NRK Meny
Normal

– Kunne lagt opp og løpt like fort

Sindre Buraas håper på EM-opptur i Zürich etter en svært tung sesong så langt.

Buraas

Sindre Buraas slet seg gjennom 5000 meteren på Bislett. Nå håper han på bedre tider i EM.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

– Jeg skulle løpe under 13 i år jeg vet du, sier Sindre Buraas til NRK etter å ha bestemt seg for å delta i årets EM i friidrett. 25-åringen presenterte seg for alvor for friidrettspublikummet da han kom til finalen på 5000 meter i VM i fjor sommer.

Med en bestetid på 13.15.91 og en rivende utvikling hadde han store planer om å ta nye steg i 2014.

Slik har det ikke gått. Faktisk er det fjorårets meritter som sørget for at han ble tatt til EM i det hele tatt.

– Jeg følte meg svært bra i vinter. Det høres nesten teit ut når jeg sier det nå, men jeg følte meg veldig sterk, nesten uovervinnelig, forklarer han.

Syk i mars

Buraas

Sindre Buraas under finalen på 5000 meter i VM i Moksva i 2013.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Etter en sykdomsperiode i mars har imidlertid Buraas slitt med å få beina ordentlig i gang igjen, og begge løpene han har løpt i år har endt med skuffelse.

– Å løpe på 14 minutter for meg... Ja, det er veldig dårlig. Jeg kunne trent annenhver dag og løpt like fort. Jeg kunne nesten lagt opp og løpt like fort, sier han oppgitt.

EM-kravet på 13.40 har han ikke klart, men er allikevel kvalifisert, siden han løp langt under den tiden i fjor.

I år er 13.52.76 under Bislett Games det beste han har prestert, og det var lenge tvil om han ville stille i EM. Nå forteller han imidlertid til NRK at han kommer til å løpe i Zürich.

– Ja, det er planen det. Jeg synes det er gøy å løpe mesterskap, det er jo det man trener for, sier Buraas, og legger til at han ikke synes det er gøy å havne sist, eller at han ønsker å delta bare for å delta.

Trent for mye

Buraas er nylig hjemme i Oslo fra et høydeopphold i St. Moritz, sammen med blant andre Henrik Ingebrigtsen, og forteller at han nå har hatt mye fokus på å trene rolig og forsøke å finne tilbake til overskuddet.

– I ettertid så ser jeg at jeg nok ble for utålmodig i treningen etter sykdommen, men det er noe jeg må lære av, og om man ser på de beste løperne i verden så har de aller fleste hatt sesonger der det ikke har gått så bra, sier han, og mener tidene han har levert i år tyder på at han har gjort for mye, heller enn for lite.

Når han allikevel vil delta i EM, så er det fordi han føler at formen er i emning.

– Ikke favoritt i år

Dagene der han har godfølelsen kommer stadig oftere, og i tillegg til lett trening har han fokusert på massasje av tunge muskler og på å finne tilbake til overskuddet.

Kun to nordmenn har løpt en raskere 5000 meter i år enn det Buraas gjorde i fjor. Men siden sesongen har vært som den har vært har vært er ikke EM-medalje noe han tenker på. I år.

– Jeg kan ikke gi meg uten å ta EM-medalje, men jeg er nok ikke blant favorittene i år. Nå håper jeg på å løpe et godt løp og komme til en finale. Og så håper jeg på en god høstsesong, sier han.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg