NRK Meny
Normal

Bryhn satt ut etter VM-gull: – Jeg er helt skjelven

Ole Kristian Bryhn (25) tok sitt første individuelle VM-gull da han vant 300 meter helmatch i Spania.

Bryhn

IMPONERER: Ole Kristian Bryhn tok fredag sitt aller første VM-gull. Her har han nettopp skutt under OL i London.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Ola Lunde

SKRYTER: NRKs skytterekspert Ola Lunde.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Dette var sykt. Jeg tok seieren på innerblinker og fikk revansje på Graff fra gullkampen på standardgeværet. Fantastisk. Og så spennende det ble å følge med etterpå, sier Bryhn.

Drammenseren vant etter en thrilleravslutning. Graff kom opp på samme poengsum som Bryhn, men franskmannen hadde færre innerblinker. Deretter så svenske Karl Olsson ut til på ta gullet, men avslutningen ble for tøff.

– Kjempeprestasjon

Dette var Bryhns tredje gull og sjette medalje under VM i skyting, men det er først nå han står alene øverst på pallen.

– Det er en kjempeprestasjon. Det er den tøffeste øvelsen i VM på 300 meter, sier NRKs skytterekspert Ola Lunde.

I tillegg tok Odd Arne Brekne tok bronse bak Bryhn på den siste dagen i VM, som er blitt en stor suksess for norsk skyttersport.

– De vant jo laggull på halvmatch, og samtidig har de veldig gode resultater på halvmatch hvor Ole Kristian også ble nummer to. Det har vært et kjempebra VM for de norske herrene, sier Lunde.

– Helt skjelven

Bryhn endte totalt på 1175 poeng. Bronsevinner Brekne hadde ett poeng mindre enn sin landsmann. En småsyk Simon Kolstad Claussen endte på 10.-plass med 1168 poeng.

Bryhn er nå VM-kongen i Granada, med totalt seks medaljer: Tre gull, to sølv og én bronse. Brekne har to gull og to bronse.

– Jeg er helt skjelven. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Nå er jeg verdensmester individuelt og har vunnet tre gull, to sølv og en bronse i samme VM. Det er helt rått, sa Bryhn.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal