Buffon: – Zlatans talent mangler hos resten av laget

– Han kan utgjøre den lille forskjellen, sier Italias erfarne keeper Gianluigi Buffon før kampen mot Sverige.

Buffon og Zlatan

PROFILER: Zlatan Ibrahimović og Gianluigi Buffon.

Det er duket for en av fotball-EMs virkelige godbiter, i hvert fall sett med skandinaviske øyne, når Italia og Sverige møtes fredag kl 15.

Både Sverige og Zlatan skuffet i sitt første oppgjør mot Irland og spilte 1-1 i sin åpningskamp, mens et solid Italia-mannskap slo Belgia 2-0.

SOCCER-EURO-BEL-ITA/

Buffon og det italienske laget etter seieren over Belgia.

Før kampen mellom de to lagene, er det selvfølgelig nok en gang Zlatan alle snakker om.

– En liten gruppe av superstjerner

En annen profil i dette oppgjøret, veteranen Gianluigi Buffon, lover å passe godt på Ibrahimović.

– Vi kommer selvfølgelig til å passe på hva Zlatan gjør. Han tilhører en liten gruppe av absolutte superstjerner som kan utgjøre den lille forskjellen for lagene de spiller for, sier den italienske keeperen og landslagskapteinen.

– Nå består ikke Sveriges lag kun av en mann, de har en rekke gode spillere, men det talentet og den troen han har på at han er en superstjerne mangler hos resten av laget. Han vil bli et stort problem for forsvaret vårt, sier Buffon.

Hyller Zlatan

Flere av de andre spillerne på det italienske landslaget hyller Zlatans egenskaper som fotballspiller før møtet fredag.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan måtte tåle en del kritikk etter åpningskampen mot Irland.

– Ibrahimović er den beste spissen siden Marco van Bastens tid (EM-vinner med Nederland i 1988), sier Roma-spilleren Daniele De Rossi.

– Zlatan kan på egen hånd sette et helt lag under press, sier Antonio Candreva (Lazio)ifølge nyhetsbyrået AFP.

Savner Italia

Den svenske superstjernen er fremdeles et stort navn i Italia, fire år etter at han flyttet til Paris. Til sammen rakk han å score 132 mål på sine sesonger i Juventus, Inter og Milan.

Og skal man tro Zlatan er savnet etter Italia stort.

– Jeg savner Italia. Det er mitt annet hjem. Klubbene jeg har spilt for (Juventus, Inter og Milan) er de største i verden, sa Ibrahimovic til avisen Metro i 2013.

Fotball-EM 2016

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.