NRK Meny
Normal

Brytesensasjonen har gjort alt selv: – Drømmer om å få hjelp

OL-klare Signe Marie Fidje Store (20) har gjort alt selv i jakten på OL-billett. Nå drømmer hun om å få hjelp til å ta nye steg.

Signe Marie Fidje Store

OL-KLAR: Bryte-talentet Signe Marie Store er Norges første kvinnelige bryter i OL.

Foto: Per-Kristian Støvring / Mattekanten

Tårene trillet hos en overlykkelig Signe Marie Fidje Store (20) da hun sikret seg en sensasjonell OL-plass i bryting i kvalifiseringsturneringen i Tyrkia lørdag.

20-åringen skrek av full hals og sank sammen da dommeren blåste av semifinalen i Istanbul.

Nå slår hun følge med Stig Andre Berge til sommerlekene i Rio. Vegen dit har vært lang og Signe har stort sett gjort den alene.

– Jeg har en klubb i Tana som støtter meg hundre prosent. De ser hva jeg er god for, og hva jeg kan oppnå. Hittil er det bare de som har støttet meg. Og så har jeg jo mamma og pappa, som får livet til å gå rundt ellers, smiler hun.

Saken fortsetter

OL-klare Signe Marie Fidje Store (20) har gjort alt selv i jakten på OL-billett. Nå drømmer hun om å få hjelp til å ta nye steg.

UMULIG: – Jeg hadde aldri i livet oppnådd disse resultatene uten min private trener, sier bryteren Signe Marie Fidje Store.

Ble god med private trenere

Tana-jenta måtte tidlig flytte fra Finnmark og har også måttet sette studiene på vent.

– Jeg har jo valgt dette selv, men det er tøft, spesielt i et land som Norge der det å satse på idrett ikke blir gunstig tilrettelagt av Staten om vi sammenligner med for eksempel Russland. Der får du hus og bil om du har gode resultater. I Norge får du ikke det. Du får veldig lite.

Norge er en svært liten sommer-OL-nasjon sammenlignet med Russland. For å kunne konkurrere med store land som satser tungt på lekenemå utøvere som Fidje Store sørge for sin egen satsing.

– Vi må betale 30.000 hver for å være en del av landslaget. Vi betaler for å kunne reise. Det er en ting at vi betaler en så stor sum, en annen ting er at vi ikke får reist så mye som vi trenger med landslaget.

Hadde det ikke vært for at jeg reiser så mye selv og ordner så mye på egen hånd med mine private trenere, hadde jeg aldri oppnådd disse resultatene.

Det bekreftes av Norges Bryteforbund.

– Våre midler er betydelig mindre enn konkurrentenes. I Russland har de en personlig trener for hver utøver, sier sportssjef Anders Hestdalen.

– Vi har ansatt en landslagstrener på fulltid. Nettopp fordi vi ser at det er et stort behov. Vi må bare gjøre det beste ut av de midlene vi har, legger han til.

– Håper noen vil hjelpe meg

Ved å kvalifisere seg til OL håper Fidje Store å få mer støtte.

– Jeg håper selvfølgelig at det er noen som vil hjelpe meg til å bli enda bedre. Det hadde vært en drøm.

Signe Marie Fidje Store (20) hylgråt da hun ble Norges første kvinnelige bryter i et OL.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka