nå i tre skift for å ta igjen det tapte. De mindre lagene har en anordning, en såkalt diffuser (ekstern lenke) , som gir bedre veigrep. Den er litt i gråsonen i forhold til regelverket, men man skal se at også de andre lagene stiller med denne kanskje allerede neste søndag, avslutter Huysman.

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL
 • Stav-Guttormsen skadet

  Stavhopperen Sondre Guttormsen har fått en liten hamstringskade og må trekke seg fra torsdagens Impossible Games på Bislett.

  – Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake senere, sier Guttormsen i en kommentar gjennom Norges Friidrettsforbund.

  VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal