Bryant sendte Lakers til finalen

Kobe Bryant ble kampens store spiller da Los Angeles Lakers vant kamp seks mot Phoenix Suns og tok seg til finalen i NBA-sluttspillet.

Kobe Bryant

Kobe Bryant har vunnet NBA-mesterskapet fire ganger tidligere. I natt sørget han for å gi seg selv muligheten til en til.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 111-103

Bryant fyrte av ikke mindre enn 37 poeng og sørget for at Lakers vant semifinalekampene 4-2 og møter erkerivalen Boston Celtics i finalen.

Kobe eller Michael?

Alvin Gentry og Kobe Bryant

Alvin Gentry (tv) kunne ikke annet enn å smile da Kobe Bryant alene sørget for å slå ut hans lag.

Foto: Chris Carlson / Ap

31 år gamle Bryant spilte en stor kamp og ble etter kampen sammenlignet med legenden Michael Jordan av Phoenix' trener Alvin Gentry.

- Han er som en snikskytter, sier Gentry.

Og fortsetter.

- Var det Kobe eller Michael? Jeg kunne ikke se forskjell. Vi gjorde alt i vår makt, men han sørget alene for å få dem til finalen. Mot alle andre gjorde vi en kjempejobb.

Klassisk finale

For Bryant og Lakers er det duket for en virkelig klassiker i finalen.

Motstander er ingen ringere Boston Celtics og kampene lagene i mellom regnes som blant de største i amerikansk basketball. Lakers og Celtics har spilt finale mot hverandre ved 11 tidligere anledninger.

Lakers er regjerende NBA-mestere, men i finalen for to år siden trakk Celtics det lengste strået og tok sin 17. tittel. Nå vil Bryant ha revansje.

- Vi husker godt at vi tapte for dem på vår hjemmebane. Vi sviktet defensivt og det utnyttet de, sier han.

- Nå får vi se hvor mye vi har modnet. De spilte ekstremt godt mot oss for to år siden, nå er muligheten for å vise at vi har vokst, fortsetter Bryant.

Siste nytt

 • Heldig Wolves-mål senket Leeds

  Kalvin Phillips var uheldig og styrte ballen i eget mål da Wolverhampton fikk med seg tre poeng fra Elland Road.

  Wolves-spiss Raul Jimenez gjorde et strålende forarbeid, men skuddet hans var svakt før den engelske landslagsspilleren styrte ballen mot eget mål forbi en utspilt keeper.

  Premier League - Leeds United v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • Karabatic langtidsskadet

  en franske håndballgiganten Nikola Karabatic må belage seg på et langt skadefravær. Han har pådratt seg en alvorlig korsbåndskade.

  Det melder 36-åringens klubb, Paris Saint-Germain, i en uttalelse på egne nettsider mandag.

  Der fremgår det at Karabatic ble skadd i seriekampen mot Ivry i helgen. Det fremre korsbåndet i det høyre kneet til Karabatic viste seg å være avrevet.

  Nikola Karabatic fikk det tøft mot Portugal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal