NRK Meny
Normal

Bunnlagene tapte 0–9 til sammen: – Ræva

16. mai ble nitrist for bunnlagene i eliteserien; både Sandefjord og Start tapte med stygge sifre. Det må være et varsku, mener Nils Johan Semb.

Flamur Kastrati d

TAPTE: Flamur Kastrati legger hodet i hendene og fortviler over nok et baklengsmål.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sandefjord tapte 0–5 mot Odd, mens Start tapte 0–4 mot Sarpsborg 08. Dermed ble vondt til verre for de to lagene som ligger under streken: De har begge sluppet inn 24 mål denne sesongen, og det er klart flest.

– Vi mistet det totalt i dag. Vi må luke ut dumme feil bakover, og spille voksenfotball. Vi må krige bedre. Dette var ræva, sa en forbannet Lars Grorud til Eurosport etter 0–5 mot naboen fra Skien.

Magnus Powell fikk nylig sparken som Sandefjord-trener, og assistent Geir Ludvig Fevang har tatt over. Det har ikke vært noen umiddelbar suksess, og Sandefjord står med fem strake tap.

Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Start (4-0).

TAPTE STORT: Start røk 0-5 i Sarpsborg.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

0–9 på fire kamper for Start

Start har det ikke stort bedre. De har tapt fire på rad, og har ikke vunnet siden serieåpningen.

– Det var ikke dette vi hadde planlagt i dag. Nå er det tungt, sier Henrik Robstad til Eurosport.

– Det må være et varsku for bunnlagene, sa Nils Johan Semb i Eurosports sending «Fotballrunden» 16. mai.

I Kristiansand ser det også helsvart ut. På de fem siste kampene har det blitt null poeng og null mål. Totalt har det blitt 0–9 i målforskjell. Tidligere Start-spiller Gudmundur Kristjansson er glad han ikke lenger er i sort og gult.

– Jeg er glad jeg ikke skal gå i borgertoget i morgen, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Under streken

Fevang erkjenner at det ikke ser bra ut for Sandefjord, som har fem poeng på ti kamper. Bodø/Glimt ligger over streken, og har ni poeng.

– Det ser ikke pent ut. Vi blir straffet for feilene vi gjør, selv om vi startet greit. Vi fremstår annerledes etter pause, men det blir veldig stygt med 0-5, sier Fevang til Eurosport.

– Det er mange kamper igjen. Vi skal børste av oss dette, stå sammen og krige på, sier Grorud.

Neste oppgjør er på mandag, når Sandefjord får besøk av Sarpsborg 08. Bodø/Glimt skal gjeste Start.

– Det er fint å få kampene kjapt og legge ting bak seg. men det kunne også vært greit med et par ekstra dager med trening, sier Fevang.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal