NRK Meny
Normal

Snowboardlandslaget med egne sponsorer i OL: – Hadde blitt dyrt å kjøpe oss opp

Silje Norendal (20) håper den norske OL-kolleksjonen blir en klassiker, men i Sotsji kjører hun for sin egen sponsor.

De norske alpinistene er blant dem som kommer til å kjøre i felles drakter under OL i Sotsji – det kommer ikke snowboardlandslaget til å gjøre:

– Jeg er veldig glad for at jeg får kjøre i mitt private utstyr under OL. Det er de klærne jeg er vant til å kjøre i, sier Silje Norendal til NRK.

Silje Norendal

Silje Norendal kjører for klesmerket Nike. Det kommer hun også til å gjøre i OL, selv om Dale, Moods of Norway og Phenix er de offisielle klesprodusentene for den norske OL-troppen.

Foto: Jean Pierre Clatot / Afp

Samtlige av de norske snowboardkjørerne har private kles- og utstyrssponsorer. Disse blir ikke byttet ut under OL.

Hva synes du om den norske OL-kolleksjonen? Se OL-antrekk fra de fem siste vinterlekene nederst i saken og gi din mening i kommentarfeltet!

– Vi ser at det har høy verdi for våre utøvere å kjøre for sine private sponsorer. Det hadde blitt vanskelig å kjøre konkurranse i et annet antrekk enn man er vant til, sier landslagstrener Thomas Harstad.

Dyrt å kjøpe opp landslaget

De norske utøverne kommer dermed til å kjøre for store internasjonale klesmerker. Flere av de norske kjørerne er store profiler hos sine respektive sponsorer.

– Det er viktig for våre kjørere at de får fortsette samarbeidet med sine sponsorer. Det ville også blitt veldig dyrt for den eventuelle sponsoren som skulle kjøpt seg inn på landslaget, fortsetter Harstad.

Strålte på moteoppvisning

– Det er like viktig å vinne banketten som det er å vinne i løypa, ler designer Simen Staalnacke fra Moods of Norway.

Det norske klesmerket har stått bak pentøyet de norske utøverne skal bruke under OL i Sotsji. Snowboardlandslagets Silje Norendal, Gjermund Bråten og Ståle Sandbech fikk oppgaven som mannekenger under framvisningen av den norske OL-kolleksjonen tirsdag formiddag.

– Jeg liker spesielt de røde skoene, det er nok mitt favorittplagg, sier Norendal om kvinnenes festantrekk.

Kvinnene skal kles opp i blå velourjakker, mørke bukser og knall røde sko, mens guttene skal bruke en smal, blå dress. På hodet? En god gammeldags «sixpence».

– Vi snakket om det før vi gikk på scenen. Guttene må ta vare på disse luene, om tjue år er de sikkert kjempepopulære. Klærne som ble brukt under OL på Lillehammer er jo veldig «retro» nå, ler Norendal.

For fire år siden skapte det norske curling-landslaget oppstyr med sine karakteristiske rutete bukser. Britiske Eurosport kåret buksene til mesterskapets styggeste plagg – designer Simen Staalnacke tror ikke det vil skje denne gangen:

– Hele den norske kolleksjonen er veldig sofistikert. Vi får tro at det blir en «instant classic».

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang