Bryant sendte Lakers til finalen

Kobe Bryant ble kampens store spiller da Los Angeles Lakers vant kamp seks mot Phoenix Suns og tok seg til finalen i NBA-sluttspillet.

Kobe Bryant

Kobe Bryant har vunnet NBA-mesterskapet fire ganger tidligere. I natt sørget han for å gi seg selv muligheten til en til.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 111-103

Bryant fyrte av ikke mindre enn 37 poeng og sørget for at Lakers vant semifinalekampene 4-2 og møter erkerivalen Boston Celtics i finalen.

Kobe eller Michael?

Alvin Gentry og Kobe Bryant

Alvin Gentry (tv) kunne ikke annet enn å smile da Kobe Bryant alene sørget for å slå ut hans lag.

Foto: Chris Carlson / Ap

31 år gamle Bryant spilte en stor kamp og ble etter kampen sammenlignet med legenden Michael Jordan av Phoenix' trener Alvin Gentry.

- Han er som en snikskytter, sier Gentry.

Og fortsetter.

- Var det Kobe eller Michael? Jeg kunne ikke se forskjell. Vi gjorde alt i vår makt, men han sørget alene for å få dem til finalen. Mot alle andre gjorde vi en kjempejobb.

Klassisk finale

For Bryant og Lakers er det duket for en virkelig klassiker i finalen.

Motstander er ingen ringere Boston Celtics og kampene lagene i mellom regnes som blant de største i amerikansk basketball. Lakers og Celtics har spilt finale mot hverandre ved 11 tidligere anledninger.

Lakers er regjerende NBA-mestere, men i finalen for to år siden trakk Celtics det lengste strået og tok sin 17. tittel. Nå vil Bryant ha revansje.

- Vi husker godt at vi tapte for dem på vår hjemmebane. Vi sviktet defensivt og det utnyttet de, sier han.

- Nå får vi se hvor mye vi har modnet. De spilte ekstremt godt mot oss for to år siden, nå er muligheten for å vise at vi har vokst, fortsetter Bryant.

Siste nytt

 • Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus for videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball