NRK Meny
Normal

Bronzini spurtet til seg gullet i sykkel-VM

Italienske Giorgia Bronzini tok VM-gullet foran Marianne Vos og svenske Emma Johansson i Australia natt til lørdag.

Emma Johansson, Martin Vestby

Svenske Emma Johansson blir trøstet av hennes norske kjæreste, Martin Vestby. etter at hun tok bronse på lørdagens landeveisritt i sykkel VM i Melbourne. Like før målgang ble hun presset inn i gjerdet og mistet trolig sølv eller gullmedaljen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

VM-gullet forble i italienske hender da Giorgia Bronzini med en perfekt timet spurt gikk først i mål. Lagkameraten Tatiana Guderzo vant tilsvarende ritt i fjor.

Giorgia Bronzini Emma Johansson

Giorgia Bronzini (i midten), Marianne Vos (t.v.) Emma Johansson (t.h.)

Foto: DANIEL MUNOZ / Reuters

Opphetet innspurt

Emma Johansson fra Sverige – som bor i Norge sammen med forloveden Martin Vestby, den tidligere norske syklisten – mente hennes nederlandske motstander Marianne Vos ikke holdt linjen sin og gjorde innspurten umulig for henne.

Se spurten, saken fortsetter under videoen.

Video Innspurt kvinner sykkel-VM

– Jævla surt, jeg hadde ganske mye mer i bena mine og så klarer ikke Marianne å holde linjen sin og trenger meg ut i publikum, sa en irritert bronsevinner til NRK etter rittet.

Protest

– Jeg er litt pissed egentlig. Vi legger inn en protest, jeg skal sette ned foten og si at dette er ikke OK. Det kommer ikke til å forandre noe, men for å vise at jeg ikke mener det (Vos' innspurt) er OK.

Video Emma protest

– Jeg hører at hun var til høyre for meg, men jeg bare spurtet alt jeg hadde, og merket at de kom på venstresiden. Jeg så at Bronzini kom og da var bare andreplassen igjen, forklate Marianne Vos.

OL-vinner innhentet

Den walisiske OL-vinneren for Storbritannia, Nicole Cooke, forsøkte sammen med Judith Arndt fra Tyskland å rykke fra feltet på den siste av de ti rundene.

De to samarbeidet godt, men ble tatt igjen av en gruppe på ti ryttere 200 meter fra mål.

Det var her Marianne Vos forsøkte å stikke av og kom i veien for Emma Johansson, men spruten gikk ut av spurten, og 28-åringen Bronzini tok gullet fortjent med en verdig avslutning.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal