Bryant sendte Lakers til finalen

Kobe Bryant ble kampens store spiller da Los Angeles Lakers vant kamp seks mot Phoenix Suns og tok seg til finalen i NBA-sluttspillet.

Kobe Bryant

Kobe Bryant har vunnet NBA-mesterskapet fire ganger tidligere. I natt sørget han for å gi seg selv muligheten til en til.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 111-103

Bryant fyrte av ikke mindre enn 37 poeng og sørget for at Lakers vant semifinalekampene 4-2 og møter erkerivalen Boston Celtics i finalen.

Kobe eller Michael?

Alvin Gentry og Kobe Bryant

Alvin Gentry (tv) kunne ikke annet enn å smile da Kobe Bryant alene sørget for å slå ut hans lag.

Foto: Chris Carlson / Ap

31 år gamle Bryant spilte en stor kamp og ble etter kampen sammenlignet med legenden Michael Jordan av Phoenix' trener Alvin Gentry.

- Han er som en snikskytter, sier Gentry.

Og fortsetter.

- Var det Kobe eller Michael? Jeg kunne ikke se forskjell. Vi gjorde alt i vår makt, men han sørget alene for å få dem til finalen. Mot alle andre gjorde vi en kjempejobb.

Klassisk finale

For Bryant og Lakers er det duket for en virkelig klassiker i finalen.

Motstander er ingen ringere Boston Celtics og kampene lagene i mellom regnes som blant de største i amerikansk basketball. Lakers og Celtics har spilt finale mot hverandre ved 11 tidligere anledninger.

Lakers er regjerende NBA-mestere, men i finalen for to år siden trakk Celtics det lengste strået og tok sin 17. tittel. Nå vil Bryant ha revansje.

- Vi husker godt at vi tapte for dem på vår hjemmebane. Vi sviktet defensivt og det utnyttet de, sier han.

- Nå får vi se hvor mye vi har modnet. De spilte ekstremt godt mot oss for to år siden, nå er muligheten for å vise at vi har vokst, fortsetter Bryant.

Siste nytt

 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Chelsea tar rasismeoppgjør

  Chelsea har vært koblet til flere rasismeepisoder blant fansen i flere kamper på rad. Nå har det gått så langt at klubben varsler fullt oppgjør for å bli kvitt rasismen.

  «Vi kommer ikke til å hvile før vi har eliminert diskriminering fra klubben», skriver styreleder i klubben, Bruce Buck.

  SOCCER-ENGLAND-CHE-MCI/
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag