NRK Meny
Normal

Bryhn satt ut etter VM-gull: – Jeg er helt skjelven

Ole Kristian Bryhn (25) tok sitt første individuelle VM-gull da han vant 300 meter helmatch i Spania.

Bryhn

IMPONERER: Ole Kristian Bryhn tok fredag sitt aller første VM-gull. Her har han nettopp skutt under OL i London.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ola Lunde

SKRYTER: NRKs skytterekspert Ola Lunde.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Dette var sykt. Jeg tok seieren på innerblinker og fikk revansje på Graff fra gullkampen på standardgeværet. Fantastisk. Og så spennende det ble å følge med etterpå, sier Bryhn.

Drammenseren vant etter en thrilleravslutning. Graff kom opp på samme poengsum som Bryhn, men franskmannen hadde færre innerblinker. Deretter så svenske Karl Olsson ut til på ta gullet, men avslutningen ble for tøff.

– Kjempeprestasjon

Dette var Bryhns tredje gull og sjette medalje under VM i skyting, men det er først nå han står alene øverst på pallen.

– Det er en kjempeprestasjon. Det er den tøffeste øvelsen i VM på 300 meter, sier NRKs skytterekspert Ola Lunde.

I tillegg tok Odd Arne Brekne tok bronse bak Bryhn på den siste dagen i VM, som er blitt en stor suksess for norsk skyttersport.

– De vant jo laggull på halvmatch, og samtidig har de veldig gode resultater på halvmatch hvor Ole Kristian også ble nummer to. Det har vært et kjempebra VM for de norske herrene, sier Lunde.

– Helt skjelven

Bryhn endte totalt på 1175 poeng. Bronsevinner Brekne hadde ett poeng mindre enn sin landsmann. En småsyk Simon Kolstad Claussen endte på 10.-plass med 1168 poeng.

Bryhn er nå VM-kongen i Granada, med totalt seks medaljer: Tre gull, to sølv og én bronse. Brekne har to gull og to bronse.

– Jeg er helt skjelven. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Nå er jeg verdensmester individuelt og har vunnet tre gull, to sølv og en bronse i samme VM. Det er helt rått, sa Bryhn.

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld