Bruseghin vant tempo

Marzio Bruseghin vant tirsdagens tempoetappe av Giro d' Italia.

Marzio Bruseghin
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Etter en hviledag var Lampere-rytteren Bruseghin sterkes på de 39,4 kilometerne fra Pesaro til Urbino.

Astana-rytter Alberto Contador ledet på flere mellomtider, men med slitene bein og brukket arm fikk han det for tøft opp de siste regnvåte brosteinsbakkene. I mål var han åtte sekunder etter vinneren. Contadors-lagkamerat, Andreas Klöden, ble nummer tre.

Fjorsårsvinner Danilo Di Luca hadde ingen god dag på temposykkelen og tapte to minutter og tre sekunder til Contador som nå seiler opp som den store favorittene til å vinne sammenlagt.

Giovanni Visconti beholdt den rosa ledertrøya, men tapte noe tid til de beste på dagens etappe.

Resultater: 10. etappe 20. mai

Etapperittet fortsetter onsdag med en 199 kilometer lang etappe fra Urbania til Cesena.

Se direkte fra sendingen på NRKsport.no og NRK1 kl. 14.15

Siste nytt

 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal