Hopp til innhold

Bullen til semifinale i bryte-VM - nærmer seg OL-plass

Grace Bullen har vært i storform i de innledende rundene i 62-kilosklassen i bryte-VM. Nå er hun klar for semifinalen og er dermed svært nær ved å sikre seg en OL-plass.

I åpningsrunden brukte Bullen bare 21 sekunder på å slå Angelina Rodrigues Miranda fra Kapp Verde 4-0.

Den norske bryteren gikk offensivt ut og fikk raskt en nedrivning etterfulgt av et fall. Dermed var kampen over etter 21 sekunder.

I åttedelsfinalen møtte hun Esther Omolayo Kolawole fra Nigeria. Det ble en lengre kamp, men Bullen fikk en god start og ledet 3-0 etter de første tre minuttene.

Etter pausen avgjorde hun da fikk Kolawole på ryggen og vant til slutt 7-1, med snaut halvannet minutt igjen på klokka.

I kvartfinalen mot rumenske Kriszta Incze gjorde Bullen igjen kort prosess og vant 10-0 etter bare ett minutt og 19 sekunder ute på brytematta.

Bullen må minst bli topp fem i VM for å sikre en OL-plass allerede nå. Når hun nå er i semifinalen, er hun sikret en bronsefinale. Ettersom det i bryting er to bronsefinaler, vil det bli ombryting om femteplassen mellom de to utøverne som taper bronsefinalene.

Semifinalene brytes onsdag ettermiddag, med finalene torsdag kveld. Bullen møter japanske Sakura Motoki i semifinalen.

Det er igjen to OL-kvalifiseringer før sommerlekene i Paris neste sommer. (NTB/NRK)

Grace Bullen
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Molde snøt Glimt for «the double» etter tabbemål: – Ekstremt unødvendig

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Avgjørelsen falt da Glimt klønet det til for seg selv helt mot slutten av kampen.

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Forvirring rundt stortalent

  20-åringen Cian Uijtdebroeks ble lørdag presentert for Jumbo-Visma, men bare timer senere benektet hans nåværende lag overgangen.

  Jumbo-Visma meldte på sine nettsider at Uijtedebroeks ville slutte seg til laget 1. januar 2024, og at belgieren skulle signere en fireårskontrakt.

  Lørdag kveld melder imidlertid Bora-Hansgrohe i sosiale medier at Uijtedebroeks skal sykle for dem også i 2024.

 • Graham Hansen med scoring og assist i Barcelonas målfest

  Caroline Graham Hansen noterte seg med både mål og målgivende da Barcelona høvlet over Eibar i 5-0-seieren på hjemmebane i spansk fotball.

  Dermed forlenger den katalanske klubben seiersrekken til elleve strake denne sesongen. Det betyr også at de fortsatt har til gode å avgi poeng.

  Graham Hansen scoret kampens første mål etter 57 minutter, før hun bare ett minutt senere serverte Esmee Brugts på 2-0-scoringen.

  Ingrid Syrstad Engen spilte også hele kampen for Barcelona. (NTB)

  Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • De norske herrene på pallen i lagtempo

  Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,50 på lørdagens lagtempo i verdenscupen på skøyter. Det holdt til 3.-plass.

  Den norske trioen måtte gi tapt for det italienske laget som fikk 3.45,38. I et senere par noterte USA vinnertiden 3.44,85.

  Norge og Italia gikk i samløp. Etter å ha hatt en knapp ledelse underveis, klarte ikke de norske å holde unna italienernes sluttspurt.

  Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,50 på lørdagens lagtempo i verdenscupen på skøyter. Det holdt til 3.-plass.

  Den norske trioen måtte gi tapt for det italienske laget som fikk 3.45,38. I et senere par noterte USA vinnertiden 3.44,85.

  Norge og Italia gikk i samløp. Etter å ha hatt en knapp ledelse underveis, klarte ikke de norske å holde unna italienernes sluttspurt. (NTB)

  ISU World Cup skøyter - Stavanger 2022
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal