NRK Meny
Normal

Bryhn satt ut etter VM-gull: – Jeg er helt skjelven

Ole Kristian Bryhn (25) tok sitt første individuelle VM-gull da han vant 300 meter helmatch i Spania.

Bryhn

IMPONERER: Ole Kristian Bryhn tok fredag sitt aller første VM-gull. Her har han nettopp skutt under OL i London.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ola Lunde

SKRYTER: NRKs skytterekspert Ola Lunde.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Dette var sykt. Jeg tok seieren på innerblinker og fikk revansje på Graff fra gullkampen på standardgeværet. Fantastisk. Og så spennende det ble å følge med etterpå, sier Bryhn.

Drammenseren vant etter en thrilleravslutning. Graff kom opp på samme poengsum som Bryhn, men franskmannen hadde færre innerblinker. Deretter så svenske Karl Olsson ut til på ta gullet, men avslutningen ble for tøff.

– Kjempeprestasjon

Dette var Bryhns tredje gull og sjette medalje under VM i skyting, men det er først nå han står alene øverst på pallen.

– Det er en kjempeprestasjon. Det er den tøffeste øvelsen i VM på 300 meter, sier NRKs skytterekspert Ola Lunde.

I tillegg tok Odd Arne Brekne tok bronse bak Bryhn på den siste dagen i VM, som er blitt en stor suksess for norsk skyttersport.

– De vant jo laggull på halvmatch, og samtidig har de veldig gode resultater på halvmatch hvor Ole Kristian også ble nummer to. Det har vært et kjempebra VM for de norske herrene, sier Lunde.

– Helt skjelven

Bryhn endte totalt på 1175 poeng. Bronsevinner Brekne hadde ett poeng mindre enn sin landsmann. En småsyk Simon Kolstad Claussen endte på 10.-plass med 1168 poeng.

Bryhn er nå VM-kongen i Granada, med totalt seks medaljer: Tre gull, to sølv og én bronse. Brekne har to gull og to bronse.

– Jeg er helt skjelven. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Nå er jeg verdensmester individuelt og har vunnet tre gull, to sølv og en bronse i samme VM. Det er helt rått, sa Bryhn.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm